Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Hiperglicemie

 

  Ce este Hiperglicemia?

  Hiperglicemia sau zahărul (glucoza) crescut din sânge, este o problemă gravă de sănătate pentru cei cu diabet zaharat. Hiperglicemia apare atunci când există prea mult zahăr în sânge. La persoanele cu diabet zaharat, există două tipuri specifice de hiperglicemie care apar:

  Hiperglicemia stabilă este definită ca o glicemie mai mare de 130 mg / dl (miligrame pe decilitru), timp de cel puţin 8 ore după stabilire;
  Hiperglicemia postprandială sau după masă este definită ca o glicemie, de obicei, mai mare de 180 mg / dL. La persoanele fără diabet zaharat zaharurile postprandiale, sau post-masă merg rareori peste 140 mg / dL. Cu toate acestea, ocazional după o masă copioasă, 1 – 2 ore după masă nivelul de zahăr poate ajunge la 180 mg / dL. Nivelurile glicemiei crescute în mod constant după masă pot fi un indicator al faptului că o persoană este la risc crescut de a dezvolta diabet zaharat tip 2.

  Atunci când o persoană cu diabet zaharat are hiperglicemie frecvent sau pentru perioade lungi de timp indicată printr-un test de sânge HbA1c mare, poate să apară deteriorarea nervilor, vaselor de sânge şi altor organe ale corpului. Hiperglicemia poate duce, de asemenea, la mai multe afecţiuni grave, inclusiv cetoacidoza - cea mai mare parte din persoanele cu diabet zaharat tip 1 - şi sindromul hiperglicemic hiperosmolar nonketotic (HHNS) la persoanele cu diabet de tip 2 sau la persoanele cu risc de diabet de tip 2.
  Este important pentru a trata simptomele de hiperglicemie cu promptitudine pentru a preveni complicaţii de la diabetul zaharat.


  Ce determină Hiperglicemia în diabet?

  Hiperglicemia în diabetul zaharat poate fi cauzată de:

  Ignorarea sau uitarea insulinei sau a medicamentelor orale pentru scăderea glucozei;
  Consumul prea multor grame de carbohidraţi pentru cantitatea de insulină administrată sau doar consumul prea multor grame de carbohidraţi în general;
  Infecţia;
  Boala;
  Creşterea stresului;
  Scăderea activităţii sau practicarea a mai puţine exerciţii decât de obicei;
  Activitatea fizică intensă.

  Care sunt simptomele hiperglicemiei în diabet?

  Dacă aveţi diabet zaharat, este important să cunoaşteţi semnele precoce ale hiperglicemiei. În cazul în care hiperglicemia este lăsată netratată, aceasta poate evolua în cetoacidoză (dacă aveţi diabet zaharat de tip 1) sau (HHNS dacă aveţi diabet de tip 2), ambele sunt situaţii grave, de urgenţă.
  Semnele timpurii ale hiperglicemiei în diabetul zaharat includ:

  Creşterea senzaţiei de sete;
  Dureri de cap;
  Dificultăţi de concentrare;
  Vedere înceţoşată;
  Urinare frecventă;
  Oboseală (senzaţie de slăbiciune, oboseală);
  Scăderea în greutate;
  Glicemia mai mare de 180 mg / dL.

  Hiperglicemia prelungită în diabetul zaharat poate duce la:

  Infecţii vaginale şi ale pielii;
  Vindecarea lentă a tăieturilor şi rănilor;
  Scăderea vederii;
  Afectarea nervilor care cauzează picioare reci dureroase sau insensibile, pierderea părului pe extremităţile inferioare şi / sau disfuncţie erectilă;
  Probleme de stomac şi intestinale, cum ar fi constipaţie cronică sau diaree.

  Cum este tratată hiperglicemia în diabetul zaharat?

  Dacă aveţi diabet zaharat şi prezentaţi oricare din semnele precoce ale hiperglicemiei, asiguraţi-vă că vă testaţi nivelul de zahăr din sânge de mai multe ori. Veţi avea nevoie să ţineţi o evidenţă a mai multor citiri ale glicemiei înainte de a apela la medic. El sau ea vă poate recomanda următoarele modificări:

  Beţi mai multă apă. Apa ajută la eliminarea excesului de zahăr din urină şi vă ajută să evitaţi deshidratarea;
  Faceţi mai multe exerciţii fizice. Exerciţiul vă ajută să scădeţi valoarea glucozei din sânge. Atenţie: Dacă aveţi diabet zaharat tip 1 şi glicemia este de peste 240 mg / dl, trebuie să verificaţi corpii cetonici din urină. Când aveţi cetone, nu faceţi exerciţii. Dacă aveţi diabet de tip 2 şi glicemia este peste 300 mg / dl, trebuie să fiţi sigur că nu aveţi corpi cetonici în urină şi că sunteţi bine hidratat. Apoi, medicul vă poate da OK-ul pentru a face exerciţii cu precauţie, atâta timp cât vă simţiţi bine;
  Schimbarea obiceiurilor alimentare. Posibil să trebuiască să vă întâlniţi cu un dietetician pentru a schimba cantitatea şi tipul de alimente pe care le mâncaţi;
  Schimbaţi medicamentele. Furnizorul de îngrijire a sănătăţii poate schimba suma, calendarul sau tipul de medicamente pentru diabet zaharat pe care le luaţi. Nu faceţi ajustări în medicamentele de diabet zaharat fără a discuta cu furnizorul de îngrijire a sănătăţii.

  Dacă aveţi diabet zaharat tip 1 şi glicemia este mai mare de 250 mg / dl, medicul poate dori să vă testeze urina sau sângele pentru cetone.
  Sunaţi medicul dacă glicemia creşte mai mare decât obiectivele tratamentului.
  Cum pot fi prevenite Hiperglicemia în Diabetul?
  Pentru a preveni hiperglicemia în diabetul zaharat, asiguraţi-vă urmaţi regimul alimentar, programul de exerciţii fizice şi programul de medicaţie.

  Cunoaşteţi dieta, calculaţi cantitatea totală de carbohidraţi pe care o consumaţi;
  Verificaţi glicemia în mod regulat;
  Ştiţi când să luaţi legătura cu furnizorul de îngrijire a sănătăţii, dacă aţi repetat citirile anormale ale glicemiei;

  Asiguraţi-vă că purtaţi întotdeauna identificarea medicală care atestă că aveţi diabet zaharat, astfel încât să puteţi beneficia de un tratament adecvat, în caz de urgenţă.

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro