Calivita


Plante medicinale

 

Calivita

Marturiile consumatorilor produselor naturiste CalivitaAfacerea cu produsele naturiste CalivitaArticole despre produsele naturiste CalivitaComanda produsele naturiste CalivitaContact Calivita

 

Calivita

Vitamine Calivita

Minerale Calivita

Multivitamine Calivita

Produse slabit Calivita

Prod. plante medicinale Calivita

Antioxidanti Calivita

Alte produse Calivita

Produse corp, maini, par Calivita

 

Coada calului

 

  Descriere: Este o planta perena, erbacee, lipsita de frunze, cu doua feluri de tulpini. Primavara se dezvolta tulpinile simple, brune, fertile (poarta in varf spice cu spori), inalte de 40 cm. Indata dupa fructificare, aceste tulpini fertile putrezesc si in locul lor apar tulpini sterile de 60 cm, mai subtiri, verzi, mult ramificate, avand ramurile laterale. Tulpinile sterile apar la inceputul verii. In jurul nodurilor, tulpinile sterile au frunzulite solzoase, brune, in forma de guleras si niste ramurele aciculare (ca frunzele de pin). Aceste ramurele sunt mai lungi la baza tulpinii si mai scurte spre varful ei, dar nu sunt mai lungi decat distanta dintre noduri, ceea ce face planta in intregime sa aiba infatisarea unui con. In pamant, are un rizom ce creste oblic, purtand la noduri radacini subtiri, precum niste tubercule.

  Coada calului


  Raspandire:creste pe fanete, campuri, ogoare lutoase si umede, maluri cu tufisuri. Cele care cresc pe soluri pur argiloase au cele mai bune calitati curative. In functie de loc, planta are un continut de 3 pana la 16% acid salicilic, care o face atat de pretioasa. Planta care creste pe terenurile fertilizate chimic nu trebuie utilizata. Coada-calului cu ramurile cele mai fine - Coada-calului-de-padure, Equisetum sylvaticum, care creste pe marginile padurilor si crangurilor are, de asemenea, proprietati medicinale.

  Partea utilizata: tulpinile sterile.

  Compozitia chimica: vitamina C, siliciu, alcanoizi, saponide, flavonoide, saruri de potasiu si princiu amar.

  Actiunea farmacologica: declorurant, remineralizant, neutralizant gastric, expectorant, diuretic, antiecsemos, hemostatic si antisudorific.

  Indicii terapeutice: coada calului este folosita in tratarea reumatismului, artrozelor, afectiuni renale, poliartrite cronice, cistite, litiaze renale,spasmofilia.

  Tratamente naturale: ceaiul de coada calului si tinctura de coada calului.

  Ceaiul de coada calului: se prepara dintr-o lingurita de coada calului maruntita care se fierbe la foc domol timp de 20- 30 minute in 250 ml de apa. Se beau 2-3 cani pe zi inaite de masa.

  Tinctura de coada calului: se prepara din aproximativ 20 g de pulberede coada calului care se lasa la macerat in 100 ml de alcool, timp de 14 zile. Se tine intr-un loc calduros si insorit si se agita zilnic de cateva ori. Se filtreaza si se pune si sticle inchise ermetic.

  2009 © calivitavelcu.ro

Magazinul virtual Calivita

Produse Calivita pe baza de plante medicinale

Plante medicinale

Afin
Anason
Brusture
Busuioc
Catina