Calivita


Magazin online de produse naturiste

la preţ de distributie TVA inclus

Calivit

 

Vitamina C (acid ascorbic, acid cevitaminic)

 

  Date generale despre vitamina C


  Solubilă în apă. Majoritatea animalelor îşi sintetizează propria vitamină C, dar oamenii, maimuţele şi cobaii trebuie să şi-o procure din alimente. îndeplineşte un rol primordial în formarea colagenului — factor esenţial în creşterea şi refacerea celulelor ţesuturilor, a gingiilor, vaselor sangvine, oaselor şi dinţilor. Ajută la absorbţia fierului în organism. Se măsoară în miligrame. Este consumată mult mai repede în condiţii de stres. Doza zilnică necesară pentru adulţi este de 60 mg; la gravide şi femei ce alăptează se sugerează o creştere de până la 70-95 mg. Fumătorii Şi vârstnicii au nevoie de cantităţi sporite de vitamină C (fiecare ţigară fumată distruge între 25 şi 100 mg acid asorbic). Se recomandă în tratamentul preventiv al morţii subite la nou-născuţi.

  Ce poate face vitamina C pentru dumneavoastră?

  Ajută la vindecarea rănilor, a arsurilor şi a gingiilor sângerânde. Măreşte eficienţa medicamentelor folosite în tratamentul infecţiilor unnare. Accelerează cicatrizarea post-operatorie. Menţine scăzut nivelul colesterolului din sânge. Contribuie la prevenirea unui mare număr de infecţii virale şi bacteriene, stimulând, în general, sistemul imunitar. Oferă protecţie împotriva agenţilor cancerigeni. împiedică formarea nitrozaminelor (substanţe cancerigene). Acţionează ca laxativ natural. Scade incidenţa cheagurilor de sânge în vasele sangvine. Adjuvant în tratamentul răcelilor obişnuite. Măreşte durata vieţii, asigurând coeziunea celulelor de proteină. Măreşte gradul de absorbţie a fierului anorganic. Reduce efectele unui mare număr de alergeni. Previne îmbolnăvirile de scorbut.


  Afecţiuni datorate carenţei vitaminei C

  Scorbut.


  Suplimente pe baza de vitamina C


  Vitamina C este una din cele mai folosite în întreaga lume, fiind disponibilă sub aproape toate formele posibile: comprimate obişnuite, tablete cu reglare temporală, siropuri, prafuri, drajeuri. Vitamina C pură este un derivat al dextrozei din porumb (deşi nu conţine nici resturi de porumb, nici dextroză). Diferenţa între vitamina C „naturală" sauj organică" şi acidul ascorbic obişnuit constă numai în capacitatea fiecărui organism de a le asimila. Cel mai eficient supliment de vitamină C este cel care conţine întregul complex C de bioflavonoide, hesperidină şi rutină (uneori acestea din urmă sunt denumite săruri citrice). Capsulele şi] tabletele conţin în mod obişnuit până la 1000 mg substanţă activă, iar pudrele până la 5000 mg într-o linguriţă de ceai. Doza zilnică este de 500 mg până la 4 g. Cea mai bogată sursă naturală de vitamina C este fructul de măceş care conţine bioflavonoide şi alte enzime ce permit buna j asimilare a vitaminei C.  Sfatul specilistului despre vitamina C


  Din cauza faptului că vitamina C este eliminată din organism în răstimp de două­trei ore de la administrare — în funcţie de cantitatea de alimente existentă în stomac — şi pentrucă este important să se menţină un nivel constant de vitamina C, eu vă recomand formula cu reglare temporală. Dozele mari de vitamină C pot determina modificări ale analizelor de laborator. Deci, dacă vi se prescriu analize de sânge sau urină, aveţi grijă să-1 informaţi pe medicul dumneavoastră că luaţi vitamina C, astfel încât să nu apară apoi erori de diagnostic (acidul ascorbic maschează prezenţa sângelui în materiile fecale). Rezultatul analizei de glucoza în urină recomandată diabeticilor poate fi de asemenea modificat în cazul unor doze mari de vitamină C. Dacă obişnuiţi să luaţi doze de peste 750 mg zilnic, vă sugerez să adăugaţi şi un supliment de magneziu. Acest mineral împiedică formarea pietrelor la rinichi. Monoxidul de carbon distruge vitamina C, deci locuitorii marilor oraşe trebuie neapărat să ia suplimente. Dacă urmaţi un tratament medicamentos, atunci aveţi nevoie de cantităţi mărite de vitamina C. Eficacitatea acidului ascorbic este maximă în prezenţa bioflavonoidelor, a calciului şi magneziului. Este necesar să măriţi doza de vitamină C dacă obişnuiţi să luaţi aspirină, fiindcă aceasta triplează viteza de eliminare a acidului ascorbic. Dacă luaţi ginseng, este bine să o faceţi cu trei ore înainte sau după consumarea vitaminei C sau a alimentelor ce conţin vitamină C.

   

   

  Utilitate
  Cantitate
  De ce?
  Anemie si deficienta de vitamina C
  100 - 250 mg o data sau de doua ori pe zi Deficineta vitaminei C din organism contribuie la aparitia Anemiei astfel ca suplimentarea cu acesta vitamina contribuie la disparitia simptomelor anemiei.
  Cresterea performatei atletilor, reducerea durerii si a recuperarii dupa antrenamente intensive 400 ml pe zi inainte si dupa exercitiile intense Daca luati vitamina C cateva zile inainte si dupa efectuarea exercitiilor fizice timpul de recuperare va fi mai scurt si veti avea dureri musculare mai mici.
  Bronsita 200 ml pe zi  
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       

   

  Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

Apasa aici pentru a merge in partea de sus a paginii

 

2009 © calivitavelcu.ro