Calivita 

 

 

 

 

4 Motive pentru care antioxidantii din vin cresc durata de viata

    Daca va place sa beti vin, o sa va placa si mai mult dupa ce aflati ce beneficii au antioxidantii din vin. Cercetarile medicale au dovedit ca un consum moderat de vin poate creste durata de viata. Multe din beneficiile aduse de un pahar de vin pe zi, inclusiv reducerea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare, sunt datorate alcoolului din vin.

    Antioxidantii din vin

    Celelalte baneficii de pe urma vinului sunt datorate antioxidantilor. Acesti antioxidanti se gasesc in strugurii folositi pentru a face vinul. In vinul rosu se gasesc mai multi antioxidanti decat in cel alb, deoarece pielita de struguri, bogata in antioxidanti, este inclusa in procesul de fermentatie al vinurilor rosii. Antioxidantii care sunt cei mai activi in vin sunt resveratrolii, quercetinele, si catechinele.
    Acesti antioxidanti neutralizeaza radicalii liberi daunatori din corp, care cauzeaza anumite tipuri de cancer, boli cardiovasculare, infarct, disfunctii imunitate si boli degenerative precum dementa si Alzheimer. Radicalii liber daunatori sunt peste tot in mediul nostru inconjurator, dar majoritatea sunt cauzati de poluare, chimicale, radiatii, pesticide, alcool, mancare nesanatoasa si razele solare.

    Urmatoarea lista prezinta motivele pentru care un pahar de vin rosu pe zi va pot creste durata de viata:

    1. Antioxidantii din vin pot reduce riscul infarctului miocardic si a accidentelor vasculare cerebrale.

    Relaxand vasele de sange si inhiband oxidarea colesterolului nesanatos, antioxidantii din vin si din sucul de struguri pot reduce riscul de infarct miocardic si accident vascular cerebral.

    2. Antioxidantii din vin pot ajuta la prevenirea si tratarea cancerului.

    Antioxidantii din vin ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer. Antioxidantul resveratrol este studiat ca un posibil leac pentru cancer. Cand este folosit in combinatie cu radiatii, resveratrolul poate ajuta la distrugerea celulelor canceroase. Resveratrol mai este studiat si ca un tratament pentru cancerul pancreatic. Se suspecteaza ca poate reduce rezistenta cancerului la chimioterapie.

    3. Antioxidantii din vin pot imbunatatii functiile cerebrale.

    Antioxidantii din vin, cand este consumat cu moderatie, sunt asociati si cu o imbunatatire a functiilor cerebrale si musculare. Acest lucru poate ajuta la a reduce riscul de a dezvolta boli degenerative ale creierului, cum ar fi dementa si boala Alzheimer, odata cu varsta.

    4. Antioxidantii din vin va pot ajuta sa va mentineti celulele intr-o stare sanatoasa.

    Celulele sanatoase va vor ajuta sa pareti mai sanatosi sis a va simtiti tineri, in timp ce incetinesc efectele imbatranirii si va maresc durata de viata.

    Avand asemenea beneficii pentru sanatate, acum aveti un motiv bun pentru a va bucura de un pahar de vin la masa. Totusi, este important sa consumati cu moderatie. Mai mult de 1-2 pahare de vin pe zi poate duce la probleme care sa depaseasca beneficiile aduse de antioxidanti. Un pahar de vin pe zi este doza recomandata.

     

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro