Calivita

10

 

 

 

 

 

 

Api Beta Alanine 100 capsule - Produs Nou!

 

  api beta alanine.

  Pret TVA inclus: 60.20 lei


  Producator: API

  Descrierea produsului:

  Prezentare: 100 capsule

  Unele dintre cele mai de succes suplimente alimentare comercializate la ora actuala sunt cele care contin beta-alanina.

  Beta-alanina, un aminoacid neesential, este singurul beta aminoacid care se poate regasi in natura, in anumite peptide izolate din carne, tomate sau soia. Resturi de beta-alanina se pot afla si in muschi, in structura unor dipeptide (carnozina, anserina).

  Beta-alanina este un precursor al carnozinei, substanta care amelioreaza mediul acid creat in urma efortului muscular. Daca mediul celular din muschi devine prea acid, muschii inceteaza sa mai lucreze. Carnozina atenueaza instalarea unui mediu acid, permitand astfel depunerea unui efort mai mare (ridicarea mai multor greutati, alergarea mai rapida etc). De asemenea, carnozina activeaza enzimele care intervin in generarea contractiilor musculare si intarzie aparitia oboselii musculare.

  Atunci, probabil, multa lume se intreaba de ce sa consume suplimente alimentare cu beta-alanina si nu carnozina ?

  In tractul gastro-intestinal, carnozina este descompusa in beta-alanina si histidina. O cantitate mica de carnozina poate „evada” din tractul intestinal, dar chiar si aceasta cantitate este rapid descompusa in sange de enzima carnozinaza. Intr-un timp foarte scurt, toata carnozina care a fost ingerata este eliminata sau descompusa in beta-alanina si histidina. Acesti doi aminoacizi sunt absorbiti in muschi, unde sunt reconvertiti in carnozina cu ajutorul enzimei sintetaza. Din nefericire, numai 40% din carnozina consumata contine beta-alanina, facand-o o sursa ineficienta. Acesta este motivul pentru care suplimentarea se face direct cu beta-alanina si nu carnozina. De aceea, cercetatorii si-au focusat studiile asupra alaninei, pentru o crestere mai eficienta a nivelului de carnozina din masa musculara.

  Importanta beta-alaninei in activitatea musculara rezida in special in implicarea acesteia la formarea carnozinei. Carnozina se gaseste in fibrele musculare de tip 1, dar mai ales in fibrele musculare de tip 2 (fibrele utilizate in antrenamentele intensive si care sunt responsabile pentru cresterea masei musculare). De asemenea, carnozina are un rol important in prevenirea aparitiei senzatiei de oboseala musculara. In timpul antrenamentelor, muschii lucrati induc o schimbare a echilibrului  pH-ului intramuscular (pH-ul devine acid). Imediat are loc o „cadere” a generarii energiei necesare sustinerii efortului musculaturii, se acumuleaza ioni de hidrogen si se ajunge la acidoza - o stare acida cauzatoare de inflamatii si de scadere a performantei musculare.

  Ca o substanta care rezulta in urma descompunerii carnozinei, beta-alanina este, de asemenea, utilizata si ca precursor al carnozinei. Cand este utilizata ca un supliment, beta-alanina este absorbita de masa musculara si, impreuna cu histidina, resintetizata in carnozina cu ajutorul unei enzime.

  Cercetatorii au demonstrat ca suplimentarea cu beta-alanina poate creste nivelul de carnozina cu cca. 64%, iar o crestere a nivelului intramuscular de carnozina poate creste capacitatea de inmagazinare a muschilor cu 20%. Prin cresterea pragului de sensibilitate lactica, suplimentarea cu beta-alanina poate duce la o intarziere semnificativa a oboselii si „caderii” fizice si la cresterea capacitatii de lucru a muschilor si deci a performantelor.

  Prin perspectiva performantelor fizice, carnozina si beta-alanina au un impact puternic. Printre alte efecte pozitive carnozina are un rol important si in incetinirea proceselor de imbatranire. Suplimentul alimentar Beta Alanine fabricat de API ajuta la atingerea unei concentratii intramusculare mari de carnozina. Contribuie la sustinerea unui nivel energetic ridicat si sprijina rezistenta si performanta musculara. 

   

  Beta Alanine

  Supliment alimentar

  100 capsule = 100 g

   

  O capsula contine:                                    

  Beta-alanina  750 mg

  Alte ingrediente:  gelifiant  gelatina; stabilizator  stearat de magneziu; emulsificator  celuloza microcristalina...................q.s.

  Variatia ingredientelor         +/- 5%

   

  Mod de administrare:
  Ca supliment alimentar, a se consuma o portie (2 capsule) inainte de micul dejun, iar urmatoarea portie, cu 30 de minute inainte de antrenament. In zilele fara antrenament, a se consuma cea de a doua portie dupa-masa.


  pdf

  Descarcati aici prospectul! (momentan nu este disponibil)


  Apasa aici pentru a merge in partea de sus a paginii

 

 

 

2009 © calivitavelcu.ro

 

 

Top vânzări

01. Protect for life (90 capsule)
02.Beta Carotene (100 capsule gelatinoase)
03.Ac-Zymes(100 capsule)
04.Vital Woman( 60 tablete)
05.Power Mins (100 tablete)
06.Acidhofilus with Psyllium(100 capsule)
07.Culevit(120 tablete)
08.Bee Power Royal(50 capsule)
09.Citrimax and Chromium (90 tablete)
10.Mega Zinc 50 mg (100 tablete)