Calivita 

 

 

 

 

 

 

 

Legatura dintre hipotiroidism si cresterea in greutate

 

 

  Unul dintre conceptele care încă ne derutează pe mulți dintre noi este modul în care tiroida și creșterea în greutate sunt asociate. Știați că unii oameni pun în greutate chiar şi cu o dietă de mai puţin de 600 de calorii pe zi? În general, acest lucru se întâmplă deoarece metabolismul lor este mai lent decât metabolismul normal. Este de notat faptul că fenomenul de creştere în greutate se întâmplă din cauza faptului că oamenii consumă mai multe calorii decât poate organismul lor să ardă.

   

  Ce ar trebui să știm despre creșterea în greutate este că ea nu este doar un efect secundar al tipului de alimente pe care oamenii le consumă. Capacitatea organismului de a arde aceste calorii obținute din alimente și a fi capabil de a le metaboliza este, de asemenea, un factor care trebuie luat în considerare . Cu toate acestea, capacitatea organismului de a metaboliza poate varia în funcţie de diferite circumstanțe.

   

  Mai întâi de toate, ce este metabolismul? Metabolismul se referă la procesele și reacțiile chimice din descompunerea moleculelor complexe (produse alimentare), în scopul de a produce energie pentru a fi folosită de către organism, astfel încât să-şi poată îndeplini funcțiile sale normale. Un exemplu concret pentru a înţelege mai bine metabolismul este mâncatul.

   

  Metabolismul are loc în procesul de ingerare și de digerare a substanţelor nutritive, pentru a produce energie pentru funcţiile corpului. Cu toate acestea, există unele incidente care afectează acest proces important, fie prin alegere, fie din cauza unor fenomene necontrolate, cauzând tulburări metabolice. Aceste așa-numite tulburări metabolice sunt identificate frecvent ca şi creștere în greutate sau pierdere în greutate.

   

  Experţii medicali au ştiut timp de mai mulți ani că există o legătură între tiroidă şi creşterea în greutate. Dar nu toţi experţii medicali par să poată diagnostica imediat pacienții care au probleme cu glanda tiroidă, cauzând astfel probleme metabolice, care apoi duc la o creştere în greutate necontrolabilă sau la o pierdere în greutate. În plus, nu există nicio explicaţie uşor de înțeles pentru noi, pentru a înțelege mai bine relaţia sistemului endocrin cu metabolismul nostru și, în cele din urmă, cu greutatea noastră.

   

  Înainte de a aprofunda mai mult subiectul, haideţi să vedem ce este tiroida. Tiroida este o glandă mică, în formă de fluture, care stă pe partea de sus a mărului lui Adam. Este glanda care stă la baza sistemului hormonal al organismului. Glanda tiroidă este responsabilă pentru secreția de hormoni care controlează cea mai mare parte a metabolismului organismului. Dacă se întâmplă vreodată ca tiroida să aibă un defect, şi metabolismul organismului poate fi grav compromis.

   

  Foarte mulţi oameni sunt din ce în ce mai preocupați de creșterea în greutate. Ca urmare, mulți se uită atent la dieta lor și îşi monitorizează greutatea. Dar, există unii oameni care tot se îngraşă, chiar dacă urmează o dietă cu puţine calorii. Acest lucru poate fi din cauza unei afecţiuni pe care oamenii ar trebui să o urmărească cu atenție. Din păcate, ei nu sunt informați corect cu privire la afecțiunile care pot fi asociate cu creşterea lor în greutate.

   

  Hipotiroidismul este o afecţiune în care tiroida nu eliberează o cantitate suficientă de hormoni (T3 și T4), care sunt esențiali în procesul metabolic. Din această cauză, metabolismul încetineşte, provocând slăbiciune, oboseală și o creștere în greutate, în cele din urmă. Pentru persoanele cu această boală, slăbirea devine aproape imposibilă.

   

  Ceea ce acești oameni trebuie să înțeleagă este faptul că reducerea numărului de calorii nu va ajuta la pierderea în greutate. În realitate, din cauza metabolismului încetinit al corpului, el va tinde să adune sau să stocheze orice calorii. Dacă o persoană cu hipotiroidism scade aportul său caloric, ea îşi poate agrava simptomele de slăbiciune și oboseală, care sunt asociate cu boala.

   

  Pentru a explica în continuare tiroida şi creşterea în greutate, ar trebui să săpăm mai adânc în procesele și efectele hipotiroidismului. La o persoană cu hipotiroidism, practic, tiroida este într-un stadiu hipoactiv. Acest lucru înseamnă că rata metabolică este mai încetinită decât în mod normal. Acest lucru rezultă în îngrăşare. Pentru persoanele cu o formă severă de hipotiroidism, creşterea lor în greutate este, de asemenea, mai mare. Ceea ce trebuie să înțelegem este că creșterea în greutate la persoanele hipotiroidiene este un fenomen complex și nu este întotdeauna asociat cu acumularea de grăsime.

   

  Știați că majoritatea kilogramelor în plus, pe care aceste persoane le pun, este formată în mare parte din sare și apă? Este adevărat. Cea mai mare parte a greutăţii nu este grăsime, ci o acumularea de apă și sare. Zicala „unde merge sodiul (sarea), merge şi apa” este un exemplu perfect pentru a explica acest lucru.

   

  Dacă starea de hipotiroidie a glandei tiroide va fi tratată, cât de multă greutate se va pierde? Ei bine, pentru că cea mai mare parte a creşterii în greutate la persoanele cu această afecțiune este, în principal, sare și apă, când persoana cu hipotiroidism este tratată, îşi va pierde aproximativ 10% din greutatea corpului.

   

  Tratamentul hipotiroidismului implică, de obicei, un aport de hormoni tiroidieni, în scopul de a echilibra lipsa de hormoni. Prin aceasta, organismul ar trebui să revină la greutatea sa  de înainte de debutul dezvoltării hipotiroidismului. Odată ce boală este tratată și nivelurile de hormoni tiroidieni au revenit la normal, posibilitatea de a pierde în greutate va fi la fel ca a persoanelor care nu au avut hipotiroidism.

   

  O întrebare care s-ar putea afla pe buzele multor oameni este dacă hormonul tiroidian poate fi folosit pentru a ajuta la pierderea în greutate. Cercetările arată că da; acesta a fost folosit ca un instrument de pierdere în greutate, în trecut.

   

  Studiile care s-au concentrat pe acest subiect arată că hormonii tiroidieni în exces pot ajuta la pierderea în greutate. Dar, odată ce excesul de hormoni tiroidieni este oprit, greutatea pierdută revine, de obicei. Mai mult decât atât, folosirea hormonilor tiroidieni pentru a pierde în greutate poate avea un impact negativ. Un efect secundar posibil este pierderea de proteine ​​musculare, pe lângă pierderile de grăsime corporală. Dacă vreţi să folosiţi hormoni tiroidieni pentru a vă ajuta să slăbiţi, consultaţi-vă medicul de familie.

   

  Produse Calivita Recomandate:

  Evening Primrose Oil

  Xshape

  Spirulina Max

  Rhodiolin

   

   

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2014 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi