Calivita


Magazin online de produse naturiste

la preţ distributie TVA inclus

Calivita

 

 

 

 

 

Iodul

 

   

  Date generale despre iod


  Două treimi din iodul existent în organism este concentrat în tiroidă. Dat fiind faptul că această glanda controlează metabolismul, o cantitate insuficientă de iod poate determina încetinirea reacţiilor mentale, creşterea în greutate şi lipsa de energie. Doza zilnică necesară după National Research Council este de 150 mcg pentru adulţi (1 mcg pe kilocorp) şi 175-200 mcg pentru gravide şi mame care alăptează.


  Ce poate face iodul pentru dumneavoastră?


  Ajută la arderea excesului de grăsimi. Contribuie la procesul de creştere. Are efect energizant. Măreşte capacitatea mentală. Asigură sănătatea părului, a unghiilor, pielii şi dinţilor.


  Afecţiuni provocate de carenţei de iod


  Guşă, hipotiroidism.


  Suplimente pe baza de iod


  Disponibile în formulele de multiminerale şi multivitamine în doze de 0,15 mg. Varecul este o bogată sursă de iod.


  Toxicitatea iodului


  Nu se cunosc efecte toxice produse de iodul natural, dar dozele care depăşesc 2 mg nu sunt recomandabile. Ca medicament, poate fi dăunător dacă este prescris incorect.


  Inamici ai iodului


  Tehnicile de prelucrare alimentară, solurile sărace în elemente nutritive.


  Sfatul specialistului despre iod


  Lăsând la o parte varecul şi iodul inclus în preparatele multiminerale şi multivitamine, nu este recomandabil să luaţi suplimente de iod fără prescripţie medicală. Dacă locuiţi în zone cu sol sărac în iod, folosiţi sare lodurată. Dacă obişnuiţi să mâncaţi cantităţi mari de varză crudă, probabil că înregistraţi un deficit de iod, fiindcă anumite substanţe din varză împiedică eficienta utilizare a iodului în organism. în acest caz, încercaţi 74 un supliment furnizat de varec.

   

  Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

Apasa aici pentru a merge in partea de sus a paginii

 

2009 © calivitavelcu.ro

Magazin Calivita