Calivita

10

 

 

 

 

 

 

 

Liquid L-Carnitine (355 ml)

 

  cumparati calivita_prolab_l-carnitinede la calivitatm
  Producator: Prolab

  Pret TVA inclus: 77.40 lei

  Descriere - Liquid L-Carnitine (355 ml)

  În ultimul timp, din ce în ce mai mulţi sportivi utilizează cu mare succes carnitina, substanţă indispensabilă desfăşurării proceselor metabolice, creşterii şi dezvoltării musculaturii scheletice şi cardiace şi a performanţelor fizice. Deoarece contribuie la restabilirea funcţionării normale a inimii, carnitina este folosită şi în cazul durerilor anginoase. Îmbunătăţirea alimentării cu oxigen a musculaturii poate avea efect terapeutic şi în insuficienţa respiratorie.
  În timpul unui antrenament de tip fitness, 50% din energia utilizată provine din metabolismul lipidelor (grăsimilor), procentul fiind de 80% în cazul celor care practică sporturi de performanţă. Energia necesară pentru funcţionarea îndelungată a musculaturii este obţinută aproape în exclusivitate prin arderea grăsimilor şi, în consecinţă, randamentul maxim nu va fi posibil în lipsa carnitinei. S-a demonstrat că procesul de utilizare a lipidelor de către organism este subordonat în mod direct carnitinei. Carnitina stimulează transportul moleculelor de acizi graşi în minusculele organite aflate în citoplasma celulară, care poartă denumirea de mitocondrii. Aici, prin oxidare, aceste molecule sunt transformate în energie.
  Carnitina are, de asemenea, un rol foarte important în procesul de oxidare a aminoacizilor cu lanţ ramificat (BCAA). Împiedică acumularea de acid lactic în muşchi şi combate astfel cauza principală a oboselii. Conform teoriilor clasice, organismul sintetizează cantitatea necesară de carnitină din doi aminoacizi esenţiali, şi anume din lizină şi metionină, nemaifiind astfel necesară o suplimentare specială. Această teorie este valabilă pentru oamenii obişnuiţi, dar situaţia este cu totul alta în cazul sportivilor.
  În general, în timpul antrenamentelor, necesarul de carnitină depăşeşte cu mult capacitatea de sintetizare a organismului. Mii de sportivi au putut până acum să se convingă de efectele deosebite pe care le are L-carnitina. Ea sporeşte eficienţa antrenamentelor, deoarece are un rol hotărâtor în transformarea lipidelor în energie mecanică şi contribuie la creşterea rezistenţei organismului. Întârzie instalarea oboselii şi epuizării şi participă la economisirea glicogenului din muşchi în timpul antrenamentelor prelungite. Datorită efectului pe care îl are în metabolismul lipidelor (procesul de ardere a grăsimilor), L-carnitina este un component important al tuturor preparatelor moderne utilizate în tratamentul obezităţii.
  Atenţie! Sportivii care utilizează acest produs trebuie să consume numai L-carnitină, având în vedere că, uneori, în comerţul cu suplimente alimentare pentru sportivi există şi preparatul DL-carnitină, care conţine în propoprţie de 50% D-carnitină, substanţă complet străină organismului uman. În acest sens, Food and Drug Administration din SUA a subliniat încă din anul 1984 pericolul pe care îl reprezintă preparatele de DL-carnitină.

  Liquid L-Carnitine
  Supliment alimentar cu vitamine şi aminoacizi
  Lichid-355 ml

  O lingură lichid (15 ml) conţine:
  L-carnitină 0,5 g
  Acid pantotenic 15 mg
  (d-pantotenat de calciu)

  Alte ingrediente: agent de umectare-glicerină; apă;
  conservanţi-sorbat de potasiu, acid sorbic..............q.s.
  Variaţia ingredientelor +/- 5%

  Mod de administrare: ca supliment alimentar, 2 linguri pe zi, înainte sau după antrenament, sau conform recomandărilor.

  Notificare Seria AB / Nr. 00035 / 07.03.2007

  Revizuit la: 26.03.2007

   

  pdf

  Descarcati aici prospectul!

   

Apasa aici pentru a merge in partea de sus a paginii

 

 

2009 © calivitavelcu.ro

 

Top vânzări

01. Protect for life (90 capsule)
02.Beta Carotene (100 capsule gelatinoase)
03.Ac-Zymes(100 capsule)
04.Vital Woman( 60 tablete)
05.Power Mins (100 tablete)
06.Acidhofilus with Psyllium(100 capsule)
07.Culevit(120 tablete)
08.Bee Power Royal(50 capsule)
09.Citrimax and Chromium (90 tablete)
10.Mega Zinc 50 mg (100 tablete)