Calivita


Plante medicinale

 

Calivita

 

Calivita

Vitamine Calivita

Minerale Calivita

Multivitamine Calivita

Produse slabit Calivita

Prod. plante medicinale Calivita

Antioxidanti Calivita

Alte produse Calivita

Produse corp, maini, par Calivita

 

Coada soricelului

 

  Descriere: Coada-soricelului este o planta medicinala careia nu putem sa nu-i rezervam un loc in viata noastra, acesta fiind considerata in evul mediu un panaceu. Desi ea constituie sprijinul nostru de baza in unele maladii grave, este considerata in primul rand o planta de leac pentru femei. Ea creste in cantitati mari pe campii si drumuri inguste de tara, pe la margini de paduri si de lanuri de cereale, atingand o inaltime de 20- 80 cm.. Florile sunt albe sau trandafirii si au in soare un parfum aromatic, acrisor. Florile trebuie culese in soare puternic, caci atunci creste continutul in uleiuri volatile si deci forta lecuitoare.

   

  Coada soricelului

   

  Denumiri populare: alunele, braditel, ciuresica, crestatea, crivalnic, garva, iarba-oilor, iarba- stranutatoare, prisnel, rotatele-albe, sorocina.

  Partile utilizate in fitoterapie: florile si frunzele.

  Compozitia chimica: ulei gras, tanin, ulei volatil de azulene, substante amare, colina, vitamina C, rezine.

  Actiune farmacologica: astringent, antiinflamator, cicatrizant, antispastic, antiseptic, tonic-aperitiv,coleretic-colagog si stimulator al functiei hepatice.

  Indicii terapeutice: In medicina populara coada soricelului se foloseste in tratarea bolilor de stomac, intestin, vizica biliara, boli ale tractului digestiv, iritatii ale pielii, dermatoze. Pentru tratarea reumatismului se recomnada ceaiul de coada soricelului. Acesta planta este mai ales recomandata femeilor fiind indicat in tratamentul problemelor majore ale femeii cum ar fi: menopauza, oboseala,dureri menstruale, hemoragii si vindecarea de leucoree. Coada soricelului este recomandata si in tratarea gastritelor, anoxeriei, cistitei, colici hepatice, constipatie, nervozitate.

  Tratamente naturale: infuzia de flori de coada soricelului, infuzia de frunze si flori de coada soricelului, tinctura de coada soricelului, baile de sezut, alifia de coada soricelului.

  Infuzia de frori de coada soricelului: infuzia se prepara din 1-2 lingurite de flori, oparite cu 250 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi. Infuzia este indicata in colici gastrice, menopauza, oboseala, dureri menstruale, hemoragii, leucoree, enterocolite, gastrite.

  Infuzia de frunze si flori de coada soricelului: Se prepara din 1-2 lingurite de plante oparite cu 250 ml de apa clocotita.Se beau 2-3 cani de ceai pe zi. Aceleasi recomandari ca si infuzia de frori de coada soricelului.

   

Apasati aici pentru a merge in partea de sus a paginii

 

2009 © calivitavelcu.ro

Magazinul virtual Calivita

Produse Calivita pe baza de plante medicinale

Plante medicinale

Afin
Anason
Brusture
Busuioc
Catina
Cerentel
Cimbru
Ciubotica
Coacaz
Coada calului
Coada racului
Coada soricelului