Calivita


Plante medicinale

 

Calivita

Marturiile consumatorilor produselor naturiste CalivitaAfacerea cu produsele naturiste CalivitaArticole despre produsele naturiste CalivitaComanda produsele naturiste CalivitaContact Calivita

 

Calivita

Vitamine Calivita

Minerale Calivita

Multivitamine Calivita

Produse slabit Calivita

Prod. plante medicinale Calivita

Antioxidanti Calivita

Alte produse Calivita

Produse corp, maini, par Calivita

 

Ciubotica cucului sau primula

 

  Descriere: Ciubotica cucului sau primula este o planta ierboasa inalta avand flori galben-aurii raspandind o mireasma placuta, asemanatoare mierii si formeaza o umbrela dispusa pe o tulpina inalta de 10-20 de centimetri, care se ridica din centrul unei rozete. Aceasta varietate se mai numeste si aglica, anghelina, calce, cinci-foi, cizma-cucului, talpa-gastei, tita-caprei, tita-oii, urechita -ursului. Ea creste cu precadere pe cimpiile din zonele deluroase si prealpine. Foarte raspindita Primula eliator, cunoscuta tot sub numele de ciubotica-cucului, dar si de aglici, agrisel sau tata-vacii, creste pe mai toate cimpiile, la margini de paduri si sub tufisuri se poarta pe tulpina inalta o umbrela florala de un galben deschis, ce un parfum slab.

   

  Ciubotica cucului

  Partea utilizata: florile si radacinile.

  Compozitia chimica: flavonozide, tanoizi, vitamina C, primulozida, enzima primveraza.

  Actiunea farmacologica: sudorific, usor laxativ, exepectorant ai antitusiv, calmant si antispasmodic, cicatrizant si hemostatic.

  Indicii terapeutice: Ciubotica cucului este eficienta in tratarea bronsitelor, laringitelor, pneumoniei, intareste nervii , tonifica inima calmeaza migrena si durerile de cap pe baza nervoasa. In medicina populara ciubotica cucului este folosita in tratarea afectiunilor cailor respiratorii, pentru calmarea al tusei, combatand si excesul de mucozitate.

  Tratamente naturale: ceaiul din frori de ciubotica cucului, ceaiul din radacini de ciubotica cucului.

  Ceaiul din flori de ciubotica cucului: se prepara dintr-o lingurita de flori de cibotica cucului maruntite oparite cu 250 ml de apa clocotita. Se bea 2-3 cani pe zi. Acest ceai este folosit in tratarea bolilor cardio-vasculare precum si cele renale.

  Ceaiul din radacini de ciobotica cucului: se prepara dintr-o lingurita de radacini maruntite , fierte in 250 ml apa, timp de 15-20 minute, la foc domol. In acesta se va introduce un varf de cutit de bicarbonat de sodiu. Se beau 2-3 cani pe zi. Acet ceai este recomandat in tratarea bronsitelor, laringitei si pneumoniei.


  Va recomandam produsul Evening Primrose Oil care contine ulei de primula.

  2012 © calivitavelcu.ro

Magazinul virtual Calivita

Produse Calivita pe baza de plante medicinale

Plante medicinale

Afin
Alfalfa
Aloe Vera
Anason
Brusture
Busuioc
Catina
Cerentel
Cimbru
Ciubotica
Coacaz
Coada calului
Coada racului
Coada soricelului
Coriandru
Cretisoara
Crusinul
Ginsengul
Oregano
Patrunjelul
Usturoiul