Calivita


Magazin online de produse naturiste

la preţ de producător TVA inclus

Calivit

 

ACIDUL FOLIC (FOLACIN, FOLATE)

 

   

  Date generale despre acidul folic


  Solubil în apă; un alt membru al familiei B complex, cunoscut şi sub numele de Bc sau vitamină M. Se măsoară în micrograme (mcg). Factor esenţial în formarea globulelor roşii. Contribuie la metabolizarea proteinelor. Doza zilnică necesară pentru adulţi este de 180-200 mcg, dublu pentru femeile gravide, iar pentru mamele care alăptează — 280 mcg în primele şase luni şi 260 mcg în următoarele şase. Are rol important în producerea acizilor nucleici (ADN şi ARN). Esenţial pentru diviziunea celulară. Necesar în procesul de utilizare a zaharurilor şi aminoacizilor. Prin păstrarea timp îndelungat neprotejat, la temperatura camerei, poate fi distrus.


  Ce poate face acidul folic pentru dumneavoastră?


  Măreşte lactaţia. Oferă protecţie împotriva paraziţilor intestinali şi a toxinelor alimentare. Conferă pielii un aspect sănătos. Are efect analgezic. Folosit împreună cu acidul pantotenic şi cu acidul Para-aminobenzoic poate întârzia încărunţirea părului. Preîntâmplină deficienţele de naştere. Măreşte apetitul. Acţionează preventiv împotriva anemiei.


  Afecţiuni datorate carenţei de acid folic


  Anemie nutriţională macrocitică.  Suplimente pe baza de acid folic


  Disponibile sub formă de drajeuri de 400 mcg substanţă ac ti vă J Formula B complex conţine uneori aceeaşi doză, dar în majoritatea cazurilor cantitatea de acid folie se limitează la 100 mcg (verificaţi da fiecare dată compoziţia pe etichetă). Dozele zilnice prescrise în mod obişnuit sunt de 400 mcg până la 5 mg.


  Toxicitatea acidului folic


  Nu se cunosc efecte toxice ale acidului folie, deşi s-au înregistrai câteva cazuri de reacţii alergice ale pielii .


  Inamici ai acidului folic


  Apa, sulfamidele, lumina soarelui, estrogenii, tehnicile de prelucrară alimentară (în special fierberea), căldura .


  Sfatul specialistului despre acidul folic


  Dacă sunteţi un mare băutor de alcool, vă sfătuiesc să sporiţi cantitatea de acid folie. Vitamina C în doze masive intensifică eliminarea acidului folie din organism, deci orice persoană care înghite mai mult da 2 g de vitamina C zilnic are nevoie de mărirea dozei de acid folie. Daca urmaţi un tratament pe bază de Dilantin, estrogeni, sulfonamidel fenobarbital sau aspirină, este recomandabil să luaţi suplimente de acii folie. Am observat că multe persoane care pentru o scurtă perioadă timp au luat cantităţi de acid folie cuprinse între 1 şi 5 mg zilnic înregistrat estomparea anumitor tipuri de decolorare a pielii. Dacă ave probleme de acest gen, merită să cereţi sfatul unui medic nutriţioni Dacă vă îmbolnăviţi, sau dacă suferiţi de o afecţiune cronică, asiguraţi-o doză crescută de acid folie; când acesta din urmă este în deficit, anticorpii dumneavoastră sunt într-o situaţie asemănătoare. Doze m de acid folie pot determina convulsii la epilepticii cărora li se adminis fenitoină.

  Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

Apasa aici pentru a merge in partea de sus a paginii

 

2009 © calivitavelcu.ro