Calivita


Magazin online de produse naturiste

la preţ distributie TVA inclus

Calivita

 

 

 

 

 

CAT DE IMPORTANT ESTE SĂ ÎNŢELEGEM CEEA CE CITIM PE ETICHETE!

 

  Mult prea des se întâmplă să cumpărăm suplimente fără să aruncăm măcar o privire asupra etichetei! Ne mulţumim să cerem vânzătorului un flacon cu multivitamine şi luăm ceea ce ni se dă, fără a realiza că există mai multe tipuri, în funcţie de conţinutul lor vitaminic. Nu totdeauna cele mai scumpe tablete sunt neapărat şi cele mai bune. Singura modalitate de a vă asigura că tabletele conţin cantităţile necesare de vitamina B6, C sau folacin este să citiţi eticheta fiecărui flacon. De asemenea, dacă sunteţi alergic, este bine să verificaţi ce altceva mai înghiţiţi odată cu suplimentele cerute.

  Dacă pe etichetă există vreun cuvânt al cărui sens nu îl cunoaşteţi, cereţi vânzătorului să vi-l explice, iar dacă acesta nu poate, atunci cumpăraţi suplimentele de la altă farmacie. Şi, mai presus de toate, nu ultaţi să verificaţi dozajul pe care îl primiţi; dacă vi s-a recomandat
  vitamina E de patru ori pe zi, cu siguranţă că nu vă trebuie tablete ce conţin 400 UI. Vitaminele şi mineralele sunt disponibile în concentraţii variate. Aveţi grijă să primiţi totdeauna exact ceea ce cereţi — şi ce vâ trebuie. Dacă nu înţelegeţi ceea ce scrie pe etichetă, riscaţi să pierdeţi multe din beneficiile furnizate de vitamine.

   

  Care sunt unitatile de masura

  Unitatile de masura sunt:
  UI, RE, mg, mcg — puţin înseamnă uneori mult!

  Terminologia utilizată în măsurarea activităţii vitaminelor nu este atât de dificilă pe cât vi s-ar putea părea. Vitaminele liposolubile (A, D, E şi K) se măsoară în mod obişnuit în Unităţi Internaţionale (UI). Cu câţiva ani în urmă însă, un comitet de experţi al FAO/OMS a decis să schimbe unităţile de măsură pentru vitamina A, înlocuind Unităţile Internaţionale cu Echivalenţi Retinol (RE); aceştia semnifică greutatea echivalentă de retinol absorbit şi convertit în mod real. Datorită acestui fapt, cantităţile exprimate în Echivalenţi Retinol sunt de aproximativ cinci ori mai mici decât cele măsurate în Unităţi Internaţionale.

  De exemplu, dozele recomandate pentru un bărbat adult între douăzeci şi trei şi cincizeci de ani vor fi de 5000 UI, respectiv 1000 RE; în mod similar, pentru femei, doza recomandată exprimată în UI va fi 4000, iar în RE — doar 800.


  Majoritatea celorlalte vitamine şi minerale se măsoară în miligrame (mg) şi
  micrograme (mcg). Tabelul care urmează poate constitui un ghid util pentru a vă
  familiariza cu sistemul de măsură şi dozare a vitaminelor.


  Sistemul metric


  1 kilogram = 1000 grame
  1 gram = 1000 miligrame
  1 miligram = a mia parte dintr-un gram
  1 microgram = a mia parte dintr-un miligram


  Sistemul britanic


  16 uncii = 1 livră
  7000 drame = 1 livră
  453,6 grame = 1 livră
  1 uncie = 437,5 drame (unitate de măsură farmaceutică)
  1 uncie = 28,35 grame


  Factori de conversie

 • 1 gram= 15,4 drame
 • 1 dram = 85 miligrame
 • 1 uncie (în farmaceutică) = 31,1 grame
 • 1 uncie de lichid = 29,9 cm3
 • Unităţi de măsură folosite în gospodărie

  1 liguriţă = 4 cm3 = 1 dram de lichid

  1 lingură =15 cm3 = 1/2 uncie de lichid

  Abrevieri utilizate în text

  NMZA = Necesarul minim zilnic pentru un adult Unităţi

  USP = Unităţi folosite în farmacopeea Statelor Unite

  UI = Unităţi Internaţionale

  NMZ = Necesarul minim zilnic mg = miligram mcg = micrograme g = grame

   

  CEEA CE TREBUIE SĂ CĂUTAM PE ETICHETĂ

  Când cumpăraţi suplimente minerale, căutaţi pe etichetă cuvântul „chelat". Doar zece procente dintr-un mineral obişnuit pot fi asimilate de organism, dar atunci când mineralul respectiv este combinat cu un aminoacid sub formă de chelat, cantitatea asimilată creşte de trei până la cinci ori. Hidrolizat înseamnă dispersabil în apă. Chelaţii proteinici hidrolizaţi reprezintă forma cea mai uşor asimilabilă în care se pot prezenta suplimentele. Proteinele predigerate sunt cele care au fost deja descompuse si pot pătrunde direct în circuitul sangvin. Presat la rece este un termen pe care trebuie să-l căutaţi pe etichetă atunci când doriţi să cumpăraţi capsule uleioase, sau uleiuri. Aceasta înseamnă că vitaminele nu au fost distruse termic şi că uleiul respectiv extras prin metode de presare la rece, este polinesaturat.

   

   

   

   

  Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

Apasa aici pentru a merge in partea de sus a paginii

 

2009 © calivitavelcu.ro

Magazin Calivita