Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Cancer Oral

 

  Tratament Naturist Cancer Oral

   

  Gura și gâtul


  Acest articol discută despre tipurile de cancer care apar în gură (cavitatea orală) și în orofaringe.

  Cavitatea bucală și orofaringele au mai multe părți:

  -    Gura

  -    Interiorul obrajilor

  -    Glandele salivare (glandele care fac saliva)

  -    Cerul gurii (palatul dur)

  -    Partea din spate a gurii (palatului moale și uvula)

  -    Podeaua gurii (zona de sub limbă)

  -    Gingiile şi dinţii

  -    Limba

  -    Amigdalele

  Înțelegerea cancerului


  Cancerul începe în celule, în pietrele de temelie care alcătuiesc țesuturile. Țesuturile alcătuiesc organele corpului.În mod normal, celulele cresc şi se divid pentru a forma celule noi, pe măsură ce organismul are nevoie de ele. Atunci când celulele îmbătrânesc, ele mor, iar celulele noi le iau locul.

  Uneori, acest proces ordonat nu merge bine. Celulele noi se formează atunci când organismul nu are nevoie de ele, iar celulele vechi nu mor atunci când ar trebui. Aceste celule suplimentare pot forma o masă de ţesut numit tumoare.

  Tumorile pot fi benigne sau maligne:

  Tumorile benigne nu sunt cancer:

  -        Tumorile benigne pun rareori viața în pericol.
  -        În general, tumorile benigne pot fi eliminate, și ele, de obicei, nu cresc la loc.
  -        Celulele din tumorile benigne nu invadează ţesuturile din jurul lor.
  -        Celulele din tumorile benigne nu se răspândesc în alte părţi ale corpului.


  Tumorile maligne sunt cancer:

  -        Tumorile maligne sunt, în general, mult mai grave decât tumorile benigne. Acestea vă pot pune viața în pericol.
  -        Tumorile maligne pot fi eliminate de cele mai multe ori, dar, uneori, ele cresc din nou.
  -        Celulele din tumorile maligne pot invada şi distruge ţesuturile şi organele învecinate.
  -        Celulele din tumorile maligne se pot răspândi în alte părţi ale corpului. Celulele se răspândesc prin desprinderea de cancerul original (tumoarea primară) şi intră în fluxul sanguin sau sistemul limfatic. Ele invadează alte organe, formând noi tumori, și deteriorează aceste organe. Răspândirea cancerului este numit metastază.

  Cancerul oral


  Cancerul oral face parte dintr-un grup de tipuri de cancer numite cancere de cap şi gât. Cancerul oral se poate dezvolta în orice parte a cavităţii bucale sau a orofaringelui. Cele mai multe tipuri de cancer oral încep în limbă. Aproape toate cazurile de cancer oral încep în celulele plate (celulele scuamoase) care acoperă suprafața gurii, limbii şi buzelor.

  Aceste tipuri de cancer sunt denumite carcinoame cu celule scuamoase.
  Atunci când cancerul oral se răspândeşte (metastazează), aceasta circulă, de obicei, prin sistemul limfatic. Celulele canceroase care intră în sistemul limfatic sunt transportate de limfă, un lichid limpede şi apos. Celulele canceroase apar adesea prima dată în ganglionii limfatici din apropierea gâtului.


  Celulele canceroase se pot răspândi şi în alte părți ale gâtului şi plămânilor și în alte părți ale corpului. Atunci când se întâmplă acest lucru, tumoarea nouă are același tip de celule anormale ca tumoarea primară. De exemplu, în cazul în care cancerul oral se extinde la plămâni, celulele canceroase din plămâni sunt, de fapt, celule canceroase orale. Boala este cancer metastatic oral, nu cancer pulmonar. Boala este tratată ca şi cancer oral, nu ca şi cancer pulmonar.

  Cancerul oral: Cine este în pericol?


  Medicii nu pot explica întotdeauna de ce unele persoane dezvoltă cancer oral și altele nu. Cu toate acestea, știm că această boală nu este contagioasă. Nu puteţi "lua" cancerul oral de la o altă persoană.

  Cercetările au arătat că persoanele cu factori de risc au mai multe şanse decât altele de a dezvolta cancer oral. Un factor de risc este ceva care creşte şansa de a dezvolta o boală.


  Următoarele sunt factori de risc pentru cancerul oral:

  -    Tutunul: fumatul cauzează cele mai multe tipuri de cancer oral. Dacă fumaţi ţigări, trabucuri, pipe sau dacă mestecaţi tutun puteţi dezvolta cancer oral. Şi folosirea produselor din tutun (cum ar fi bidis și kreteks) poate crește riscul de cancer oral. Fumătorii înrăiţi care fumează pentru o perioadă lungă de timp sunt cei mai expuşi la cancer. Riscul este chiar mai mare pentru fumătorii care beau foarte mult alcool. De fapt, trei din patru tipuri de cancer oral apar la persoanele care fumează sau beau alcool.

  -    Consumul de alcool: Oamenii care beau alcool sunt mai susceptibili de a dezvolta cancer oral decât cei care nu beau. Riscul crește odată cu cantitatea de alcool pe care o persoană o consumă. Riscul creşte chiar mai mult dacă persoana bea alcool şi fumează.

  -    Soarele: Cancerul de buze poate fi cauzat de expunerea la soare. Folosind o loţiune sau balsam de buze cu protecție solară puteţi reduce riscul. Dacă purtaţi o pălărie, puteţi bloca razele dăunătoare ale soarelui. Riscul de cancer de buze crește dacă persoana fumează.

  -    Un istoric personal de cancer de cap și gât: Oamenii care au avut cancer de cap şi gât sunt la risc crescut de a dezvolta un alt cancer primar de cap şi gât. Fumatul creşte acest risc.

  Unele studii sugerează că, dacă nu mâncaţi suficiente fructe şi legume, vă puteţi crește șansa de a avea cancer oral. Oamenii de ştiinţă cercetează dacă infecțiile cu anumite virusuri (cum ar fi virusul papiloma uman) sunt legate de cancer oral.

  Dacă credeți că ați putea fi în pericol, ar trebui să discutaţi această problemă cu medicul dumneavoastră sau cu un dentist. Echipa de îngrijire a sănătății vă va spune, probabil, că renunţarea la fumat și limitarea consumului de alcool sunt cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a preveni cazurile de cancer oral. De asemenea, dacă vă petreceți mult timp la soare, folosirea unui balsam de buze care conţine protecţie solară vă va proteja buzele.

  Care sunt simptomele cancerului oral?


  Depistarea timpurie

  Controalele regulate pot detecta stadiile incipiente ale cancerului oral sau afecţiunile care pot duce la cancer oral. Rugați-vă medicul sau dentistul să vă verifice ţesuturile din gură.


  Simptomele

  Simptomele comune ale cancerului oral includ:

  -    Pete în interiorul gurii sau pe buze, care sunt albe, un amestec de roșu și alb, sau roşii.
  Petele albe (leucoplazie) sunt cele mai frecvente. Petele albe devin, uneori, maligne. Petele roșii și albe au mai multe şanse decât petele albe să devină maligne. Petele roşii sunt zone viu colorate şi netede, care devin de multe ori maligne.
  -    O rană pe buză sau în gură, care nu se vindecă
  -    Sângerări orale
  -    Dinți care se clatină
  -    Dificultate de înghițire sau durere la înghițire
  -    Dificultate în purtarea de proteze dentare
  -    Un nod în gât
  -    O durere de urechi
  Oricine cu aceste simptome ar trebui să consulte un medic sau un stomatolog, astfel încât orice problemă să poată fi diagnosticată şi tratată cât mai devreme posibil. Cel mai adesea, aceste simptome nu înseamnă cancer. O infecție sau o altă problemă pot provoca aceleași simptome.

  Diagnosticul de cancer oral


  Dacă aveți simptome care sugerează cancer oral, medicul sau dentistul vă verifică gura și gâtul pentru pete roşii sau albe, noduli, umflături sau alte probleme. Această examinare include o inspectare atentă a cerului gurii, a părţii din spate a gâtului şi a părţii interioare a obrajilor și buzelor. Medicul sau dentistul vă va verifica şi părțile laterale și de dedesubt ale limbii, partea de jos a gurii și ganglionii limfatici de la nivelul gâtului.

  În cazul în care o examinare arată o zonă anormală, se poate lua o mică mostră de ţesut. Eliminarea ţesutului pentru a căuta celule canceroase se numeşte biopsie. De obicei, o biopsie se face cu anestezie locală. Uneori, aceasta se face sub anestezie generală.

  Apoi, un patolog se uită la ţesut sub un microscop pentru a verifica celulele canceroase. O biopsie este singura modalitate sigură de a ști dacă zona anormală este canceroasă.

  Dacă aveți nevoie de o biopsie, aţi putea dori să adresaţi medicului sau dentistului următoarele întrebări:

  -    De ce am nevoie de o biopsie?
  -    Cât de mult ţesut veţi preleva?
  -    Cât timp va dura? Voi fi treaz? Mă va durea?
  -    Cât de repede voi ști rezultatele?
  -    Există riscuri? Care sunt șansele de infecție sau sângerare după biopsie?
  -    Cum ar trebui să îngrijesc locul de unde a fost prelevat ţesutul? Cât timp va dura până se vindecă?
  -    Voi putea să mănânc și să beau normal, după biopsie?
  -    Dacă am cancer, cine va vorbi cu mine despre tratament? Când?

  Stadializarea

  Dacă biopsia arată prezenţa cancerului, medicul dumneavoastră trebuie să știe stadiul (gradul) bolii pentru a planifica cel mai bun tratament. Stadiul se bazează pe dimensiunea tumorii, dacă cancerul s-a răspândit și, dacă da, în ce părți ale corpului.
  Stadializarea poate necesita teste de laborator. De asemenea, poate implica o endoscopie.

  Medicul foloseşte un tub subţire şi luminat (endoscop) pentru a verifica gâtul, traheea şi plămânii. Medicul introduce endoscopul prin nas sau gură. Anestezia locală este folosită pentru a uşura disconfortul și pentru a preveni înecarea. Unele persoane pot primi un sedativ uşor. Uneori, medicul foloseşte anestezie generală pentru a adormi o persoană. Această examinare se poate face într-un cabinet medical, la o clinică ambulatorie sau la un spital.


  Medicul vă poate face unul sau mai multe teste imagistice pentru a afla dacă cancerul s-a extins:

  -    Radiografie dentară: O radiografie a întregii cavități bucale poate arăta dacă cancerul s-a extins la maxilar.
  -    Radiografie toracică: Radiografia pieptului şi plămânilor vă poate arăta dacă cancerul s-a extins în aceste zone.
  -    Scanare CT: Un aparat cu raze X, conectat la un calculator, face o serie de imagini detaliate ale corpului. Puteți primi o injecție cu colorant, pentru ca tumorile din gură, gât sau din altă parte a organismului să apară clar pe scanarea CT.
  -    RMN: Un magnet puternic, conectat la un calculator, este folosit pentru a face imagini detaliate ale corpului. Medicul poate vedea aceste imagini pe un monitor și le poate imprima pe film. RMN-ul poate arăta dacă cancerul oral s-a extins.

  Nutriția in cancerul oral


  Mâncaţi bine în timpul tratamentului pentru cancer, pentru a obține suficiente calorii şi proteine, ​​pentru a preveni pierderea în greutate, pentru a vă recăpăta puterea și pentru a reconstrui ţesuturi sănătoase. Vă poate fi dificil să mâncaţi bine după tratamentul pentru cancer oral. Multor persoane cu cancer le este greu să mănânce, deoarece își pierd apetitul, pentru că se simt incomode sau obosite. O gură uscată sau modificările de simţ olfactiv şi gustativ vă pot tăia pofta de mâncare.


  Dacă gura vă este uscată, alimentele moi şi umezite cu sosuri sunt mai uşor de mâncat. Supele, budincile și milkshake-urile sunt mai uşor de înghiţit. Asistentele și dieteticieni vă pot ajuta să alegeți cele mai potrivite alimente.

  După o intervenție chirurgicală sau o radioterapie pentru cancer oral, unii oameni au nevoie de un tub de alimentare. Un tub de alimentare este un tub flexibil de plastic, care este băgat în stomac printr-o incizie la nivelul abdomenului. În aproape toate cazurile tubul este o soluţie temporară. Cei mai mulți oameni reveni treptat la un regim alimentar obișnuit.


  Pentru a proteja gura în timpul tratamentului pentru cancer, evitaţi:

  -    Alimentele ascuțite, cum ar fi chipsurile
  -    Alimentele care sunt fierbinţi, picante sau cu un nivel ridicat de acid, cum ar fi citricele şi sucurile
  -    Alimentele dulci care pot cauza carii
  -    Băuturile alcoolice

  Tratament Naturist Cancer Oral:

  Noni Organic

  Omega 3

  Zenthonic

  Oxy Max

  Oxy Crystal

   

  Tratament Naturist Cancer Oral Comentat de Nica Andreea Ionela in data de . Foarte interesant articolul! Mi-a fost de ajutor. 5
   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro