Calivita 

 

 

 

 

Despre Valeriana

 

  ValerianaValeriana a fost folosită pentru a ușura insomnia, anxietatea, neliniştea şi agitaţia încă din secolul al II-lea. Aceasta a devenit populară în Europa în secolul al XVII-lea.

  De asemenea, ea a fost sugerată pentru tratarea crampelor stomacale. Unele cercetări - chiar dacă nu toate - sugerează că valeriana poate ajuta unele persoane să combată insomnia. Comisia germană a aprobat valeriana ca un sedativ ușor eficient, iar Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite consideră că valeriana poate fi folosită în siguranţă pentru uzul general.

  Oamenii de ştiinţă nu sunt siguri cum îşi face efectul valeriana, dar ei cred că valeriana creşte nivelul unei substanţe chimice din creier numită gama aminobutiric (GABA). GABA ajută la reglarea celulelor nervoase și are un efect calmant asupra anxietăţii. Cercetătorii cred că valeriana are un efect similar medicamentelor prescrise împotriva anxietăţii, dar puţin mai slab.

  Insomnie

  Valeriana este o alternativă populară împotriva problemelor de somn, deoarece aceasta este considerată a fi sigură și blândă. Unele studii arată că valeriana ajută oamenii să adoarmă mai repede și că îmbunătăţeşte calitatea somnului.

  Unul dintre cele mai bine concepute studii a constatat că valeriana nu a fost mai eficace decât placebo, timp de 14 de zile, dar după 28 de zile valeriana a îmbunătăţit foarte mult calitatea somnului. Acum, unii cercetători cred că ar putea fi nevoie să luaţi valeriană timp de câteva săptămâni până să înceapă să-şi facă efectul. Cu toate acestea, într-un alt studiu, valeriana a fost mai eficientă decât placebo aproape imediat.

  Alte studii arată că valeriana reduce timpul necesar pentru a adormi și îmbunătățește calitatea somnului. Spre deosebire de multe pastile date pe bază de prescripţie medicală, valeriana poate avea mai puţine efecte secundare, cum ar fi somnolenţa de dimineaţă.
  Valeriana este adesea combinată cu plante sedative, cum ar fi hameiului (Humulus lupulus) și melisa (Melissa officianalis) pentru tratarea insomniei.

  Descrierea plantei valeriana:

  Valeriana este o plantă perenă, care este nativă în Europa, și care crește până la 0.5 metri înălţime. Aceasta este crescută pentru a decora grădini, dar, de asemenea, creşte şi în sălbăticie, în pajiști umede. Tulpina este dreaptă şi goală pe dinăuntru şi se termină într-o floare care seamănă ca o umbrelă.

  Frunzele sale sunt de culoarea verde închis, ţuguiate la vârf și păroase pe dedesubt. Florile înfloresc în iunie, au un miros plăcut şi sunt de culoarea alb, roz sau purpuri deschis. Rădăcina are culoarea maro deschis și emană un miros slab atunci când sunt proaspete.

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2011 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi