Calivita


Plante medicinale

 

Calivita

Marturiile consumatorilor produselor naturiste CalivitaAfacerea cu produsele naturiste CalivitaArticole despre produsele naturiste CalivitaComanda produsele naturiste CalivitaContact Calivita

 

Calivita

Vitamine Calivita

Minerale Calivita

Multivitamine Calivita

Produse slabit Calivita

Prod. plante medicinale Calivita

Antioxidanti Calivita

Alte produse Calivita

Produse corp, maini, par Calivita

 

Cerentelul

 

  Descriere: Cerentelul este o planta perena, ierboasa, avand peri aspri pe tulpina si fructe multiple in forma de buzdugan. Denumirile populare ale acesteia sunt: verentel, cerculet, cuisorita.

  Cerentel

  Partea utilizata: rizomii.

  Actiunea farmacologica: calmant, antiseptic, hemostatic, antidiareic.

  Compozitia chimica a radacinii de cerentel: eugenol, glicozide, geina, tanin si ulei volatil.

  Indicii terapeutice: indicatii majore in tratarea dispepsiilor gastrice, diareei, enteritelor si indicatii minore in tratarea durerilor hemoroidale, gingivita, stomatita, plagi infectate. Datorita continutul mare de tanin este indicat in tratamentul bolilor de ficat si ale veziculei biliare. In cazurile de amigdalita la copii este recomandat ca acestia sa faca gargara cu decoct de radacina de cerentel acesta calmand durerea accelerand vindecarea.

  Tratamente naturale: cecoctul, ceaiul din frunze si flori.

  Decoctul din radacini: se prepara din 1-2 lingurite de radacini de cerentel taiate marunt, fierte timp de 20-30 minute, la foc domol, in 250 ml apa. Se bea 3 cani pe zi dupa mesele pricinpale.

  Ceaiul din frunze si flori: se prepara dintr-o ligurita de frunze si flori care se lasa la infuzat timp de 5 minute in 250 ml apa clocotita. Se bea 2 cani pe zi neindulcit. Este recomandat mai ales in tratarea diareei.

   

  Produse Calivita

   

  2014 © calivitavelcu.ro

Magazinul virtual Calivita

Produse Calivita pe baza de plante medicinale

Plante medicinale

Afin
Anason
Brusture
Busuioc
Catina