Calivita


Plante medicinale

 

Calivita

Marturiile consumatorilor produselor naturiste CalivitaAfacerea cu produsele naturiste CalivitaArticole despre produsele naturiste CalivitaComanda produsele naturiste CalivitaContact Calivita

Calivita

Vitamine Calivita

Minerale Calivita

Multivitamine Calivita

Produse slabit Calivita

Prod. plante medicinale Calivita

Antioxidanti Calivita

Alte produse Calivita

Produse corp, maini, par Calivita

 

Brusturele

 

    Descriere : Brusturele creste pe maluri de rauri si paraie, in santuri si liziere. Se mai numeste si broscalan, brustur, buedea-ciumei, captalan, clococean, gula-de-balta, lipan, podval-mare, smintinica. Este sensibil mai mare decit podbalul galben, din a carui familie face parte. Frunzele sale devin mari cit palaria, sunt usor dintate si acoperita cu un puf gri de partea inferioara. Florile, in nuante de la alb murdar pina la un roz pal, au forma unor cosulete si sunt dispuse des pe portiunea superioara a tulpinii. Radacinile care au o actiune antitermica si au fost foarte cautate in timpul epidemiilor de ciuma, se culeg inca inainte de inflorire.

    brusture

     

    Partea utilizata: o reprezinta radacinile brusturelui.

    Structura compozitionala: Brusturele contine: vitaminele din complexul B, inulina, saruri de potasiu, acid cafeic si ulei volatil.

    Actiune farmacologica: dezinfectant, depurativ, tonic capilar, hipoglicemiant si coleretic- colagog.

    Indicii terapeutice: Brusturele prezinta indicatii majore in tratarea intoxicatiilor, reumatismului, dermatozelor, gutei, calculilor renali,diabetului si indicatii minore in tratarea obezitatii, cistitei, bronsitei si constipatiei.Uleiul de brustur este recomandat a fi folosit pentru masaj al pielii capului pentru stimularea cresterii parului.

    Mod de utilizare: Brusturele poate fi folosit in tratamente sub forma de ceai, decoct, tinctura de brusture, alifie de brusture si sucul de brusture.

    Decoctul de brusture: Este cel mai utilizat tratament acesta realizandu-se astfel: se pune o lingura de radacini de brustur maruntite in 250 ml de apa si se fierbe la foc domol timp de 15 minute. Se beau 3-4 cani pe zi, ultima administrandu-se chiar inainte de culcare.

    Ceaiul de brusture: Intr-un litru de apa clocotita se pun 3- 4 linguri de radacini de brustur maruntite, lasandu-se 30 - 40 minute. Acesta se bea in cursul unei zile. Acest ceai este folosit mai ales in tratarea bolilor de ficat si in diabet. In cazul in care acesta este folosit pentru diabet acesta nu trebuie indulcit.

 

 

2012 © calivitavelcu.ro

Magazinul virtual Calivita

Afin
Alfalfa
Aloe Vera
Anason
Brusture
Busuioc
Catina
Cerentel
Cimbru
Ciubotica
Coacaz
Coada calului
Coada racului
Coada soricelului
Coriandru
Cretisoara
Crusinul
Ginsengul
Oregano
Patrunjelul
Usturoiul