Calivita 

 

 

 

 

Despre Biotina ( Coenzima R, Vitamina H)

 

  Date generale despre Biotina

  Este solubilă în apă, conţine sulf şi face parte din familia vitaminelor din complexul B. Se măsoară în mod obişnuit în micrograme (mcg). Este necesară în sinteza acidului ascorbic. Esenţială pentru metabolismul lipidelor şi proteinelor. Doza zilnică necesară pentru adulţi este de 100 până la 300 mcg. Poate fi sintetizată de către bacteriile intestinale. Ouăle crude împiedică absorbţia biotinei în organism. Exercită o acţiune mult mai buna alături de vitaminele A, B2, B6 şi nicotinamidă, având rol în menţinerea stării de sănătate a pielii.


  Ce poate face biotina pentru dumneavoastră?


  Incetineşte încărunţirea părului. Adjuvant în tratamentul preventiv împotriva cheliei. Atenuează durerile musculare. Ajută la vindecarea eczemelor şi a dermatitelor.


  Afecţiuni datorate carenţei biotina.

  Eczeme ale feţei şi trupului, extenuare, metabolizare deficientă a grăsimilor, aneorexie, alopecie, depresii.  Suplimente pe baza de biotina

  Biotina este inclusă în mod obişnuit în majoritatea formulelor de B Complex şi în tabletele de multivitamine. Doza zilnică este de 25-200 mcg.


  Toxicitatea biotinei


  Nu se cunosc cazuri în care biotina să fi avut efecte toxice.


  Inamici ai vitaminei H


  Albuşul de ou crud (conţine avidină — o proteină ce împiedică absorbţia biotinei), apa, sulfamidele, estrogenii, tehnicile de prelucrare a alimentelor şi alcoolul.


  Sfatul specialistului despre vitamina H


  Dacă obişnuiţi să consumaţi multe băuturi sau creme cu ouă crude, probabil că aveţi nevoie de suplimente de biotină. Dacă urmaţi un tratament cu sulfamide sau antibiotice, asiguraţi-vă zilnic o doză de minimum 25 mcg. Dacă aveţi tendinţa de chelie, un supliment de biotină vă va încetini căderea părului. Amintiţi-vă că biotina acţionează sinergetic — şi mult mai eficient — cu vitaminele A, B2, B6 şi nicotinamidă. Nivelul de biotină scade progresiv în timpul sarcinii. Deşi nu există nici o relaţie între aceasta şi greutatea redusă a copilului la naştere, cum s-a crezut, puteţi solicita medicului dumneavoastră un supliment de biotină pentru a vă îmbunătăţi starea psihică.

  Suplimente pe baza de Biotina

  Mega B Complex...........................100 mcg;

  Super Mega 50.................................50 mcg;

  Senior Formula................................50 mcg;

  Vital 0, A, B, AB................................40 mcg;

  Full Spectrum...................................40 mcg;

  Lion Kids + Vitamina D...................35 mcg.

   

   

   

 

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro

 

Vitamine