Calivita


Magazin online de produse naturiste

la preţ distributie TVA inclus

Calivita

 

 

 

 

 

Zincul

 

   Date generale despre zinc

  Zincul îndeplineşte în organism rolul unui agent de circulaţiei dirijând şi supraveghind buna desfăşurare a proceselor fiziologice şa întreţinerea sistemelor enzimatice şi celulare. Este esenţial pentru sinteza^ proteinelor. Controlează contractibilitatea musculaturii. Ajută la formarea* insulinei. Important pentru stabilitatea chimică a sângelui şi în menţinerea; echilibrului acido-bazic al organismului. Exercită un efect de normalizare a activităţii prostatei; deţine un rol important în dezvoltarea tuturor^ organelor de reproducere. Studii recente au demonstrat efectul deosebit al zincului asupra funcţiilor cerebrale şi în tratamentul schizofreniei. Este necesar în sinteza acidului dezoxiribonucleic (ADN). Doza zilnic^ recomandată de National Research Council este de 12 — 15 mg pentnţ adulţi, cu o uşoară creştere pentru femeile care alăptează. Transpiraţia excesivă poate cauza pierderi de până la 3 mg de zinc pe zi. Cea mai;, mare parte a zincului existent în produsele alimentare este distrusă în timpul preparării. Alimentele provenite din zone cu sol sărac în elementtt nutritive conţin cantităţi mici de zinc.


  Ce poate face zincul pentru dumneavoastră?


  Accelerează procesul de vindecare a rănilor interne şi externe. Elimină petele albe de pe unghii. Adjuvant în tratamentul sterilităţii! Preîntâmpină afecţiunile prostatei. Favorizează creşterea şi capacitatea! mentală. Ajută la diminuarea depunerilor de colesterol. Adjuvant in tratamentul tulburărilor mentale.


  Afecţiuni cauzate de carenta de zinc


  Probabil hipertrofia prostatei (mărire necanceroasă a glandei) ateroscleroză, hipogonadism.


  Suplimente pe baza de zinc


  Prezent în majoritatea preparatelor de multiminerale şi mul ti vitamine. Poate fi procurat şi sub formă de sulfat, gluconat sau picolinat de zinc în doze cuprinse între 15 şi 60 mg zinc elementar. Deşi eficacitatea lor pare a fi egală, gluconatul este mai bine tolerat de organism decât sulfatul. Zincul chelatizat şi picolinatul sunt cele mai bune suplimente. Este de asemenea disponibil şi sub formă de combinaţii cu vitamina C, magneziu şi complexul B.


  Toxicitatea zincului


  Nu este toxic, cu excepţia dozelor excesive, ca în cazul alimentelor păstrate în vase din metal galvanizat.


  Sfatul specialistului despre zinc


  Dacă luaţi doze mari de vitamină B6, atunci aveţi nevoie de suplimentarea cantităţii de zinc. Acest lucru este valabil şi pentru alcoolici şi diabetici. Bărbaţii care au probleme cu prostata — şi chiar cei ce nu au —trebuie să-şi asigure doze ridicate de zinc. Am văzut cazuri de impotenţă rezolvate cu succes prin tratament cu vitamina B6 şi zinc. Vârstnicii predispuşi la senilitate pot încerca un supliment de zinc şi mangan. Dacă vă deranjează ciclurile menstruale neregulate, încercaţi un supliment de zinc înainte de a începe un tratament hormonal. Nu uitaţi că, adăugând la dieta dumneavoastră zilnică un supliment de zinc, vă măriţi automat necesarul de vitamină A (zincul acţionează cel mai bine în prezenţa vitaminei A, a calciului şi fosforului).

  ATENŢIE: Megadozele de zinc sunt susceptibile de a inhiba răspunsul imun al organismului.

   

  Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

Apasa aici pentru a merge in partea de sus a paginii

 

2009 © calivitavelcu.ro

Magazin Calivita