Calivita


Magazin online de produse naturiste

la preţ distributie TVA inclus

Calivita

 

 

 

 

 

Mangan

 

   

  Date generale despre mangan


  Contribuie la activarea enzimelor necesare pentru buna utilizare internă a biotinei şi a vitaminelor Bl şi C. Este indispensabil pentru asigurarea structurii normale a oaselor. Se măsoară în miligrame. Important în procesul de formare a tiroxinei—principalul hormon secretat de glanda tiroidă. Este necesar pentru o bună digestie şi asimilare a hranei. Nu s-au stabilit doze recomandate, dar, în conformitate cu National Research Council, necesarul unui adult se situează între 2 şi 5 mg. Este un factor important pentru reproducere şi pentru funcţionarea a sistemului nervos central.

  Ce poate face manganul pentru dumneavoastră?

  Ajută la eliminarea oboselii. îmbunătăţeşte reflexele musculare. Contribuie la prevenirea osteoporozei. Stimulează memoria. Reduce stabilitatea nervoasă.


  Afecţiuni determinate de carenţa de mangan


  Ataxie.


  Suplimente pe baza de mangan


  Adesea sunt incluse în preparatele de multivitamine şi minerale, în doze cuprinse între 1 şi 9 mg.


  Toxicitatea manganului


  Rare efecte toxice, în afara intoxicaţiilor provocate de emanaţii industriale .


  Inamici ai manganului


  Dozele mari de calciu şi fosfor pot inhiba absorbţia manganului; acelaşi efect îl au celuloza şi acidul fitic conţinute în tărâţe şi fasole.


  Sfatul specialistului despe mangan


  Dacă acuzaţi des ameţeli, încercaţi să măriţi doza de mangan ingerată. I Persoanele care suferă de tulburări ale memoriei trebuie să-şi asigure ~ ; cantitate suficientă de mangan. Dacă obişnuiţi să mâncaţi multă carne să beţi mult lapte, vă sfătuiesc să luaţi suplimente de mangan.

   

  Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

Apasa aici pentru a merge in partea de sus a paginii

 

2009 © calivitavelcu.ro

Magazin Calivita