Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Sifilis

   

  Produsele Calivita recomandate in tratamentul Sifilisului:

   

   

  Circumstanţele sifilisului la femei


  ·         Sifilisul este o infecţie bacteriană, care se transmite prin contact sexual;
  ·         Prezervativele nu împiedică neapărat bolile cu transmitere sexuală;
  ·         Numele ştiinţific pentru organismul sifilis este Treponema pallidum;
  ·         Sifilisul precoce provoacă un ulcer (şancru) bucal sau genital; Aceasta este simptomul distinctiv al primului stadiu;
  ·         Stadiile ulterioare de sifilis pot provoca pierderea părului, dureri de cap, dureri în gât şi erupţii cutanate. În cele din urmă, sifilisul poate duce la leziuni ale inimii şi creierului;
  ·         Testele standard de sânge pentru sifilis sunt numite teste pentru Cercetarea de Laborator a Bolilor Venerice (VDRL) şi teste cu Reactiv Plasminogen Rapid (RPR). Acestea detectează răspunsul la infecţie;
  ·         Orice test VDRL sau RPR pozitiv trebuie să fie confirmat printr-un test specific pentru organismul care provoacă sifilisul, cum ar fi testul de microhemoaglutinare pentru T. pallidum (MAI-TP) şi testul anticorpului treponemal fluorescent absorbit (FTA-ABS). Sifilisul se tratează cu antibiotice;
  ·         Femeile care sunt infectate în timpul sarcinii pot transmite infecţia la făt, prin placentă.


  Care sunt bolile cu transmitere sexuala (BTS)?

  Bolile cu transmitere sexuală (BTS) sunt infecţii care pot fi transmise de la o persoană la alta prin orice tip de contact sexual. BTS sunt uneori menţionate ca infecţiile cu transmitere sexuală (ITS), deoarece acestea implică transmiterea unui organism boli cauzatoare de la o persoana la alta în timpul actului sexual.

  Este important să realizăm că contactul sexual include mai mult decât actul sexual (vaginal şi anal). Contactul sexual include sărut, contactul oral-genital, precum şi utilizarea de "jucării sexuale " cum ar fi vibratoare. Bolile cu transmitere sexuală, există probabil de mii de ani, dar cel mai periculos dintre aceste afecţiuni, sindromul imunodeficienţei dobândite (SIDA), a fost recunoscută încă din 1984.


  Multe BTS sunt tratabile, dar tratamentele eficiente lipsesc pentru altele, cum ar fi HIV, HPV, hepatita B şi C. Chiar şi gonoreea, o dată cu uşurinţă vindecată, a devenit rezistentă la multe dintre antibioticele tradiţionale mai vechi. Multe boli cu transmitere sexuală pot fi prezente în, şi răspândit prin, oameni care nu au nici un simptom şi nu au fost încă diagnosticaţi cu o BTS. De aceea, sensibilizarea şi educarea publicului cu privire la aceste infecţii, precum şi metodele de prevenire a acestora este importantă.


  Într-adevăr, nu există sex "sigur". Singura modalitate cu adevărat eficientă de a preveni bolile cu transmitere sexuală este abstinenţa. Sexul în contextul unei relaţii monogame, în care niciuna dintre părţi nu este infectată cu o BTS, de asemenea, este considerat "sigur". Cei mai mulţi oameni cred că sărutul este o activitate în condiţii de siguranţă. Din păcate, sifilisul, herpesul şi alte infecţii pot fi contactate prin acest act relativ simplu şi aparent inofensiv. Toate celelalte forme de contact sexual prezintă un anumit risc. Prezervativele sunt de obicei gândite pentru a proteja împotriva bolilor cu transmitere sexuală.

  Prezervativele sunt utile în scăderea răspândirii anumitor infecţii, cum ar fi Chlamydia şi gonoreea, cu toate acestea, ele nu protejează în totalitate împotriva altor infecţii, cum ar fi herpesul genital, negii genitali, sifilisul şi SIDA. Prevenirea răspândirii bolilor cu transmitere sexuală depinde de consilierea persoanelor cu risc şi diagnosticarea precoce şi tratamentul infecţiilor.

  Ce este sifilisul?


  Sifilisul este o BTS, care există de secole. Aceasta este cauzată de un organism bacterian microscopic numit spirochet. Numele ştiinţific pentru organisml este Treponema pallidum. Spirochetul este un organism asemănător viermelui, în formă de spirală care, observat la microscop, prezintă o şerpuire energică. Acesta infectează persoana prin pătrunderea în regiunile acoperite de mucoasă umedă ale gurii sau organelor genitale. Spirochetul produce un ulcer clasic, nedureros cunoscut ca un şancru.


  Care sunt simptomele sifilisului?

  Există trei etape ale sifilisului, pe lângă un stadiu inactiv (latent). Formarea unui ulcer (şancru) este primul stadiu. Şancrul se dezvoltă în orice moment între 10 – 90 zile după infectare, cu un timp mediu de 21 de zile de la infectare până la primele simptome ale dezvoltării. Sifilisul este foarte contagios atunci când ulcerul este prezent.


  Infecţia poate fi transmisă de la contactul cu ulcerul care este plin cu spirocheţi. Dacă ulcerul este în afara vaginului sau pe scrotul bărbatului, prezervativul nu poate împiedica transmiterea infecţiei prin contact. În mod similar, în cazul în care ulcerul este în gură, persoana infectată poate transmite boala doar prin sărut. Ulcerul poate dispare fără tratament după trei până la şase săptămâni, dar boala poate sa reapară luni mai târziu, ca sifilis secundar, dacă stadiul primar nu este tratat.


  La cele mai multe femei, o infecţie precoce se rezolvă de la sine, chiar şi fără tratament. Cu toate acestea, 25 % vor trece la etapa a doua a infecţiei numită sifilis "secundar", care se dezvoltă săptămâni sau luni după primul stadiu şi durează de la patru la şase săptămâni. Sifilisul secundar este un stadiu sistemic al bolii, ceea ce înseamnă că acesta poate implica diverse organe sistemice ale corpului. În această etapă, pacienţii pot experimenta simptome iniţial diferite, dar cel mai frecvent se dezvoltă o erupţie pe piele, de obicei apar pe palmele de la mâini sau pe tălpi, care nu dau mâncărimi. Uneori, erupţia pe piele de la sifilisul secundar este foarte slabă şi greu de recunoscut, ea nu poate fi nici măcar observată în toate cazurile.

  Această etapă secundară poate include, de asemenea căderea părului, dureri în gât, pete albe în nas, gură, vagin şi febră şi dureri de cap. Pot apare leziuni pe organele genitale, care arată ca negii genitali, dar sunt cauzate de spirochete, mai degrabă decât de virusul negilor. Aceste leziuni asemănătoare negilor, precum şi erupţiile de pe piele, sunt foarte contagioase. Erupţiile cutanate pot apărea pe palme, iar infecţia poate fi transmisă prin contact întâmplător.


  Ulterior sifilisului secundar, unii pacienţi vor continua să poarte infecţia în corpul lor, fără simptome. Aceasta este etapa aşa numită latentă a infecţiei. Apoi, cu sau fără o fază latentă, care poate dura până la 20 ani sau mai mult, se poate dezvolta al treilea (terţiar) stadiu al bolii. În acest stadiu, de obicei sifilisul nu mai este contagios. Sifilisul terţiar este, de asemenea, o etapă sistemică a bolii şi poate cauza o varietate de probleme în tot organismul, inclusiv:

  1. Bombarea anormală a vaselor mari de sânge care pleacă de la inimă (aorta), care conduce la probleme cardiace;
  2. Dezvoltarea de noduli mari (goma sifilitică) în diferite organe ale corpului;
  3. Infecţia creierului, provocând un accident vascular cerebral, confuzie mentală, meningită (tip de infecţie a creierului), probleme cu senzaţia sau slăbiciune (neurosifilis);
  4. Implicarea ochilor care conduce la deteriorarea vederii; sau
  5. Implicarea urechilor care rezultă în surditate. Afecţiunea suferită de organism în timpul stadiului de sifilis terţiar este severă şi poate fi chiar fatală.

  Cum este diagnosticat sifilisul?


  Sifilisul poate fi diagnosticat prin răzuirea bazei ulcerului şi observarea la un tip special de microscop (microscop cu câmp întunecat) pentru spirochete. Cu toate acestea, din moment ce aceste microscoape sunt rareori detectate, diagnosticul se pune cel mai frecvent şi tratamentul este prescris pe baza apariţiei şancrului. Diagnosticul de sifilis este complicat de faptul că microorganismele nu pot fi cultivate în laborator. De aceea, culturile din zonele afectate nu pot fi folosite pentru diagnostic.


  Teste speciale de sânge pot fi, de asemenea, folosite pentru a diagnostica sifilisul. Testele standard de sânge pentru sifilis sunt denumite teste Cercetarea de Laborator a Bolilor Venerice (VDRL) şi Reactiv Plasminogen Rapid (RPR). Aceste teste detectează răspunsul corpului la infecţie, dar nu pentru organismul actual, Treponema care cauzează infecţia.

  Aceste teste sunt astfel menţionate ca teste non treponemice. Deşi testele non treponemice sunt foarte eficiente în detectarea urmelor de infecţie, acestea pot produce, de asemenea, un rezultat pozitiv, atunci când nici o infecţie nu este de fapt prezentă (aşa-numitele rezultate fals-pozitive pentru sifilis). În consecinţă, orice test pozitive non treponemal de încercare trebuie să fie confirmat printr-un test treponemal specific pentru organismul care produce sifilisul, cum ar fi testul de microhemoaglutinare pentru T. pallidum (MAI-TP) şi testul anticorpului treponemal fluorescent absorbit (FTA-ABS). Aceste teste treponemice detectează direct reacţia corpului la Treponema pallidum.

  Stadiul primar

  Apariţia unei singure inflamaţii marchează primul (primar) stadiul simptomatic de sifilis, dar pot exista mai multe răni. Inflamaţia apare la locul unde sifilisul a intrat în organism. Inflamaţia este de obicei fermă, rotundă şi fără durere. Deoarece inflamaţia este nedureroasă, se poate dezvolta cu uşurinţă neobservată. Inflamaţia durează 3 până la 6 săptămâni şi se vindecă indiferent dacă o persoană este tratată sau nu. Cu toate acestea, în cazul în care persoana infectată nu primeşte tratament adecvat infecţia progresează la stadiul secundar.


  Stadiul secundar

  Erupţiile cutanate şi / sau rănile în gură, vagin sau anus (numite, de asemenea, leziuni ale membranei mucoase) marchează stadiul secundar al simptomelor. Această etapă, de obicei, începe cu o erupţie pe una sau mai multe zone ale corpului. Erupţiile cutanate asociate cu sifilisul secundar pot apărea din momentul în care inflamaţia primară se vindecă la câteva săptămâni după ce s-a vindecat. Erupţiile cutanate, de obicei, nu produc mâncărime.

  Acest precoce poate apărea ca erupţii cutanate roşii sau pete roşiatice maronii pe ambele palme şi / sau tălpi. Cu toate acestea, această erupţie poate să arate diferit pe alte părţi ale corpului şi poate arăta ca erupţii cutanate cauzate de alte boli.
  Leziuni mari, ridicate, gri sau alb, se pot dezvolta în zonele calde, umede, cum ar fi gură, axile sau regiunea inghinală. Uneori, erupţiile cutanate asociate cu sifilis secundar sunt atât de slabe încât acestea nu sunt observate. Alte simptome ale sifilisului secundar includ febra, inflamarea ganglionilor limfatici, dureri în gât, căderea părului, dureri de cap neuniforme, scăderea în greutate, dureri musculare şi oboseală. Aceste simptome de sifilis secundar vor evolua, cu sau fără tratament. Fără un tratament adecvat, infecţia va progresa la stadiile latente şi, eventual, tardive ale bolii.


  Stadiile avansate şi latente

  Stadiul latent (ascuns) al sifilisului începe atunci când simptomele primare şi secundare dispar. Fără tratament, persoana infectată poate continua să aibă sifilis în corp, chiar dacă nu există semne sau simptome. Această etapă latentă poate dura ani de zile.
  Aproximativ 15 % dintre persoanele care nu au fost tratate pentru sifilis dezvoltă sifilisul tardiv, care poate apărea la 10 – 30 de ani după infectarea iniţială. Simptomele stadiului avansat al sifilisului include dificultate în coordonarea mişcărilor musculare, paralizie, senzaţie de amorţeală, orbire treptată şi demenţă. În stadiile avansate de sifilis, apare lezarea organelor interne, inclusiv a creierului, nervilor, ochilor, inimii, vaselor de sânge, ficatului, oaselor şi articulaţiilor. Această deteriorare poate duce la deces.

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro