Calivitavelcu.ro
Cauta produs dupa nume:     
Acasa
Catalog Calivita
Promotii Calivita
Contact  
ANTIOXIDANTI Acasa : ANTIOXIDANTI :

Melatonin 3.0 (60 tablete)
mareste...

Melatonin 3.0 (60 tablete)

(58 voturi)

Adauga in cos
: 57.64lei
Pretul: 56.90lei
Salveaza: 0.74lei (2%)
Codul produsului: FL0063

Pe stoc: Da


Melatonina este o substanta chimica naturala produsa la nivelul creierului de catre glanda pineala si se sintetizeaza din aminoacidul triptofan. Sinteza acesteia este stimulata de intuneric si redusa de lumina. De asemenea, producerea de melatonina se diminueaza odată cu inaintarea in varsta, inca inainte de perioada de adolescenta. Imbatranirea poate fi definita ca un cumul de modificari/alterari survenite de-a lungul timpului la nivelul organelor, tesuturilor si celulelor. Deoarece este un proces inevitabil, iar durata medie de viata a crescut constant, in zilele noastre exista o preocupare tot mai intensa pentru ceea ce se numeste “successful aging” (imbatranire reusita), adica intarzierea dezvoltarii unor maladii specifice varstei si desfasurarea unei existente intr-o stare fizica si intelectuala cat mai buna. Desi imbatranirea este un proces universal, ea difera de la individ la individ, in functie de numerosi factori: ereditari, stil de viata, mediul inconjurator, nivelul socio-economic etc.
Profesorul Richard Wurtmann de la Institutul din Massachuset a descoperit ceasul biologic al imbatranirii. El a demonstrat lumii stiintifice ca batranetea se datoreaza atacurilor permanente ale radicalii liberi asupra celulelor sanatoase, atunci cand glanda pineala nu mai elibereaza melatonina in cantitate suficienta. Secretia acestei substante anti-imbatranire naturale debuteaza la trei luni de la nastere, apoi ea scade inca din adolescenta, diminuandu-se foarte mult mai ales dupa varsta de 40 de ani.
Cercetarile efectuate au demonstrat ca melatonina are numeroase efecte benefice in timp asupra organismului. Este unul dintre cei mai puternici antioxidanti descoperiti vreodata, cu o eficacitate mai mare in combaterea radicalilor liberi decat vitamina C, vitamina E sau beta-carotenul. Melatonina este, probabil, singurul antioxidant capabil să patrunda in fiecare din celulele organismului, reducand astfel distrugerile provocate de radicalii liberi ajunsi in organism prin alimentele nesanatoase sau datorate stresului.
Melatonina, odata oxidata, nu mai poate fi redusa la starea anterioara, astfel incat in urma reactiei cu radicalii liberi are capacitatea de a forma produsi finali stabili. Deci, putem spune că face parte din categoria antioxidantilor „terminali” sau „de sacrificiu”, in prezent studiindu-se utilizarea sa in starile patologice asociate cu stresul oxidativ, in special cele care insotesc procesul de imbatranire: boala Parkinson, Alzheimer, ateroscleroza etc. Una din cele mai importante proprietati ale melatoninei consta iîn revitalizarea intregului sistem endocrin, asa cum a demonstrat in experimentele sale cercetatorul elvetian Walter Pierpaoli. Scaderea secretiei de melatonina poate semnaliza sistemului endocrin producerea unor cantitati mai mici de hormoni sexuali, ceea ce conduce la scaderea interesului pentru actul sexual si, in timp, la atrofierea organelor sexuale. Unul dintre domeniile noi cele mai interesante ale cercetărilor efectuate asupra melatoninei consta in studiul efectelor acesteia asupra sistemului imunitar. Rezultatele evidentiaza ca melatonina creste capacitatea de aparare a organismului, aceasta actionand cu ajutorul antigenelor si a celulelor citotoxice naturale – celule care ajută la combaterea afecţiunilor. Experimentele efectuate pe animale au demonstrat ca melatonina reconstituie funcţiile imunitare. De asemenea, melatonina reglează ceasul biologic al organismului, utilitatea sa manifestandu-se, in primul rand, la persoanele care sufera din cauza decalajului de fus orar, precum si la cei care sufera de tulburari de somn sau insomnie. Ca urmare a perturbarii ritmului biologic al organismului, se pune problema odihnei la oamenii de afaceri si la sportivii care calatoresc de pe un continent pe altul. La acestia, se va constata o scadere a randamentului fizic si intelectual. In asemenea cazuri, un supliment alimentar cu continut de melatonina poate fi util. Expertul in somn dr. Chris Idzikowski considera ca melatonina reprezinta o modalitate a creierului de a transmite organismului informatii referitoare la faptul că noaptea este cea mai indicata pentru eliminarea toxinelor acumulate in organism. Un nivel scazut de melatonina in organism este asociat cu numeroase alte afecţiuni: anorexie, cancer de san, de prostata, deficit de atentie, epilepsie, afectiuni cardiace, etc. In toate aceste afectiuni, studiile efecuate au demonstrat un nivel scazut de melatonina. Utilizarea sistematica a melatoninei produsa de compania 4Life Products poate fi de un real folos prin efectele sale benefice asupra organismului, adica pentru un „successful aging”, reglarea ritmului somn-veghe.

Rata acestui produs
Excelent
Foarte Bun
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator

 
 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai înainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.