Calivita 

Inapoi la afectiuni

 

Tratarea diareei folosind produse naturale Calivita

Diareea este o suferinta destul de frecventa, mai ales in sezonul cald, cauzele sale fiind: greselile de alimentatie, infectiile, unele boli de intestine, etc.

Stare patologica manifestata prin eliminarea frecventa de materii fecale cu consistenta moale sau apoasa. Poate fi insotita de colici abdominale, greturi si varsaturi, febra si chiar scaune cu sange. Diareea acuta este cauzata de un agent bacterian, viral sau parazitar, iar cea cronica este cel mai frecvent determinata de o afectiune inflamatorie a intestinului. Cauzele bolii sunt: stresul social si psihic, unele medicamente, alimentele alterate, apa de baut poluata, alergiile alimentare, salmoneloza, gastrita, colita, afectiunile renale si intestinale.

Diareea acuta - Aceasta emisie de scaune lichide si frecvente este caracterizata printr -un debut brutal si o durata limitata. Diareele acute sunt provocate de germeni, paraziti sau virusuri. Ele se contracteaza prin ingestia apei sau a alimentelor infectate sau prin transmiterea fecalelor contaminate la gura prin intermediul mainilor. Unele cazuri de diaree infectioasa, in majoritate de origine microbiana, sunt contagioase prin transmisie orofecala directa sau indirecta; cea mai cunoscuta forma este toxiinfectia alimentara care afecteaza mai multe persoane pornind de la un aliment contaminat. Sindromul dizenteric (scaune mucoase si sangvinolente) este o varianta severa a diareei acute.
Pericolul unei diaree acute tine, in principal, de riscul de deshidratare, indeosebi crescut la sugari si la persoanele fragile. Tratamentul consta intr-o hidratare masiva si din tratarea cauzei. Adesea este util sa nu se franeze o diaree prea devreme, pentru a facilita eliminarea germenilor.

Diareea cronica - Aceasta emisie de scaune lichide si frecvente se intinde pe o perioada care depaseste trei saptamani.
Diareea cronica poate fi legata de o leziune a peretelui intestinal (tumora, boala inflamatorie), de un fenomen de malabsorbtie (intoleranta la gluten), de o hiperactivitate a tranzitului intestinal (rezultand dintr-o hipertiroidie) sau de o secretie patologica a epiteliului intestinal (diaree secretorie). In cursul diareei cronice, riscul de subnutritie este important. Tratamentul este intai de toate cel al cauzei. Simultan trebuie asigurata o realimentare corecta.


Produse CaliVita recomadate pentru diaree:

 

 

    Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

 

2009 © calivitavelcu.ro