Calivita 

 

 

 

 

Deficitul de vitamina D creste riscul de boli cardiovasculare

 

    În ultimul deceniu s-au publicat mii de studii care au demonstrat importanța profundă pe care o are un nivel suficient de vitamina D; obţinută din alimente, prin expunerea la soare și prin suplimente. Niciun alt nutrient nu oferă o gamă atât de largă de beneficii pentru sănătate, dar milioane de copii şi adulţi suferă inutil, pentru că ei nu au niveluri suficiente de vitamina D în sânge.

    Într-un nou studiu, publicat în revista Asociaţiei Americane pentru Sănătate, cercetătorii de la Universitatea din Kansas au descoperit că nivelurile scăzute de vitamina D sunt asociate cu un risc semnificativ mai mare de atac de cord şi de moarte timpurie. Oamenii de ştiinţă au stabilit că, la persoanele cu un nivel scăzut de vitamina D în sânge, suplimentarea cu vitamina D a redus la jumătate riscul de a muri de orice cauză, comparativ cu persoanele care au rămas deficitare.

    Studiul şi-a propus să investigheze legătura dintre nivelurile de vitamina D şi incidența bolilor de inimă şi moartea timpurie într-un grup de mai mult de 10 000 de persoane din Danemarca. În plus, cercetătorii au inclus meta-date din 35 de studii relevante, care acoperă o perioadă de 29 de ani. Autorul studiului, dr. James Vacek spune: „Ne-am aşteptat să vedem că există o relație între bolile de inimă şi deficitul de vitamina D; am fost surprinşi de cât de puternică a fost ... a fost mult mai profundă decât ne-am aşteptat”.

    Nivelurile sangvine optime de vitamina D reduc riscul de deces precoce cu până la 80%. În acest studiu, oamenii de ştiinţă au comparat participanţii cu cele mai mici niveluri de vitamina D (mai mici de 15 nanomoli pe litru, reprezentând 5% din populația analizată) cu participanţii consideraţi a fi în limite normale (mai mult de 50 de nanomoli pe litru, sau aproximativ 50%). Cercetătorii au remarcat faptul că nivelurile reduse de vitamina D au fost direct asociate cu un risc crescut de boala cardiacă ischemică, infarct miocardic şi moarte prematură.

    Autorii au constatat că cei cu cele mai mici niveluri de vitamina D au avut un risc cu 64% mai mare de atac de cord, un risc cu 57% mai mare de moarte prematură, un risc cu 40% mai mare de boli cardiace ischemice și un risc cu 81% mai mare de deces de boli cardiovasculare. Cercetătorii au ajuns la concluzia că: „Putem constata că există o corelație statistică puternică între un nivel scăzut de vitamina D şi un risc ridicat de boli de inimă şi moarte timpurie. Explicația poate fi faptul că un nivel scăzut de vitamina D duce direct la boli de inimă şi moarte”.

    În afară de rezultatele cardiovasculare, echipa a stabilit ca persoanele cu un nivel deficitar de vitamina D au avut de 2 ori mai multe şanse de a avea diabet zaharat, cu 40% mai multe şanse de a avea hipertensiune arterială şi cu aproximativ 30% mai multe şanse de a suferi de cardiomiopatie (slăbirea mușchiului cardiac). Ideea de bază este simplă: folosiţi suplimente pe bază de ulei de vitamina D3 (cei mai mulţi adulţi au nevoie de 5 000 la 7 000 de UI pe zi, în funcție de greutatea și metabolismul fiecăruia) pentru a atinge nivelurile sanguine ideale de 50 până la 70 ng/ml (măsurat prin analiza de sânge A25(OH)D ) pentru a contracara bolile de inimă şi bolile cronice care duc la o moarte timpurie.

    Produse calivita pe baza de vitamina D:

    Vitamina D Lichida D-Drops

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro