Calivita 

Inapoi la afectiuni

 

Tratament pentru anemie feripriva cu produse CaliVita

Anemia feripriva este o consecinta a unui nivel insuficient de fier in organism, fiind frecvent diagnosticata la copii (cam 90% din totalul anemiilor).
Ce cauzeaza anemia feripriva:
- aportul scazut de fier in alimentatia copilului;
- o absorbtie scazuta la nivel intestinal;
- pierderi de fier (in sangerari mici si repetate);
- o folosire exagerata a fierului de catre organism (in boli infectioase ca TBC, septicemii).

Anemia apare frecvent intre 6 luni si 3 ani si intre 11 si 17 ani, cand cresterea corporala este rapida. Principalele semne de anemie sunt paloarea pielii si a mucoaselor (la copil se cauta la ureche, palme si talpi), oboseala la supt, apatia, somnolenta sau iritabilitalea, lipsa poftei de mancare sau un apetit capricios; parul este uscat si friabil (se rupe usor), unghiile sunt plate sau au forma de lingurita. Cresterea in greutate stationeaza, in cazurile grave poate aparea chiar retard psihomotor, marirea ficatului, splinei. Diagnosticul de anemie nu se pune, insa, numai pe baza acestor semne, fiind necesare examenele de laborator si un consult de specialitate.
Un rol important in prevenirea bolii la copilul mic are tratarea anemiei mamei in timpul sarcinii, asigurarea unei alimentatii bogate in fier sau suplimente de fier in ultimele luni de sarcina sau in perioada copilariei. Nu uitati: alimentatia la san previne si ea aparitia acestei afectiuni precum si diversificarea alimentatiei dupa 4 luni cu alimente bogate in fier (galbenus de ou, ficat), evitarea excesului de fainoase.
 

Produse naturale Calivita recomandate in anemie feripriva:


Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

2009 © calivitavelcu.ro