Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Cataracta

 

  Produse naturale Calivita recomandate in cataracta:

   

  Date Referitoare la Cataractă

  Cataracta reprezintă opacifierea cristalinului ochiului;
  Cataractele sunt extrem de frecvente, iar majoritatea lor sunt rezultatul procesului de îmbătrânire;
  Deşi multe cataracte nu sunt suficient de semnificative pentru a necesita tratament, îndepărtarea chirurgicală a cataractei este de obicei sigură şi eficientă, având ca rezultat îmbunătăţirea vederii;
  Operarea cataractei ar trebui să fie efectuată atunci când pierderea vederii din cauza cataractei are un impact semnificativ asupra stilului de viaţă al fiecărui pacient.

  Ce este cataracta?


  Cataracta este o boală a ochiului în care cristalinul ochiului devine tulbure, opac, provocând scăderea vederii. Deşi cuvântul cataractă folosit pentru a descrie această afecţiune există în limba engleza doar de la mijlocul secolului 16, boala de ochi a fost recunoscută şi tratată chirurgical din timpuri străvechi.
  Cristalinul este o parte a ochiului, care în mod normal este clar. Acesta ajută la concentrarea pe retină a razelor de lumină care intră în ochi, retina fiind ţesutul sensibil la lumină din spate a ochiului. În scopul obţinerii unei imagini clare pe retină, porţiunile ochiului din faţa retinei, inclusiv cristalinul, trebuie să fie clare şi transparente. Odată ce lumina ajunge la nivelul retinei, iniţiază o reacţie chimică în cadrul retinei. Reacţia chimică, la rândul ei, iniţiază o reacţie electrică, care se desfăşoară către creier prin intermediul nervului optic. Creierul interpretează apoi ceea ce vede ochiul.
  Într-un ochi normal, lumina trece prin cristalinul transparent către retină. Cristalinul trebuie să fie clar pentru ca retina să primească o imagine clară. În cazul în care cristalinul este tulbure din cauza cataractei, imaginea care ajunge la retină va fi neclară şi atunci şi vederea va fi neclară. Intensitatea tulburărilor de vedere depinde de gradul de tulburare al cristalinului.
  Majoritatea cataractelor sunt legate de îmbătrânirea populaţiei. Cataractele sunt foarte frecvente la persoanele în vârstă. Până la vârsta de 80 de ani, mai mult de jumătate dintre americani au fie un anumit grad de cataractă fie au suferit deja o operaţie de cataractă la unul sau la ambii ochi. Până la vârsta de 95, acest procent creşte la aproape 100%. Cataracta poate apărea la unul sau la ambii ochi. Persoanele cu cataractă la un ochi, de obicei tind să dezvolte cataractă şi la celălalt ochi. Cataracta nu este contagioasă şi nu se poate lua de la un ochi la altul sau de la o persoană la alta. Cataracta nu provoacă lăcrimarea anormală. Nu este nici dureroasă, nici nu provoacă mâncărimi în ochi sau roşeaţă.
  Deşi vederea poate fi restaurată la cele mai multe persoane cu cataractă, în funcţie de vârstă, cataractele sunt încă cele mai frecvente cauze de orbire din lume, în primul rând pentru că multe naţiuni din lumea a treia nu dispun de servicii chirurgicale adecvate.
  Pe măsură ce creşte durata de viaţă în lumea dezvoltată, datorită tehnologiei moderne şi noilor metode de tratament a bolilor acute şi cronice, incidenţa cataractei în funcţie de vârstă va continua să crească.


  Care sunt diferitele tipuri de cataracte?


  Cataractele pot fi clasificate în funcţie de localizarea anatomică în cadrul cristalinului, gradul de opacifiere a cristalinului, sau de cauza cataractei.
  Cristalinul ochiului uman este modelat similar cu o bomboană M & M. Acesta dispune de o parte frontală (anterioară) şi o parte din spate (posterioară). Partea centrală a cristalinului este numită nucleul cristalinului, iar porţiunea exterioară este numită capsula cristalinului. Între nucleul interior şi capsula exterioară este o parte a cristalinului numită cortex. Opacifierea cristalinului poate avea loc doar în nucleu, caz în care este folosit termenul de cataractă nucleară sau scleroză nucleară. Dacă opacifierea apare doar în cortexul numai, cataracta este numită cataractă corticală. În cazul în care pierderea de claritate a cristalinului are loc în primul rând în capsulă, se foloseşte termenul de cataractă subcapsulară. Locul de instalare al opacifierii poate fi, de asemenea, definit ca fiind anterior sau posterior, central sau periferic. Adesea, opacifierea cristalinului poate afecta mai multe zone ale cristalinului. Cel mai frecvent tip de cataractă, care este legată de vârstă, este numită, uneori, cataractă senilă. Acest tip de cataractă implică în primul rând nucleul cristalinului. Cataractele care se dezvoltă în zona posterioară subcapsulară (în regiunea din spate a capsulei cristalinului) sunt mai frecvente într-o grupă de vârstă mai tânără.
  Orice grad de pierdere a transparenţei normale a cristalinului se numeşte cataractă. Cu cât cristalinul este mai înceţoşat, cu atât mai avansată este cataracta. O cataractă poate fi uşoară, moderată sau severă. Aceasta poate fi incipientă sau avansată. În cazul în care cristalinul este complet opac se numeşte cataractă "matură". Orice cataractă care nu este opacă, prin urmare, este numită cataractă "imatură". Cataractele cele mai mature sunt de culoare albă.


  Care sunt cauzele cataractei?


  Cristalinul este realizat în cea mai mare parte din apă şi proteine. Proteina este organizată într-un mod specific, care menţine cristalinul clar şi permite luminii să treacă prin el şi să concentreze o imagine clară pe suprafaţa retinei. Pe măsură ce îmbătrânim, o parte din proteine se ​​pot strânge în grupuri şi încep să întunece o zonă restrânsă a cristalinului. Aşa înţelegem noi cauza unei cataracte legate de vârstă. De-a lungul timpului, cataracta poate deveni mai densă sau poate înceţoşa o parte mai mare a cristalinului, ceea ce face mai dificil de văzut prin el. Cataracta nu reprezintă o creştere sau o tumoră.
  Există mai multe cauze ale cataractei care nu sunt legate de vârstă, sau cataracte secundare. Cataractele secundare sunt rezultatul schimbării similare la proteinei cristalinului, ducând de asemenea, la înceţoşarea vederii sau pierderea vederii.
  Leziunile tăioase sau penetrante la ochi pot provoca cataracte secundare, fie imediat după rănire sau de la câteva săptămâni la ani după aceea. O cataractă ca urmare a unei leziuni poate să apară şi apoi să nu crească în densitate (să fie staţionară), sau să fie progresivă. Chirurgia oftalmologică pentru alte afecţiuni poate provoca, de asemenea, cataractă. Expunerea excesivă la radiaţii ionizante (raze X), radiaţii infraroşii (cu este cazul sticlarilor), sau la radiaţii ultraviolete poate provoca cataracte secundare.
  Diabetul este asociat cu dezvoltarea cataractei secundare. Bolile inflamatorii ale ochiului, cum ar fi iritarea sau uveita, pot provoca sau accelera dezvoltarea cataractei la ochiul implicat.
  Există multe boli genetice care sunt asociate cu dezvoltarea cataractei secundare. Acestea includ distrofie myotonică, galactozemie, homocistinurie, boala Wilson şi sindromul Down, plus multe altele. Infecţiile congenitale cu herpes simplex, rubeola, toxoplasmoza, sifilisul şi boala incluziunii citomegalice pot duce, de asemenea, la cataractă.
  Există multe medicamente care, atunci când luate pe o perioadă lungă de timp, pot cauza cataracte secundare. Cele mai frecvente dintre acestea sunt corticosteroizii pe cale orală, cum ar fi prednison, care sunt utilizate pentru o gamă largă de afecţiuni medicale.
  Termenul "cataractă congenitală" este utilizat atunci când un copil se naşte cu orice opacifiere a cristalinului. Aceasta poate fi prezentă într-unul sau ambii ochi, fie staţionar sau progresiv. Cauzele includ tulburări genetice sau tulburări de dezvoltare intrauterină, atât de multe ori asociate cu alte anomalii fizice ale copilului.
  Dermatita atopică, alte boli ale pielii şi mucoaselor, hipotiroidismul şi hiperparatiroidismul sunt asociate cu dezvoltarea timpurie a cataractei.
  Pacienţii care dezvoltă cataractă la ambii ochi de la o vârstă timpurie au adesea membri ai familiei care au dezvoltat, de asemenea, cataractă prematur, ceea ce presupune o cauză genetică, chiar şi în absenţa unei boli subiacente recunoscute.
  Care sunt factorii de risc pentru cataractă?
  Vârsta avansată este un factor de risc semnificativ pentru dezvoltarea cataractei. Un istoric familial pentru dezvoltarea timpurie a cataractei, prezenţa diabetului zaharat, consumul de tutun, precum şi expunerea prelungită la soare sunt, de asemenea, factori de risc.


  Care sunt simptomele cataractei?


  Se poate să nu observaţi nici un simptom la cataracta precoce. Pe măsură ce cataracta devine mult mai avansată, se observă că scăderea clarităţii vederii, nu este pe deplin corectabilă cu ochelari. Există o pierdere de sensibilitate de contrast, astfel încât umbrele şi vederea color sunt mai puţin intense. Strălucirea supărătoare poate fi observată pe măsură ce lumina este împrăştiată în ochi de către cataractă. Pot fi observate cercuri luminoase în jurul luminilor. Vederea pe timp de noapte va fi diminuată. În anumite tipuri de cataracte, vederea dublă poate fi observată în ochiul afectat. Unii pacienţi observă că necesită schimbări frecvente de ochelari sau lentile de contact prescrise şi îşi pot da seama de faptul că vederea lor de aproape se îmbunătăţeşte pe când cea la distanţă scade.
  Cataracta nu provoacă de obicei disconfort sau durere în ochi sau nu modifică aspectul exterior al ochiului.


  Care sunt semnele de cataractă?


  Membrii familiei unei persoane afectate de cataractă în ambii ochi pot observa că el sau ea pare să nu mai vadă ca în trecut. Ochiul va apărea normal pentru un observator neinstruit, cu excepţia cazului în care cataracta este matură şi albă. În această situaţie pupila ochiului, care în mod normal apare neagră, va părea gri sau albă pentru observator.
  Medicul examinator va găsi diminuarea acuităţii vizuale la ochiul sau ochii afectaţi. Această pierdere a vederii nu este pe deplin corectată printr-o schimbare de ochelari. Cristalinul ochiului poate fi uşor examinat de către un medic oftalmolog, iar schimbările din cristalin specifice cataractei pot fi văzute de fapt cu ajutorul unei lămpi cu fantă, care este un dispozitiv de iluminare şi de mărire folosit pentru a examina fără probleme structurile din partea frontală a ochiului, inclusiv cristalinul.


  Cum sunt diagnosticate cataractele?


  Cataractele sunt relativ simplu de diagnosticat de către un oftalmolog sau un optometrist în timpul unui examen oftalmologic de rutină. Este important, atunci când se face diagnosticul de cataractă, să se examineze, de asemenea, tot ochiul pentru semen de orice altă boală a ochiului, de altă natură care ar putea compromite vederea. Pe lângă istoricul medical şi ocular şi testarea acuităţii vizuale, oftalmologul va verifica mişcările oculare şi răspunsurile pupilare, va măsura presiunea din interiorul ochilor şi va examina partea din faţă şi din spate a ochilor după ce pupilele au fost dilatate cu picături.
  Care este tratamentul pentru cataractă?
  Persoanele cu cataractă precoce vor observa că schimbarea ochelarilor lor, folosirea ochelarilor de soare pentru a reduce efectul de orbire şi o mai bună iluminare pentru citit pot atenua în mod semnificativ simptomele lor. Mărirea lentilelor pentru activitatea închisă şi citirea scrisului mic poate fi, de asemenea, de ajutor.
  Multe cataracte nu sunt neplăcut, cauzând puţine simptome. În această situaţie, nici un tratament chirurgical nu este necesar. Cu toate acestea, singurul tratament adevărat pentru cataractă este îndepărtarea chirurgicală a cristalinului noros. Chirurgia este indicată în cazul în care pacientul îşi pierde capacitatea de a efectua activităţi necesare vieţii de zi cu zi, cum ar fi conducerea, lectura sau privitul la ecranele computerelor sau video, chiar şi cu ochelari şi există speranţa că vederea se va îmbunătăţi ca urmare a intervenţiei chirurgicale.
  În funcţie de nevoile vizuale specifice ale unui pacient, intervenţia chirurgicală se face uneori pe cataractele, care nu sunt foarte dense sau intervenţiile chirurgicale pot aştepta până când cataracta şi vederea devin mai înceţoşate. Răspunsurile pacienţilor la cataractă variază. O cataractă într-un singur ochi poate fi deranjantă pentru un anumit pacient şi poate să nu determine simptome semnificative la alt pacient.
  În general, cataracta nu dăunează ochiul, astfel încât puteţi face intervenţia chirurgicală atunci când este convenabil pentru dumneavoastră. Odată ce aţi înţeles beneficiile şi riscurile chirurgiei, puteţi lua o decizie în cunoştinţă de cauză dacă operaţia de cataractă este potrivită pentru dumneavoastră. În cele mai multe cazuri, întârzierea operaţiei de cataractă nu va cauza leziuni pe termen lung la ochi sau nu va face mai dificilă intervenţia chirurgicală.
  În cazul în care ochiul are alte boli care au cauzat pierderea vederii, cum ar fi glaucomul, degenerarea maculară, retinopatia diabetică, sau deteriorarea nervului optic de la glaucom, operarea cataractei nu poate îmbunătăţi vederea.
  Ocazional, medicul dumneavoastră vă poate recomanda eliminarea cataractei în cazul în care împiedică diagnosticarea sau tratarea altei probleme a ochilor, cum ar fi degenerarea maculară sau retinopatia diabetică.
  În cazul în care ambii ochi au cataractă şi intervenţia chirurgicală este stabilită, operarea celui de-al doilea ochi este, în general, prevăzută la cel puţin o săptămână după primul ochi. În general, un este nici un rău într-o perioadă de timp de aşteptare mai lungă între cele două operaţii de ochi.
  Deoarece cristalinul ochiului trebuie să concentreze cu precizie lumina pe suprafaţa retinei, iar îndepărtarea cataractei implică îndepărtarea cristalinului, chirurgia modernă a cataractei combină scoaterea cristalinului, cu plasarea unui cristalin artificial nou în ochi. Măsurătorile pentru dimensiunea, forma şi puterea acestui cristalin vor fi luate cu cel puţin o săptămână înainte de operaţie, astfel încât cristalinul să poată fi comandat şi disponibil la momentul intervenţiei chirurgicale.
  Peste 2 milioane de operaţii de cataractă sunt efectuate anual în Statele Unite ale Americii. Este extrem de sigură şi eficientă îmbunătăţirea vederii la marea majoritate a pacienţilor.
  Care sunt diferitele tipuri de chirurgie a cataractei şi care sunt riscurile implicate?
  Operaţia de cataractă este de obicei efectuată ca o procedură în ambulatoriu, sub anestezie locală. O anumită sedare este de obicei administrată intravenos, chiar înainte de începerea intervenţiei chirurgicale, care de obicei durează sub o jumătate de oră.
  Astăzi, cele mai multe intervenţii chirurgicale pentru cataractă se fac printr-o incizie mică de faco-emulsionare sau prin alte mijloace extra capsulare, printr-o incizie puţin mai mare. În mai mult de 95 % din cazuri, în acelaşi timp cu îndepărtarea cataractei se inserează un nou cristalin, cunoscut ca implant de cristalin sau intraocular. Nu veţi simţi noul cristalin în din ochi. Cei mai mulţi pacienţi trebuie să îşi limiteze activităţile doar câteva zile, iar timpul de recuperare este scurt.
  Chiar dacă tehnicile moderne au făcut operaţia de cataractă destul de sigură, pot apărea complicaţii la orice intervenţie chirurgicală, inclusiv la extracţia cataractei. Acestea includ hemoragie, infecţie, pierderea unei părţi din cataractă în ochi, deplasarea cristalinului intraocular, glaucom, şi dezlipirea de retină. Din fericire, toate aceste complicaţii sunt rare şi de obicei pot fi gestionate. Orbirea este o complicaţie rară a chirurgiei cataractei.
  Chirurgia modernă a cataractei presupune lăsarea unei părţi din capsula cristalinului în ochi pentru a sprijini obiectivul intraocular. Această capsulă poate deveni ulterior tulbure, ceea ce necesită deschiderea capsulei prin folosirea unui laser. Această procedură se numeşte capsulotomie cu laser YAG. Este nedureroasă şi rareori conduce la creşterea presiunii oculare sau la alte probleme oculare.
  Care sunt complicaţiile cataractei?
  Ocazional, cataracta foarte densă de lungă durată se poate mări şi interfera cu drenajul lichidului din interiorul ochiului. În plus, o cataractă foarte avansată poate împrăştia proteine ​​în ochi, care cauzează inflamaţia ochiului. Medicul vă va sfătui cu privire la aceste posibilităţi şi vă poate recomanda intervenţia chirurgicală pentru a evita aceste complicaţii, chiar dacă reducerea vederii nu vă deranjează.
  Prezenţa cataractei poate face mai dificilă evaluarea afecţiunilor retinei, deoarece medicul trebuie să se uite prin cataractă pentru a examina retina.


  Ce şanse sunt de a face cataractă?


  Ritmul evoluţiei cataractei este de obicei previzibil, iar intervenţia chirurgicală are succes în restaurarea vederii în marea majoritate a cazurilor. În cazul în care sunt prezente alte boli la ochi, gradul de îmbunătăţire a vederii va fi limitată de procesul altor boli. Oftalmologul poate determina, de obicei, din timp acest lucru.


  Poate fi prevenită cataracta?


  Toată lumea, în cazul în care trăieşte suficient de mult, va dezvolta cataractă. Nu există nici o metodă dovedită ştiinţific că previne inevitabilul. Evoluţia cataractei poate fi încetinită prin evitarea unor cantităţi mari de lumină ultravioleta, renunţarea la fumat şi urmarea unei diete sănătoase. Purtarea ochelarilor de soare cu protecţie UV atunci când vă expuneţi la lumina soarelui poate fi de ajutor.

   

   

 

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro