Calivita 

 

 

 

 

Vitamina A

 

  Vitamina A are numeroase beneficii asupra sanatatii fiind un excelent antioxidant. Participa la numeroase functii in organism de la mentinerea sanatatii pielii pana la lupta contra infectiilor si tumorilor inclusiv cancerul. Doza zilnica recomandata de vitamina A este de intre 10.000 UI si 15.000 UI.

  Vitamina A are efect antioxidant

  Unul dintre beneficiile importante ale vitaminei A este aceea de antioxidant. Dar nu chiar vitamina A este cea care are rol de antioxidant ci carotenii care sunt precursori ai vitaminei A. Corpul uman foloseste carotenii la doua functii importante si anume o parte se transforma in Vitamina A iar o parte in antioxidant. Aproximativ 40% din caroteni se transforma in vitamina A in timp ce restul de 60% se transforma in antioxidanti puternici. Acest lucru este important pentru noi deoarece corpul transforma carotenii in vitamina A numai cat are nevoie. Unul dintre cei mai importanti caroteni este Beta Carotenul.

  Vitamina A are efect antiinfectios

  Un alt beneficiu important al vitaminei A este acela de efectul sau antiinfectios. Vitamina A va protejaza contra infectiilor distrugand microbii si virusii care provoaca infectii. Din acest motiv vitamina A se recomanda in:

  - infectiile respiratorii mai ales cele de la copii;

  - infectiile virale;

  - se recomanda chiar si celor care au SIDA sau altor persoane care au sistemul imunitar slabit amplificand puterea celulor sistemului imunitar.

  Vitamina A are efect pozitiv asupra vederii

  Beneficiile vitaminei A asupra vederii se realizeaza prin 3 cai: ajuta la prevenirea slabirii vederii pe timp de noapte; previne cataracta; previne slabirea vederii asociate varstei sau suprasolicitarii ochilor. Din acesta cauza vitamina A mai este denumita si retinol.

  Vitamina A previne cancerul si bolile cardiovasculare

  Exista dovezi puternice ca vitamina A si beta catotenul scad riscul de cancer, afectiuni cardiovasculare si de accident vascular cerebral.

  Unele studii au aratat ca suplimentarea alimentatiei cu Beta Caroten sau vitamina A previne cancerul de prostata si colorectal. De asemenea se recomanda si in cancerul de san.

  Alte Beneficii ale vitaminei A

  Exista cateva beneficii ale vitaminei A mai putin cunoscute cate merita a fi luate in calcul. Vitamina A ajuta la sinteza proteinelor care sunt folosite de intregul corp. Acesta este important deoarece muschii sunt compusi din proteine si afecteaza si genele.

  Vitamina A are numeroase beneficii pentru femeile insarcinate sau care alapteaza. Cu toate acestea tebuie sa cereti avizul medicului inainte de a folosi acest produs atunci cand sunteti insarcinata.

  Suplimente pe baza de Vitamina A

  Beta Carotene..............................9000 U.I. ;

  Super Mega 50..............................7500 U.I;

  Full Spectrum.................................1500 U.I;

  Infant Formula (pentru copii).........400 mcg;

  Lion Kids with D (pentru copii) ...1500 U.I.;

  Senior Formula..............................1,77 mg;

  Protect 4 Life.................................3000 U.I.;

  Mega Protect 4 Life...........................5 mg;

  Lutein Plus.......................................200 U.I.;

  Vital 0, A, B, AB..............................1,2 mg;

   

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro

 

Vitamine