Calivita


Magazin online de produse naturiste

la preţ de distributie TVA inclus

Calivita

 

 

 

 

 

Sodiul

 

  Date generale despre sodiu

  Sodiul şi potasiul, descoperite împreună, s-au dovedit amândouă esenţiale în procesul normal de creştere. Cantităţi mari de sodiu ingerate (sare de bucătărie) pot determina scăderea nivelului de potasiu din Organism. O alimentaţie bogată în sodiu este responsabilă adesea pentru hipertensiunea arterială. Nu s-au stabilit doze recomandate în mod oficial, dar the National Research Council a estimat că necesarul zilnic de clorură de sodiu pentru un adult sănătos este de 500 mg. Sodiul contribuie la solubilizarea calciului şi a celorlalte minerale din sânge.

  Ce poate face sodiul pentru dumneavoastră?


  Ajută la prevenirea insolaţiilor. Contribuie la funcţionarea în bune condiţii a sistemului nervos şi a celui muscular.


  Afecţiuni cauzate de carenţa sodiului


  Dificultăţi de digerare a carbohidraţilor, posibile nevralgii.


  Suplimente pe baza de sodiu


  Rareori sunt necesare suplimente de sodiu, dar dacă este cazul, un supliment nutritiv şi nedăunător e varecul.


  Toxicitatea sodiului


  Cantităţi de peste 14 g clorură de sodiu ingerate zilnic pot determi: efecte toxice (vezi secţiunea 290).


  Sfatul specialistului despre sodiu


  Dacă aveţi impresia că nu mâncaţi suficientă sare, va inselati. Dacă suferiţi de hipertensiune, reduceţi cantitatea de sodiu pe care o ingeraţi, verificând conţinutul acestui mineral în alimentele pe care le mâncaţi; căutaţi pe etichetă SARE, SODIU, sau simbolul chimic Na. Să adăugaţi sodiu în dieta dumneavoastră e uşor; mai dificil însă este să-1 reduceţi. Evitaţi gustările sărate, produsele din carne ca: şunca, slănina, pastrama, conservele de vită şi condimentele -* ketchup, muştar, sosuri de soia, chilii. Nu utilizaţi la gătit praf de copt sau bicarbonat de sodiu.

   

   

  Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

Apasa aici pentru a merge in partea de sus a paginii

 

2009 © calivitavelcu.ro

Magazin Calivita