Calivita

10

 

 

 

 

 

 

Api Glutamine 300g - Produs Nou!

 

  api glutamina 300g.

  Pret TVA inclus: 59.10 lei


  Producator: API

  Descrierea produsului:

  Prezentare: 300 g - pulbere

  GLUTAMINA

   Aminoacidul L-glutamina a fost izolat pentru prima data in 1883 si sintetizat abia in 1933. Are o raspandire ubicvitara, atat sub forma libera, cat si legata. Joaca un rol cheie in numeroase functii ale organismului. Este precursorul acidului glutamic care, la randul sau, este precursorul GABA (neurotransmitator). De asemenea, L-glutamina este aminoacidul liber care se afla in cea mai mare cantitate in sange si in celulele musculare.  Reprezinta  61% din totalul de aminoacizi prezenti in celulele musculare. In structura sa exista doua grupari aminice (cu azot) dintre care unul se elibereaza usor si astfel este principalul “caraus” al azotului in celule. Se cunoaste faptul ca 35 % din azotul care accede in celula musculara este transportat de glutamina. Azotul, odata ajuns in celula, va fi utilizat in procesele de sinteza si crestere.

  Concentratia intramusculara a glutaminei scade accentuat dupa antrenamente extenuante ca urmare a intensificarii proceselor catabolice. S-a observat ca suplimentarea organismului cu glutamina in asemenea situatii a condus la restabilirea echilibrului azot- azotat si a asigurat o sinteza proteica normala in muschi. Cu cat nivelul glutaminei in tesutul muscular este mai mare, cu atat posibilitatea “colapsarii” muschilor dupa efort fizic intens este mai redusa. De asemenea, administrarea glutaminei va creste depozitele de glicogen muscular si va contracara efectele neplacute ale acidului lactic format in urma activitatilor fizice.

  In general, se poate conchide ca glutamina, prin efectele sale enumerate mai sus, imbunatateste performantele, accelereaza refacerea musculara dupa epuizarea stocurilor de energie si asigura cresterea masei musculare. Glutamina este factorul cheie in cresterea masei musculare si datorita controlului gradientului “glutamina musculara/glutamina sanguina“. Este cunoscuta pentru efectul obtinerii unei musculaturi voluminoase intr-un interval scurt.

              Un studiu publicat in revista American Journal of Clinical Nutrition releva faptul ca administrarea orala a unei singure doze de 2 grame de glutamina duce la cresterea nivelului sanguin al hormonului de crestere care, dupa cum se stie, participa la utilizarea  glucozei si a unor aminoacizi la nivelul muschilor scheletici, activeaza sinteza proteica musculara, reduce procesele catabolice.

  Cercetarile clinice efectuate dupa anii 1970 au subliniat, in mod special, efectul imunomodulator al L-glutaminei (creste imunitatea non-specifica a organismului) si actiunea sa pozitiva asupra functiilor cerebrale. De asemenea, au relevat ca L-glutamina are si proprietati anti-apoptotice (apoptoza=moarte celulara programata).

  Glutamina are rol important in: prevenirea atrofiei musculare post-operatorii; combaterea tulburarilor gastrointestinale post-operatorii; imbunatatirea functiilor cerebrale; combaterea depresiilor; repararea tesuturilor lezate; cresterea masei musculare la atleti.

  Glutamina este recomandata celor care doresc obtinerea unei mase musculare voluminoase - in primul rand, culturistilor – precum si persoanelor care tin regim, varstnicilor, tinerilor atleti care doresc obtinerea unor performante deosebite s.a.

  Glutamine
  Supliment alimentar proteic
  Pulbere 300 g

  O lingurita pulbere (5 g) contine:
  L-Glutamina 5 g
  Variatia ingredientelor +/- 5%

  Fabricat de:
  Advanced Performulations Inc., Canada

  Mod de administrare: ca supliment alimentar, se consuma 1 lingurita (5 g) de pulbere pe zi. Pulberea se dizolva în apa sau în bautura favorita.
  Notificare MSP / ISPT / Seria AB / Nr. 0108 / 04.06.2008

  Data ultimei revizuiri a prospectului: iulie 2008

  pdf

  Descarcati aici prospectul!  Apasa aici pentru a merge in partea de sus a paginii

 

 

2009 © calivitavelcu.ro

 

Top vânzări

01. Protect for life (90 capsule)
02.Beta Carotene (100 capsule gelatinoase)
03.Ac-Zymes(100 capsule)
04.Vital Woman( 60 tablete)
05.Power Mins (100 tablete)
06.Acidhofilus with Psyllium(100 capsule)
07.Culevit(120 tablete)
08.Bee Power Royal(50 capsule)
09.Citrimax and Chromium (90 tablete)
10.Mega Zinc 50 mg (100 tablete)