Calivita


Plante medicinale

 

Calivita

Marturiile consumatorilor produselor naturiste CalivitaAfacerea cu produsele naturiste CalivitaArticole despre produsele naturiste CalivitaComanda produsele naturiste CalivitaContact Calivita

Calivita

Vitamine Calivita

Minerale Calivita

Multivitamine Calivita

Produse slabit Calivita

Prod. plante medicinale Calivita

Antioxidanti Calivita

Alte produse Calivita

Produse corp, maini, par Calivita

 

Anasonul

 

  Descriere : Anasonul este o plantă anuală, erbaceee, putând atinge o înălţime de 60 - 80 cm. Perioada de înflorire este iunie - septembrie. Fructele sunt mici şi verzui, şi pot fi culese de la sfârşitul lui august până la sfârştul lui sptembrie. In zilele noastre este cunoscut mai ales ca mirodenie folosit la prepararea prajiturilor.

  Anason

  Partile utilizate: bulbul, frunzele, semintele si radacinile.

  Compozitia chimica: calciu, fosfor, poatasiu, fier, sulf, vitamina B1, Vitamina B2, vitaminele A si esente aromatice.

  Actiunea farmacologica: tonic nervos, carminativ, stomachic, expectorant, antispastic.

  Indicii terapeutice: Anasonul este folosit in tratarea urmatoarelor afectiuni: spasme intestinale, dureri gastrice, migrene, digestie lenta, astenie nervoasa, reumatism, paraziti intestinali, anorexie, artrita.
  Calitatile acestuia au fost cunoscute inca din antichitate. Spre exemplu Pitagora spunea despre anason ca faciliteaza digestia, stimuleaza pofta de mancare, creste forta, vindeca insomniile.

  Tratamente naturale: infuzia de fructe de anason, decoctul din radacini de anason, ceaiul din seminte de anason si uleiul de anason.

  Ceaiul din seminte de anason: se fierbe 1 lingurita de seminte de anason in 250 ml de apa timp de 30 secunde. Se bea 3 cani pe zi dupa mesele principale.

  Decoctul din radacini de anason: se fierb intr-un litru de apa 30 g de radacini de anason maruntite, timp de 20 - 30 minute. Se beau 3 cani pe zi dupa mesele principale.

  Infuzia de fructe de anason: se prepara din 0,5 lingurite defructe de anason zdrobite oparite timp de 15-20 minute in 250 ml apa. Se bea cate o jumatate de cana inaite de mesele pricipale.

   

 

2012 © calivitavelcu.ro

Magazinul virtual Calivita

Afin
Alfalfa
Aloe Vera
Anason
Brusture
Busuioc
Catina
Cerentel
Cimbru
Ciubotica
Coacaz
Coada calului
Coada racului
Coada soricelului
Coriandru
Cretisoara
Crusinul
Ginsengul
Oregano
Patrunjelul
Usturoiul