Calivita


Plante medicinale

 

Calivita

Marturiile consumatorilor produselor naturiste CalivitaAfacerea cu produsele naturiste CalivitaArticole despre produsele naturiste CalivitaComanda produsele naturiste CalivitaContact Calivita

Calivita

Vitamine Calivita

Minerale Calivita

Multivitamine Calivita

Produse slabit Calivita

Prod. plante medicinale Calivita

Antioxidanti Calivita

Alte produse Calivita

Produse corp, maini, par Calivita

 

Afinul

 

  Descriere : Afinul este un arbust de mica statura, bine ramificat, cu tulpina de culoare verde, lungă de circa 30-60 cm, cu ramuri anguloase. Frunzele sunt alterne, ovale, verzi pe ambele fete. Creste in regiuni montane, in paduri de conifere, pasuni, pe stanci, pana la 2500 m altitudine.

   

Afin

   

  Partile utilizate: frunzele si fructele.

  Structura compozitionala: Frunzele contin: tanin, arbutină, hidrochinonă, mirtilină, neomirtilină. Fructele conţin: tanin, pectine, mirtilină, zaharuri, provitamina A, vitamina C,vitamina P, acizi organici (citric, malic, oxalic, succinic, tartric).

  Actiune farmacologica: diuretic al tubului urinar, anticataral, astrigent, hipoglicemiant activ, antihemoragic, antihemintic.

  Indicii terapeutice: diabet, diaree, enterite, ateroscleroza, hepatism, isuficineta biliara, azotemie, tulburarii circulatorii (arterita, varice), reumatism, guta, febra tifoida,dizenterie, eczeme, ademe etc.
  Afinul intra in tratamentul de baza al diabetului folosindu-se infuzia de frunze de afin. Pe langa efectul antidiabetic afunul are si proprietati antiinfectioase, circulatorii avand efecte benefice si asupra acuitatii vizule mai ales pe timp de noapte.

  Mod de utilizare: Pot fi folosite urmatoarele tratamente: infuzia din frunze de afin, ceai din fructe, tinctura din frunze de afin si din fructe de afin, afinata si suc din afine.
  Infuzia din frunze de afin se prepara dintr-o lingurita de frunze de afin oparite cu 250 ml apa clocotita. Se beau 2-3 cani zilnic, in cursul zilei. Este recomandat si in tratarea diabetului.

   

   

   

2012© calivitavelcu.ro

Magazinul virtual Calivita

Afin
Alfalfa
Aloe Vera
Anason
Brusture
Busuioc
Catina
Cerentel
Cimbru
Ciubotica
Coacaz
Coada calului
Coada racului
Coada soricelului
Coriandru
Cretisoara
Crusinul
Ginsengul
Oregano
Patrunjelul
Usturoiul