Calivita 

Inapoi la afectiuni

 

Utilizarea produselor naturale Calivita pentru tratarea insomniei

Insomnie se numeste o dereglare a somnului care se manifesta prin incapacitatea sau capacitatea redusa a individului de a initia sau mentine un somn periodic nocturn de o durata conventional normala.

- Sistemul afectat: sistemul nervos central.
- Predominanta de varsta: mai frecventa la varsta inaintata.
- Predominanta de sex: mai putin la barbati si mai mult la femei

Semne si simptome

- bolnavul acuza insomnie combinata cu somnolenta si scaderea capacitatii de munca in timpul zilei.
- incapacitatea de a adormi conditionata de dorinta de a o face si o trecere normala la somn in timpul ocupatiilor relativ monotone, cum ar fi cititul sau vizionarea emisiunilor TV, etc...
- acuze de un somn non-relaxant si non-reparator.

Cauze

- stres psiho-emotional,
- programarea somnului, nerespectarea regulilor igienei somnului, dereglari primare de somn,
- medicamentele sau alimentele ingerate,
- conditiile de viata si de lucru (calatorii indelungate cu traversarea fusurilor orare, lucrul in schimburi),
- diferite afectiuni si dereglari psiho-somatice: boala Parkinson si Alzheimer, tulburarile de comportament, alergii, artrite, bolile de inima, hipertiroidismul, hipertensiunea arteriala (HTA), astmul, afectiunile reumatismale.

S-a dovedit ca un numar mare dintre insomniile cronice au la baza disfunctii psihologice. Afectiunile care produc de cele mai multe ori insomnie sunt depresia anxioasa si maniaco-depresia. Cel putin 70% dintre oamenii cu depresie se plang de insomnii. Aceasta este asociata cu nivele anormale ale unor hormoni ai stres-ului care pot afecta somnul.

Variatiile hormonilor sexuali feminini si ale hormonilor de stres joaca de asemenea un rol major in insomnia la femei. Progesteronul induce somnul si nivelele scazute ale acestui hormon in timpul menstruatiei cauzeaza insomnii. In timpul sarcinii, nivelele de progesteron in primul si ultimul trimestru pot afecta somnul normal. Insomnia poate fi o problema majora in prima faza a menopauzei, cand hormonii prezinta fluctuatii mari si frecvente. Valurile de caldura, transpiratiile, starile de anxietate pot provoca trezirea brusca si frecventa a femeii in cursul noptii in primele saptamani de menopauza. Insomnia poate fi de asemenea intretinuta de stresul psihologic provocat de aceasta perioada din viata.

Regim recomandat: se interzic seara alimente precum: grasimi, conserve, oua, maioneza, bauturi alcoolice.

 


Produsele Calivita recomandate pentru tratarea insomniei :

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

 

 

2009 © calivitavelcu.ro