Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Hipoglicemie

 

  Produsele Calivita recomandate in tratamentul hipoglicemiei:

   

  Ce este hipoglicemia?

  Hipoglicemia este sindromul clinic care rezultă din scăderea zahărului din sânge. Aceste simptome de hipoglicemie pot varia de la o persoană la alta, la fel şi severitatea. Clasic, hipoglicemia este diagnosticată prin puţin zahăr în sânge, cu simptome care dispar atunci când nivelul de zahăr revine la valorile normale. Termenul medical folosit pentru zahărul din sânge este de glucoză din sânge.


  Cine prezintă risc pentru hipoglicemie?

  În timp ce oamenii care nu au nici o problemă metabolică se pot plânge de simptome sugestive de zahăr scăzut în sânge, hipoglicemia adevărată apare de obicei la oameni care au fost trataţi pentru diabet zaharat (de tip 1 şi tip 2). Persoanele cu pre-diabet zaharat, care au rezistenţă la insulină pot avea, de asemenea, zaharuri puţine în sânge în cazul în care nivelurile ridicate de circulaţie a insulinei sunt în continuare determinate de o perioadă prelungită de efort. Există alte cauze rare de hipoglicemie, cum ar fi tumorile producătoare de insulină (insulinomas) şi anumite medicamente. Aceste cauze mai puţin frecvente de hipoglicemie nu vor fi discutate în acest articol, care se va concentra în primul rând pe hipoglicemia care apare în diabetul zaharat şi tratamentul acesteia.
  În ciuda progreselor noastre în tratamentul diabetului zaharat, episoadele hipoglicemice sunt de multe ori factorul limitativ în realizarea optimă a controlului zahărului din sânge, deoarece multe medicamente care sunt eficiente în tratarea diabetului zaharat prezintă riscul de scădere prea mult a nivelului de zahăr din sânge, cauzând simptome de hipoglicemie. În studiile pe scară largă referitoare la un control strict, atât în diabetul de tip 1 cât şi în cel de tip 2, zaharurile scăzute din sânge au apărut mai frecvent la pacienţii care au fost controlaţi mai intens. Acest lucru este important pentru pacienţi şi medici să recunoască, mai ales ca obiectiv pentru tratarea pacienţilor cu diabet zaharat al căror nivel de zahăr din sânge este strict monitorizat.


  Am crezut că nivelul ridicat de zahăr din sânge este rău. De ce şi nivelul scăzut de zahăr din sânge este rău?


  Organismul are nevoie de combustibil pentru a lucra. Una dintre sursele sale majore de combustibil sunt zaharurile, pe care organismul le ia din ceea ce este consumat fie ca zahăr simplu sau complex de carbohidraţi prin dietă. Pentru situaţii de urgenţă (cum ar fi repausul alimentar prelungit), organismul stochează un depozit de zahăr în ficat sub formă de glicogen. În cazul în care această rezervă este necesară, organismul trece printr-un proces biochimic numit gluco-neo-Geneză (cu sensul de a "produce zahăr nou") şi converteşte aceste depozite de glicogen în zahăr. Acest proces de backup subliniază faptul că sursa de combustibil din zahăr este importantă (destul de importantă pentru fiinţele umane ca să fi dezvoltat un sistem evolutiv de stocare, pentru a evita o carenţă de zahăr).
  Dintre toate organele din corp, creierul depinde de zahăr (la care urmează să ne referim cu termenul glucoză) aproape exclusiv. Rareori, în cazul în care este absolut necesar, creierul va folosi cetone ca o sursă de combustibil, dar acest lucru nu este de preferat. Creierul nu poate produce propria glucoză şi depinde în proporţie de 100 %, de restul corpului pentru furnizarea acesteia. În cazul în care, din diferite motive, nivelul de glucoza din sânge scade (sau în cazul în care cerinţele creierului cresc şi nu sunt îndeplinite) pot apare efecte asupra funcţiei creierului.


  Poate organismul să se protejeze de hipoglicemie?


  Atunci când nivelul de glucoză din fluxul de sânge scade, creierul simte de fapt scăderea. Creierul apoi transmite mesaje care declanşează o serie de evenimente, inclusiv schimbări în sistemele hormonal şi nervos, care au ca scop creşterea nivelului de glucoza din sânge. Scăderea secreţiei de insulină şi de hormoni care promovează un nivel mai ridicat de glucoză în sânge, cum ar fi glucagonul, cortizolul, hormonul de creştere, precum şi epinefrina, toate cresc. După cum s-a menţionat mai sus, există o rezervă de glicogen în ficat, care poate fi convertită rapid în glucoză.
  În plus faţă de procesele biochimice care au loc, organismul începe să alerteze conştient persoana afectată că are nevoie de hrană provocând semne şi simptome de hipoglicemie.


  Care sunt simptomele de hipoglicemie şi cât de scăzut este prea mic?


  Gama normală a glucozei din sânge este de 70 - 100 mg / dl atunci când individul este activ (care nu este imediat după masă). Răspunsul biochimic al organismului la hipoglicemie, de obicei, începe în momentul în care zaharurile sunt în jurul valorii de '70. În acest moment, ficatul eliberează depozitele sale şi hormonii menţionaţi mai sus încep să se activeze. La mulţi oameni, acest proces are loc fără simptome clinice. Cantitatea de insulină produsă, de asemenea, scade într-o încercare de a preveni o nouă scădere a glucozei.
  Deşi există un anumit grad de variabilitate în rândul persoanelor majoritatea vor dezvolta, de obicei, simptome sugestive de hipoglicemie atunci când nivelurile de glucoză din sânge sunt coborâte la nivelul valorii 60. Primul set de simptome sunt numite adrenergici (sau simpatic), deoarece acestea se referă la răspunsul sistemului nervos la hipoglicemie. Pacienţii pot experimenta oricare dintre următoarele;

  Nervozitate;
  Transpiraţii;
  Senzaţie intensă de foame;
  Tremurături;
  Slăbiciune;
  Palpitaţii; şi
  au adesea probleme de vorbire.

  La majoritatea oamenilor, aceste simptome sunt uşor de recunoscut. Marea majoritate a persoanelor cu diabet zaharat experimentează doar acest grad de hipoglicemie în cazul în care acestea iau medicamente sau insulină. Oamenii cu diabet zaharat (sau care au rezistenţă la insulină), cu un nivel ridicat de insulină, care ‚in regim, dietă sau reduc aportul de carbohidraţi ar trebui să fie, de asemenea, drastic avertizaţi. Aceste persoane pot, de asemenea, experimenta o hipoglicemie moderată.
  Oamenii trataţi pentru diabet zaharat care experimentează hipoglicemie, nu pot avea simptome la fel de uşoare ca oamenii fără diabet zaharat. Acest fenomen a fost menţionat ca ignoranţă hipoglicemică. Acest lucru poate fi periculos atâta timp cât zaharurile din sânge se pot apropia de niveluri extrem de scăzute înainte ca vreun simptom să fie perceput.
  Oricine a avut un episod de hipoglicemie descrie un sentiment de necesitate să mănânce şi să oprească simptomele. Şi, acesta este scopul exact al simptomelor. Ele acţionează în calitate de semne de avertizare pentru a spune organismului să consume mai mult. La acest nivel, creierul încă mai poate accesa glucoza din circuitul sanguin pentru energie. Aceste simptome oferă unei persoane posibilitatea de a creşte nivelul de glucoza din sânge înainte ca, creierul să fie afectat.
  Dacă o persoană nu reacţionează sau nu poate să răspundă prin consumul de ceva pentru a ridica glucoza din sânge, nivelurile de glucoză continuă să scadă. Undeva în intervalul de 50 mg / dl, majoritatea pacienţilor trec în categoriile neuro-glico-penic (ceea ce înseamnă că, creierul nu primeşte suficientă glucoză). În acest moment, simptomele trec la confuzie, somnolenţă, modificări de comportament, comă şi convulsii.


  Cum se tratează hipoglicemia?

  Gestionarea acută a hipoglicemiei implică administrarea rapidă a unei surse de zahăr uşor de absorbit. Băuturile răcoritoare obişnuite, sucurile, bomboanele Lifesaver, zahărul de masă reprezintă alegeri bune. În general, 15 grame de glucoză este doza administrată, urmată de o evaluare a simptomelor şi o verificare a glucozei în sânge, dacă este posibil. În cazul în care după 10 minute nu există nici o îmbunătăţire, ar trebui administrată o altă doză de 10 – 15 grame. Acest lucru poate fi repetat până la trei ori. În acel moment, ar trebui considerat că pacientul nu răspunde la tratament şi ar trebui solicitată o ambulanţă.
  Echivalentul a 10 – 15 grame de glucoză (porţii aproximative) sunt:

  Patru lifesavers;
  4 linguriţe de zahăr;
  1/2 cutie de suc obişnuit sau suc de fructe.

  Mulţi oameni, agreează ideea de a trata hipoglicemia cu trataţii dietetice cum ar fi tortul, prăjiturelele şi negresele. Cu toate acestea, zahărul sub formă de glucide complexe sau zahărul combinat cu grăsimi şi proteine este mult prea lent absorbit pentru a fi util în tratamentul acut al hipoglicemiei.
  Odată ce episodul acut a fost tratat, ar trebui consumată o cantitate sănătoasă de carbohidraţi pentru a menţine glicemia în intervalul corespunzător. O jumătate de sandviş reprezintă o alegere rezonabilă.


  Dacă episodul hipoglicemic a progresat până la punctul în care pacientul nu poate sau nu va consuma nimic pe gură, vor fi necesare măsuri mai drastice. În multe cazuri, un membru al familiei sau coleg de cameră poate fi instruit în utilizarea glucagonului. Glucagonul este un hormon care provoacă o eliberare rapidă de rezerve de glucoză din ficat. Este o injecţie administrată intramuscular la un individ care nu poate lua glucoză pe gură. Un răspuns este de obicei observat în minute şi durează aproximativ 90 de minute. Din nou, ar trebui consumată ulterior o sursa de glucoză cu acţiune de lungă durată pentru a menţine nivelul de zahăr din sânge în intervalul de siguranţă. Dacă glucagonul nu este disponibil, iar pacientul nu este în măsură să ia nimic pe gură, ar trebui să fie apelate imediat serviciile de urgenţă (de exemplu 112). O administrare de glucoză pe cale intravenoasă ar trebui să fie efectuată cât mai curând posibil.


  În cazul unui antecedent de episoade reversibile de hipoglicemie, primul pas în tratament este de a evalua dacă hipoglicemia este legată de medicamente sau de tratamentul cu insulină. Pacienţii cu un model consistent de hipoglicemie pot beneficia de o ajustare a dozei de medicamente. Este important ca persoanele cu diabet zaharat care au hipoglicemie să-şi controleze nivelul de glucoză din sânge, de mai multe ori pe zi, pentru a ajuta la stabilirea dacă există un model legat de mese sau medicamente.


  Mai este ceva ce ar trebui făcut pentru a gestiona hipoglicemia?

  Da. Persoanele cu diabet zaharat ar trebui să poarte o identificare care să ateste că au diabet zaharat şi dacă acestea au hipoglicemie reversibilă. Cei cu risc de hipoglicemie ar trebui să fie consiliaţi privind verificarea zaharurilor din sânge înainte de a conduce maşina, de a folosi utilaje grele, sau de a face ceva riscant. În plus, este important să poarte cu ei în orice moment o sursă de glucoză cu acţiune rapidă (cum ar fi cele menţionate mai sus), şi să păstreze o sursă în maşină, la birou, precum şi pe noptieră. Ar trebui depuse eforturi pentru a minimiza efectele hipoglicemice ale regimurilor de medicaţie şi a evita diferitele solicitări excesive în exerciţii, activitate, precum şi consumul de alcool.

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro