Calivita


Magazin online de produse naturiste

la preţ distributor TVA inclus

Calivita

 

 

 

 

 

Seleniu

 

  Date generale despre seleniu


  Seleniul şi vitamina E acţionează sinergetic. Aceasta înseamnă căi administrate împreună, cele două sunt mai eficiente decât fiecare separaţi în cantitate egală. Atât vitamina E cât şi seleniul sunt antioxidanţi, avândj capacitatea de a preveni sau cel puţin de a încetini procesul de îmbătrânire, mărind rezistenţa ţesuturilor la oxidare. Necesarul de seleniu este mai! mare la bărbaţi decât la femei. Aproape jumătate din întreaga cantitatd de seleniu din organismul masculin este concentrată în testicule şi în porţiunile de canale seminale adiacente prostatei. în plus, odată cu sperma] se pierde şi o anumită cantitate de seleniu. Dozele recomdate oficiafl (stabilite recent) sunt de 50 mcg pentru femei, 70 mcg pentru bărbaţi, 63 mcg pentru gravide şi 75 mcg pentru mamele care alăptează.

  Ce poate face seleniul pentru dumneavoastră?

  Ajută la menţinerea elasticităţii ţesuturilor. Atenuează bufeurile şi celelalte neplăceri ale menopauzei. Adjuvant în tratamentul şi medicaţia preventivă a mătreţei. Se pare că neutralizează anumiţi agenţi cancerigeni şi asigură protecţie împotriva unor forme de cancer.

  Afecţiuni cauzate de carenţa seleniului

  Pierderea prematură a vitalităţii, boala Keshan.

  Suplimente pe baza de seleniu

  Disponibil în doze de ordinul microgramelor — 25, 50, 100 şi 200 mcg. De asemenea se prezintă şi sub formă de combinaţie cu vitamina E şi alţi antioxidanţi. Consumate în mod regulat, alimentele naturale furnizează o cantitate suficientă de seleniu.

  Toxicitatea seleniului

  Doze de 5 mg pot produce efecte toxice . Inamici ai seleniului Tehnicile de prelucrare alimentară.

  Sfatul specialistului despre seleniu

  Seleniul a fost descoperit doar cu ceva mai mult de douăzeci de ani în urmă; abia de curând importanţa sa în nutriţie a început să fie recunoscută. Până ce vom şti mai multe despre el, eu vă sfătuiesc să luaţi doar cantităţi moderate de suplimente.

  Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

   

Apasa aici pentru a merge in partea de sus a paginii

 

2009 © calivitavelcu.ro

Magazin Calivita