Calivita 

Inapoi la afectiuni

 

Accident vascular

In Romania se inregistreaza un deces prin infarct cerebral sau infarct de miocard la fiecare 10 minute. Din punct de vedere epidemiologic, accidentele vasculare cerebrale reprezinta la noi in tara prima cauza de deces in cadrul bolilor vasculare, adica al bolilor cerebro-vasculare si cardio-vasculare considerate la un loc.

Manifestarile clinice ale proceselor de aterotromboza la nivelul sistemului arterial cervico-cerebral sunt foarte variate si de foarte multe ori ignorate de pacient sau de medic. Cele mai cunoscute manifestari clinice se incadreaza in notiunea de atac ischemic cerebral tranzitoriu (deficit neurologic reversibil in 24 ore) si atac ischemic cerebral constituit ce echivaleaza cu notiunea de infarct cerebral, care se manifesta deseori prin hemiplegie (paralizie totala a membrelor de pe partea stanga sau dreapta a corpului), tulburari de vorbire (imposibilitatea intelegerii limbajului sau a comunicarii prin intermediul cuvantului), tulburari de orientare spatiala, tulburari de camp vizual, etc. In cadrul manifestarilor clinice legate de aterotromboza exista si o multitudine de manifestari psihice, incadrate deseori in notiunea de dementa vasculara cerebrala si care, in foarte multe situatii, trec neobservate din punct de vedere etiologic.

Diagnosticul leziunilor arteriale este posibil printr-un examen clinic atent al vaselor cervico-cerebrale. La aceste leziuni morfologice se adauga o serie de factori de risc majori cum sunt:

- hipertensiunea arteriala,
- diabetul,
- obezitatea,
- fumatul,
- alcoolismul,
- contraceptivele orale cu concentratie estrogenica mare,
- dislipidemiile familiale
- alti factori.

Deoarece aterotromboza este o preocupare stiintifica mondiala, exista in prezent strategii de diagnostic si profilaxie primara si secundara avand drept scop reducerea mortalitatii prin bolile cerebro-vasculare de patru ori fata de cifrele de mai sus. Printre masurile de profilaxie cele mai relevante sunt cele de profilaxie primara, care au drept scop schimbarea modului de alimentatie, activitate fizica si corectarea factorilor de risc. Cele de profilaxie secundara au ca scop evitarea recurentelor dupa aparitia unui accident vascular.

 

Produse Administrare Efecte
3 capsule pe zi
3 stelute Amestec de plante, vitamine si minerale care ajuta la scaderea colesterolul rau.Detalii
2 capsule pe zi
3 stelute Contine ulei de peste bogat in acizi grasi nesaturati cu rol benefic in afectiunile cardiovasculare. Detalii
2-3 capsule pe zi
3 stelute Contine Ginkgo Biloba si vitamine care imbunatatesc circulatia sangelui. Detalii
Mega Protect 4 Life
2-3 capsule pe zi
2 SteluteContine Ginkgo Biloba si vitamine care imbunatatesc circulatia sangelui. Detalii
Senior Formula
2 capsule pe zi
Contine vitamine si minerale care au ca rol prevenirea accidentelor vasculare si a altor afectiuni.
Ginkgo XC
2 capsule pe zi
Contine Ginkgo Biloba si vitamine care imbunatatesc circulatia sangelui. Detalii
 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

2009 © calivitavelcu.ro