Calivitavelcu.ro
Cauta produs dupa nume:     
Acasa
Catalog Calivita
Promotii Calivita
Contact  
PRODUSE SPORTIVI Acasa : PRODUSE SPORTIVI :

API Glutamine, 300 g

(15 voturi)

 
Pretul: 65.00lei
Codul produsului: AP0022

Pe stoc: Nu


Aminoacidul L-glutamina a fost izolat pentru prima dată în 1883 şi sintetizat abia în 1933. Are o răspândire ubicvitară, atât sub formă liberă, cât şi legată. Joacă un rol cheie în numeroase funcţii ale organismului. Este precursorul acidului glutamic care, la rândul său, este precursorul GABA (neurotransmiţător). De asemenea, L-glutamina este aminoacidul liber care se află în cea mai mare cantitate în sânge şi în celulele musculare.

Reprezintă 61% din totalul de aminoacizi prezenţi în celulele musculare. În structura sa există două grupări aminice (cu azot) dintre care unul se eliberează uşor şi astfel este principalul “cărăuş” al azotului în celule. Se cunoaşte faptul că 35 % din azotul care accede în celula musculară este transportat de glutamină. Azotul, odată ajuns în celule, va fi utilizat în procesele de sinteză şi creştere.

Concentraţia intramusculară a glutaminei scade accentuat după antrenamente extenuante ca urmare a intensificării proceselor catabolice. S-a observat că suplimentarea organismului cu glutamină în asemenea situaţii a condus la restabilirea echilibrului azot- azotat şi a asigurat o sinteză proteică normală în muşchi. Cu cât nivelul glutaminei în ţesutul muscular este mai mare, cu atât posibilitatea “colapsării” muşchilor după efort fizic intens este mai redusă. De asemenea, administrarea glutaminei va creşte depozitele de glicogen muscular şi va contracara efectele neplăcute ale acidului lactic format în urma activităţilor fizice.

În general, se poate conchide că glutamina, prin efectele sale enumerate mai sus, îmbunătăţeşte performanţele, accelerează refacerea musculară după epuizarea stocurilor de energie şi asigură creşterea masei musculare. Glutamina este factorul cheie în creşterea masei musculare şi datorită controlului gradientului “glutamină musculară/glutamină sanguină“. Este cunoscută pentru efectul obţinerii unei musculaturi voluminoase într-un interval scurt. Un studiu publicat în revista American Journal of Clinical Nutrition relevă faptul că administrarea orală a unei singure doze de 2 grame de glutamină duce la creşterea nivelului sanguin al hormonului de creştere care, după cum se ştie, participă la utilizarea glucozei şi a unor aminoacizi la nivelul muşchilor scheletici, activează sinteza proteică musculară, reduce procesele catabolice.

Cercetările clinice efectuate după anii 1970 au subliniat, în mod special, efectul imunomodulator al L-glutaminei (creşte imunitatea non-specifică a organismului) şi acţiunea sa pozitivă asupra funcţiilor cerebrale. De asemenea, au relevat că L-glutamina are şi proprietăţi anti-apoptotice (apoptoză=moarte celulară programată). Glutamina are rol important în: prevenirea atrofiei musculare post-operatorii; combaterea tulburărilor gastrointestinale post-operatorii; îmbunătăţirea funcţiilor cerebrale; combaterea depresiilor; repararea ţesuturilor lezate; creşterea masei musculare la atleţi. Glutamina este recomandată celor care doresc obţinerea unei mase musculare voluminoase - în primul rând, culturiştilor, precum şi persoanelor care ţin regim, vârstnicilor, tinerilor atleţi care doresc obţinerea unor performanţe deosebite ş.a.

Mod de administrare:

Ca supliment alimentar, se consumă 1 linguriţă (5 g) de pulbere pe zi. Pulberea se dizolvă în apă sau în băutura favorită.
Rata acestui produs
Excelent
Foarte Bun
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator

 
 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai înainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.