Calivita 

 

 

 

 

 

 

 

Cocoa Bean Extract Prospect

 

 

    Cocoa Bean Extract - Boabe de cacaoTheobroma cacao (arborele de cacao) este un arbore vesnic verde, cu inaltimi cuprinse intre 4 - 8 metri, originar din regiunile tropicale ale Americii Centrale si de Sud. Importanta economica a arborelui se explica prin numeroasele utilizari ale semintelor acestuia (boabele de cacao).

    Numele genului Theobrama, care cuprinde aproximativ 20 de specii care cresc in America Centrala si de Sud, provine din cuvintele grecesti ''theus'' (zeu) si ''broma'' (hrana), putand fi tradus ca ''hrana zeilor''. Numele speciei, cacao, provine din numele plantei din limbile mezoamericane.

    Frunzele au lungimi cuprinse intre 10 - 14 cm si latimi cuprinse intre 5 - 20 cm; florile sunt produse in manunchiuri direct pe trunchi si sunt polenizate de muste mici. Frcutele sunt ovoide, avand 15 - 30 cm lungime si 8 - 10 cm latime; culoarea acestora variaza de la galben la portocaliu atunci cand sunt coapte si au o greutate de aproximativ 500 grame. Fructul contine 20 pana la 60 seminte, denumite colocvial ''boabe''. Semintele dupa procesare, constituie ingredientul principal al ciocolatei.

    Conform unor cercetari care au urmarit tipare ale diversitatii DNA, arborele de cacao a fost prima data domesticit in America de Sud, intr-o zona situata la confluenta statelor Brazilia, Colombia si Peru. De aici si-a croit drumul pana in Mexic. Cultura, utilizarea si semnificatia culturala a arborelui de cacao a fost timpurie si extinsa in Mezoamerica. Analiza unor reziduri de pe fragmente ceramice provenite din aceasta zona a evidentiat faptul ca localnicii preparau bauturi pe baza de cacao inainte de anul 1000 i Hr. Theobroma cacao a ajuns in Europa in secolul al XVI - lea, numele Theobroma fiind dat de Linnaeus in 1737. In anul 1590, Codexul Florentin sugera un remediu preparat din boabe de cacao, porumb si tlacoxochitl (Calliandra anormala) pentru atenuarea febrei, probleme de respiratie si de inima; pe langa acesta, manuscrise din Europa si Noua Spanie, in secolul XVI si inceputul secolului XX, mentioneaza peste 100 de utilizari ale Theobroma cacao in medicina traditionala. Stiinta moderna a investigat si ea numeroasele beneficii ale boabelor de cacao.

    Pe langa faptul ca era o bautura rituala, civilizatiile precolumbiene din Mezoamerica au utilizat boabele de cacao in scop monetar; astfel imperiul Aztec primea tributuri anuale in boabe de cacao.

    Printre principalii constituenti ai boabelor de cacao se numara apa, celuloza, amidonul, poentozanii, zaharoza, grasimile, proteinele, teobromina, cofeina, acizii si polifenolii. Compozitia acestora prezinta diferente datorate unor aspecte geografice (sol, clima), precum si unor aspecte tehnologice (procesarea boabelor modifica nu doar profilul aromatic ci si cuantumul celorlanti constituenti).

    Polifenolii constituie una din cele mai numeroase si mai raspandite clase de substante din lumea vegetala, cunoscandu-se peste 8000 de structuri fenolice. Principalele grupe de polifenoli din cacao sunt catechinele, antocianinele si proantocianidinele. Usurinta cu care organismul poate utiliza polifenolii (biodisponibilitatea) depinde de forma sub care se gasesc in plante, in fond de structura lor chimica. Acestia sunt considerati responsabili de unele efecte benefice ale boabelor care le contin.

    Lycium barbarum este o planta perena lemnoasa, care creste pana la inaltimi de 1-3 metri, originara din sud - estul Europei si Asia. Frunzele au o lungime de aproximativ 7 cm cu varfuri rotunjite. Florile cresc in grupuri de 1 pana la 3; planta infloreste, in emisfera nordica, intre lunile iunie si septembrie iar maturarea fructelor are loc intre iulie si octombrie in functie de latitudine, altitudine si clima.

    Planta este cultivata pentru fructul sau elipsoid, care poate contine intre 10 - 60 seminte mici si galbene, in functie de soi si dimensiunea fructului.

    Numele genului, Lycium provine din numele regiunii antice Lycia, din sudul Anatoliei; numele comun al fructului plantei din limba engleza este ''goji'' sau ''goji berry''.

    Lycium barbarum este utilizata in medicina traditionala din China si alte tari asiatice de peste 2000 de ani, principalul component activ fiind polizaharidele.

    Actiunea benefica a boabelor de cacao si a fructelor gojieste concentrata in drajeurile Cocoa Bean Extract , astfel ne putem bucura de beneficiile ciocolatei fara continutul ridicat de zahar.

    Cocoa Bean Extract+

    Drajeuri cu cacao - 100 drajeuri. Cantitatea neta 75g.

    Instructiuni de utilizare: consumati 1 drajeu de 2 ori pe zi.

    Cocoa Bean Extract

     

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2014 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi