Calivita

CALIVITA - magazin de produse naturiste

la preţ distributie

Calivita - produse naturiste

Despre produsele naturiste CalivitaProdusele naturiste CalivitaAfectiuni si tratamente cu produsele naturiste CalivitaMarturiile consumatorilor produselor naturiste CalivitaAfacerea cu produsele naturiste CalivitaArticole despre produsele naturiste CalivitaComanda produsele naturiste CalivitaContact Calivita

Promotii Calivita

Calivita

 

Crusinul

 

  Descriere: Crusinul este un arbore melifer atingand o inaltime de 1-3 m, avand flori hermafrodite de culoare alb-verzui si fructe mai multe crescute pe aceeasi codita. La maturitate fructele au culoarea negru spre violaceu. Acesta planta este cunoscuta din vremurile vechi existand scrieri despre acesta planta inca din anul 1305.

   

  Crusin

   

  Denumiri populare: salba moale, sabis, patachina, carsei.

  Partile utilizate in fitoterapie: coaja.

  Compozitia chimica: derivati antracenici.

  Actiune farmacologica: coleretic- colagog, laxativ- purgativ.

  Indicii terapeutice: Crusinul are ca recomnadare majora tratarea constipatiilor, chiar si cele cronice. De asemenea crusinul este principala planta laxativa. Ceaiul de crusin excita atat bila cat si ficatul intensificand peristaltismul. Este folosit si in tratarea insuficientei hepatice dischineziei biliare.

  Tratamente naturale: ceaiul de crusin, decoctul de crusin si pulberea de crusin.

  Ceaiul de crusin: Infuzia se prepara din1-2 lingurite de coaja de crusin bine maruntita, oparita cu 250 ml de apa clocotita. Se lasa la infuzat aproximativ 15 minute. Se consuma seara inainte de culcare.

  Decoctul de crusin: decoctul se prepara din 2 lingurite de coaja de crusin bine maruntita, fiarta timp de 20-30 minute , la foc domol, in 250 ml apa. Se bea seara inainte de culcare.

 

  2006-2012 © calivitavelcu.ro - Site supus drepturilor de autor

 

Noul magazin virtual CalivitaVelcu

Plante medicinale

Afin
Alfalfa
Aloe Vera
Anason
Brusture
Busuioc
Catina
Cerentel
Cimbru
Ciubotica
Coacaz
Coada calului
Coada racului
Coada soricelului
Coriandru
Cretisoara
Crusinul
Ginsengul
Oregano
Patrunjelul
Usturoiul