Calivita


Magazin online de produse naturiste

la preţ distributie TVA inclus

Calivit

 

 

 

Nicotinamida (acid nicotinic, niacina, niacinamida, cunoscută şi sub numele de vitamină PP)

 

   Date Generale Despre Nicotinamida

  NicotinamidaNicotinamida este solubilă în apă. Este un alt membru al familiei vitaminelor B, cunoscuta şi sub numele de vitamină B3.

  Se măsoară de obicei în miligrame. Cu ajutorul unui aminoacid numit triptofan, organismul omenesc îşi poate fabrica singur propria sa nicotinamidă.

  Un organism deficient în vitaminele B1, B2 şi B6 nu va fi capabil să-şi sintetizeze nicotinamidă din triptofan.

  Carenţa de nicotinamidă poate determina modificări negative ale personalităţii. Doza zilnică necesară pentru adulţi este de 13-19 mg, iar pentru mamele care alăptează — 20 mg.

  Este o vitamină esenţială în sinteza hormonilor sexuali (estrogeni, progesteron, testosteron), a cortizonului, tiroxinei şi insulinei. Necesară pentru buna funcţionarea a creierului şi a sistemului nervos.

  Nicotinamidă este forma cea mai uzuală de prezentare a acestei vitamine deoarece efectele secundare de înroşire şi mâncărime a pielii sunt mult diminuate faţă de cele produse de acidul nicotinic (oricum, înroşirea pielii dispare după aproximativ douăzeci de minute; în astfel de cazuri este indicat să beţi un pahar cu apă).

  Este una din puţinele vitamine relativ stabile în procesul de prelucrare a hranei, păstrându-şi calităţile chiar şi în alimentele gătite.


  Ce Poate Face Nicotinamida Pentru Dumneavoastră?


  Atenuează tulburările gastrointestinale menţinând starea de sănătate sistemului digestiv. Conferă pielii un aspect sănătos. Ajută la prevenirea şi uşurarea migrenelor. Intensifică circulaţia sangvină şi reduce tensiunea Serială.

  Atenuează unele accese de diaree. Reduce simptomele de vertigo cauzate de sindromul Meniere. Are proprietăţi energizante prin faptul că permite mai buna utilizare a hranei. Ajută la eliminarea ulceraţiilor şi atenuează respiraţia rău mirositoare. Reduce nivelul de colesterol şi trigliceride.

   

  Afecţiuni provocate de carenţă

  Pelagră, dermatite severe.

  Suplimente pe Baza de Nicotinamida

  Disponibilă atât sub formă de acid nicotinic cât şi de nicotinamidă. Singura diferenţă este aceea că acidul nicotinic poate cauza eritem, iar nicotinamidă nu. Dacă preferaţi prima variantă, puteţi reduce efectele secundare înghiţind pastila după masă sau luând o cantitate echivalentă de inozitol.

  Se comercializează sub formă de comprimate şi pulberi cu 50-1000 mg substanţă activă. Doze de 50-100 mg sunt în mod obişnuit incluse în formulele de B complex şi preparatele de multivitamine.

  Toxicitatea Nicotinamidei

  Netoxic, cu excepţia efectelor secundare produse de dozele ce depăşesc 100 mg. Persoanele cu sensibilitate pronunţată pot acuza senzaţii de arsură şi mâncărimi ale pielii. Nu administraţi nicotinamidă animalelor, mai cu seamă câinilor; le poate cauza mari neplăceri prin eritem şi transpiraţie abundentă.

   

  Inamici ai Nicotinamidei

  Apa, sulfamidele, alcoolul, somniferele, estrogenii.


  Sfatul Specialistului despre Nicotiamida


  Dacă luaţi antibiotice şi dintr-odată congestionarea pielii determinată de acidul nicotinic devine mai severă, nu vă alarmaţi. Este un fapt normal. Vă veţi simţi probabil mai confortabil dacă veţi schimba această vitamină sub formă de acid nicotinic cu nicotinamidă.

  Dacă aveţi probleme cu colesterolul, un adaus de nicotinamidă v-ar putea fi de folos. Pielea cu sensibilitate neobişnuită la razele soarelui este adesea un bun indicator pentru lipsa nicotinamidei.

  ATENŢIE: Un articol recent apărut în revista Post Graduate Medicine a relevat faptul că dozele mari de nicotinamidă pot altera capacitatea organismului de a consuma glucide, determinând dereglări ale nivelului glucozei la potenţialii diabetici şi declanşând astfel întreaga gamă de manifestări ale bolii.

  De asemenea, cantităţile sporite de nicotinamidă pot interveni în mecanismele de control al acidului uric, cauzând accese de gută la persoanele predispuse la această afecţiune.

  NOTA: Cercetări recente au demonstrat că e nevoie de doze mult reduse de nicotinamidă pentru a determina scăderea nivelului de colesterol (fără neplăcutele efecte secundare) dacă aceasta este luată în combinaţie cu cromul.

  Acţiunea sinergetică a celor doi nutrienţi se pare că este puternică, doarece complexul devine eficient la un conţinut de numai 200 mcg de crom şi 2 mg de nicotinamidă.

  Produse Calivita pe baza de nicotinamiada:

  Stress Management B Complex

  Mega B Complex

  Nicotinamida Comentata de Manolache Dorina in data de . Foarte interesant articolul! Mi-a fost de ajutor. 5
   

   

  Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

Apasa aici pentru a merge in partea de sus a paginii

 

2009 © calivitavelcu.ro