Calivita


Magazin online de produse naturiste

la preţ distributie TVA inclus

Calivit

 

Apa

 

  Date generale despre apa


  Este cel mai important element nutritiv pentru organismul uman. Jumătate până la patru cincimi din greutatea trupului nostru este constituită d*n apă. Un om poate supravieţui săptămâni întregi fără hrană, însă numai cateva zile în lipsa apei. Apa este principalul solvent pentru toţi produşii e digestie, fiind esenţială pentru eliminarea reziduurilor şi toxinelor din corp. Nu există doze stabilite în mod oficial, dat fiind faptul că pierderihi variază în funcţie de climă, situaţie specifică şi individ, dar în general şase pahare de apă zilnic sunt considerate necesare şi suficiente pentru o bună stare de sănătate a organismului. Mamele care alăptează, au nevo? crescute de apă datorită cantităţii eliminate prin lapte. Are rolul de a regla temperatura corpului.


  Ce poate face apa pentru dumneavoastră?


  Menţine în activitate toate funcţiile organice. Ajută la succesur regimurilor de slăbire prin scăderea apetitului. Contribuie la prevenireaţ constipaţiei.


  Afecţiuni cauzate de carenţa de apă


  Deshidratare.


  Surse naturale de apa


  Apa potabilă, sucuri, fructe şi legume.


  Suplimente de apa

  Toate lichidele potabile pot satisface necesităţile noastre zilnice de' apă.

  Toxicitatea apei


  Nu se cunosc efecte toxice, dar ingerarea a doi litri de apă (16-24 de-pahare) în decurs de o oră poate fi periculoasă pentru un adult. Pentru vei copil ar fi mortală.


  Sfatul specialistului despre apa


  Celor care ţin regim de slăbire le recomand să bea şase până la opl pahare de apă zilnic, cu o jumătate de oră înainte de masă. Dacă aveţi o stare febrilă, nu uitaţi că trebuie să beţi cantităţi mari de apă pentru a preveni deshidratarea şi pentru a elimina reziduurile organice. Nu beţi apă de la robinetul de apă caldă; fierbinte, apa dizolvă o cantitate mai mare de plumb de pe conducte decât apa rece. Iar dimineaţa aveţi grijă sa lăsaţi câteva minute apa să curgă înainte de a bea pentru a îndepărtat acumulările de plumb de peste noapte. Dacă locuiţi într-o zonă cu apă dură, probabil că ingeraţi odată cu ea mai mult calciu şi magneziu decât vă închipuiţi. ATENŢIE! Dacă locuiţi într-o casă veche cu ţevi şi conducte de plumb, încercaţi să solicitaţi o analiză a apei pe care o beţi.

  Apa cu un pH necorespunzător dizolvă plumbul din conducte, determinând, în cazul copiilor, posibile otrăviri cu plumb (chiar şi instalaţiile sanitare construite din cupru au îmbinări de plumb care pot afecta calitatea apei de la robinet.) Dacă în apa dumneavoastră se introduc solvenţi cloruraţi sau pesticide, trebuie să ştiţi că aceştia sunt volatili şi pot fi absorbiţi prin piele.

  Drept urmare, un duş de cincisprezece minute riscă să fie la fel de toxic ca şi ingerarea a opt pahare de apă contaminată! Toate sistemele casnice de filtrare a apei au şi anumite inconveniente ce pot fi periculoase pentru sănătatea dumneavoastră. De exemplu: Dacă nu sunt schimbate la intervale regulate, filtrele cu cărbune activ se încarcă, astupându-se cu agenţi contaminanţi vătămători. Sistemele cu osmoză inversă care reţin contaminanţii chimici, dar nu în totalitate pe cei anorganici, trebuie testate periodic deoarece filtrele se pot încărca în timp cu germeni patogeni fără ca debitul de apă să sufere modificări. Distilatoarele, mai eficiente de obicei în reţinerea contaminanţilor anorganici decât a celor organici, trebuie curăţate în mod regulat pentru a îndepărta piatra depusă; altfel, rezultatele pot fi mai rele decât fără distilator.

  Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

Apasa aici pentru a merge in partea de sus a paginii

 

2009 © calivitavelcu.ro