Calivita


Plante medicinale

 

Calivita

Marturiile consumatorilor produselor naturiste CalivitaAfacerea cu produsele naturiste CalivitaArticole despre produsele naturiste CalivitaComanda produsele naturiste CalivitaContact Calivita

Calivita

Vitamine Calivita

Minerale Calivita

Multivitamine Calivita

Produse slabit Calivita

Prod. plante medicinale Calivita

Antioxidanti Calivita

Alte produse Calivita

Produse corp, maini, par Calivita

 

Busuiocul

 

  Descriere : Basilici herba - formata din tulpini si ramuri tinere acoperite cu frunze de culoare verde, terminate cu sau fara inflorescente; florile au corola alba sau alburie - roz cu tubul scurt, bilabiata. Mirosul este placut aromat, caracteristic, gustul aromat specific.Denumirea populara a acestei plante este: busuioc de gradina, bosioc rosu, biziloc, bazic, malacina. Important de spus este faptul ca busuiocul este considerat o planta sfanta atat de biserica ortodoxa cat si de cea catoloca, acesta fiind inmuiat in apa sfintita stropindu-se enoriasii pentru ai binecuvanta. Busuiocul a fost apreciat si de vechii egipteni drept dovada gasindu-se buchete de busuioc in piramidele egiptene.

   

  Busuioc

  Partea utilizata: cea aeriana.

  Strunctura compozitionala: saponozide triterpenice, taninuri si ului volatil.

  Actiuni farmacologice: diuretic, antiseptic, sedativ, antimigrenos, spasmolitic si carminativ.

  Boli: Busuiocul este indicat in tratarea afectiunilor gastrointestinale si renale, bronsitelor, febrei, gripa, voma, cefalee, ulcerul gastric, anorexie, colite de fermentatie iar frunzele se pot pune pe taieturi si bube pentru a se vindeca mai repede.Busuiocul este folosit si in tratamentele externe sub forma de alifie, sus sau pulbere pentru vindecarea unor leziuni ale pielii.

  Mod de utilizare: Busuiocul poate fi folosit in tratamente sub forma de ceai de busuioc, vin, alifie de busuioc si tinctura de busuioc.

  Ceaiul de busuioc: infuzia se prepara din1-2 lingurite de busuioc maruntit, dupa care se opareste cu 250 ml apa clocotita. Se lasa la infuzat aproximativ 2 minute si se bea 2-3 cani pe zi. Acest ceai este folosit in tratarea ulcerului gastric, infectiilor urinare, cefalee, balonarile si colicile intestinale si diareea.

  Maceratul de busuioc: se prepara din 2 lingurite de busuioc bine maruntit si uscat si se tine in 250 ml apa rece timp de 12 ore. Se beau 3 cani/zi.

  Tinctura de busuioc: se maruntesc 20 grame de busuioc si se pun la macerat timp de 15 zile in 100 ml de alcool de 70 grade. Dupa macerare se filtreaza si se pune intr-un flacon bine inchis.Se pune o lingurita de tinctura de busuioc in 100 ml de apa si se ia de 3 ori pe zi.

   

  Produse Calivita

 

 

2012 © calivitavelcu.ro

Magazinul virtual Calivita

Afin
Alfalfa
Aloe Vera
Anason
Brusture
Busuioc
Catina
Cerentel
Cimbru
Ciubotica
Coacaz
Coada calului
Coada racului
Coada soricelului
Coriandru
Cretisoara
Crusinul
Ginsengul
Oregano
Patrunjelul
Usturoiul