Calivita 

Inapoi la afectiuni

 

Utilizarea preparatelor naturale CaliVita pentru boala de reflux gastroesofagian (GERD)

 

GERD este o senzatie de arsura si durere in stomac si/sau piept, in spatele sternului. Poate fi insotita de balonare, gaze, greata, apnee, si/sau gust acid sau acru pe gat. Apare adesea cand acidul clorhidric, folosit de stomac pentru digerarea alimentelor, urca in esofag iritand astfel tesuturile cu care vine in contact.

In mod normal, muschiul sfincterului esofagian se strange si impiedica acidul sa urce din stomac. Daca sfincterul nu functioneaza bine, acidul poate urca in esofag. Acesta este refluxul gastroesofagian. Situatia care afectieaza esofagul si cauzeaza refluxul acidului din stomac in esofag se numeste acum boala de reflux esofagian ( GERD ) , in loc de dispepsie, pirosis cronic si indigestie acida.

GERD poate efecta pe oricine si la orice varsta. Gerd poate face cicatrici pe esofag si, daca acidul din stomac isi face drum prin plamani, poate cauza simptome asemanatoare astmului. Gerd poate sa conduca si la o situatie numita esofagul Barrett , care se caracterizeaza prin schimbari in celulele invelisului esofagian ce pot conduce la cancer.

Persoanele cu hernie hiatala au adesea arsuri. Pot fi declansate de anumite alimente: de obicei alcoolul, cofeina, ciocolata, citricele si produsele din citrice, grasimea si alimentale grase prajite, menta, alimentele condimentate, rosiile si alimentele pe baza de rosii. Problemele de colecist, stres, alergii si deficientele de enzime sunt alti posibili factori care contribuie la declansarea GERD.

 

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

 

 

 

 

 

 

 

2009 © calivitavelcu.ro