Calivita


Magazin online de produse naturiste

la preţ distribuitor TVA inclus

Calivita

 

 

 

 

 

Potasiul

 

  Date generale despre potasiu


  Contribuie, împreună cu sodiul, la echilibrarea balanţei apei în organism şi la normalizarea bătăilor inimii (potasiul acţionează în interiorul celulelor, iar sodiul în afara lor). Când nu se respectă raportul normal între sodiu şi potasiu, are de suferit funcţionarea nervilor şi a musculaturii. Hipoglicemia (nivelul scăzut al glucozei din sânge), ca şi diareea prelungită sau foarte severă determină pierderi de potasiu. Nu s-au stabilit doze necesare, dar cantităţi de 1600 — 2000 mg sunt considerate suficiente pentru un adult sănătos. Atât stresul mental cât şi cel fizic pot determina carenţe de potasiu.


  Ce poate face potasiul pentru dumneavoastră?


  Asigură o gândire clară prin alimentarea creierului cu oxigen. Ajută la eliminarea reziduurilor organice. Adjuvant în tratamentul hipertensiunii arteriale. Se utilizează în tratamentul alergiilor.


  Afecţiuni cauzate de carenţa potasiului


  Edeme, hipoglicemie.


  Suplimente pe baza de potasiu


  Disponibile sub forma preparatelor multiminerale şi multivitamine. Sărurile anorganice de potasiu sunt: sulfatul, clorura, oxidul şi carbonarul. Termenul de potasiu organic se referă la gluconatul, citratul şi fumaratul de potasiu. Poate fi procurat şi separat sub formă de gluconat, citrat S£ clorură în dozaje de până la 600 mg (99 mg potasiu elementar).


  Toxicitatea potasiului


  Ingerarea unei cantităţi de 18 g poate determina efecte toxice.


  Inamici ai potasiului


  Alcool, cafea, zahăr, diuretice .


  Sfatul specialistului despre potasiu


  Dacă sunteţi un mare consumator de cafea, probabil că oboseala pe i care o resimţiţi se datorează deficitului de potasiu de care suferiţi. Dacă! obişnuiţi să beţi mari cantităţi de alcool, sau dacă mâncaţi multe dulciuri,! este foarte posibil ca nivelul potasiului din organismul dumneavoastră săi fie scăzut. Dacă sunteţi hipoglicemic, aveţi predispoziţie la pierderi dej potasiu odată cu reţinerea apei în ţesuturi. Iar dacă luaţi diuretice, pierderile! de potasiu vor fi şi mai mari. Supravegheaţi-vă regimul alimentar,! consumaţi mai multe vegetale verzi şi luaţi
  o cantitate suficientă de 1 magneziu, astfel încât să vă reechilibraţi balanţa minerală. Kilogramele! pe care le pierdeţi într-un regim de slăbire bazat pe reducerea cantităţii! de carbohidraţi pot fi însoţite şi de scăderea nivelului de potasiu; slăbiciune generală şi reflexe încete sunt simptomele caracteristice.

   

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

Apasa aici pentru a merge in partea de sus a paginii

 

2009 © calivitavelcu.ro

Magazin Calivita