Calivita

10

 

 

 

 

 

 

 

Prolab N-Large2 (1,73 kg, 4,54 kg)

Prolab N-Large2

   

  Pret TVA inclus:

  1,73 kg - 138.00 lei

  4,54 kg - 311.80 lei

 


  Producator: Prolab

  Cantitate: 1,73 kg, 4,54 kg

  Arome: capsuni, vanilie

  Multă lume ştie că aminoacizii sunt elemente componente ale proteinelor, iar proteinele sunt esenţiale pentru viaţă. Toate organele, glandele, muşchii, enzimele şi hormonii din organism conţin proteine. Dacă exceptăm cantitatea de apă din corp, ajungem la concluzia că greutatea corporală se datorează, în cea mai mare parte, proteinelor. Puţină lume cunoaşte însă faptul că, datorită diferitelor combinaţii ale aminoacizilor, există peste 50000 de tipuri de proteine şi 20000 de enzime cunoscute. Proteinele diferă atât din punct de vedere structural (având în compoziţie diferiţi aminoacizi), cât şi prin rolurile pe care le au în procesele vitale din organism, iar din această cauză, nu se pot substitui (o anumită proteină nu poate fi înlocuită de o altă proteină).
  Din cei 29 aminoacizi frecvent întâlniţi, se formează sute de tipuri de proteine, care se găsesc în organismele tuturor vieţuitoarelor. În organismul uman, ficatul este organul care asigură 80% din aminoacizii necesari, iar diferenţa de 20% se obţine din alimentaţie. Zece tipuri de aminoacizi sunt indispensabili, se obţin exclusiv prin aport alimentar, şi se numesc aminoacizi esenţiali. Aminoacizii esenţiali sunt: arginina, fenilalanina, histidina, izoleucina, leucina, lizina, metionina, treonina, triptofanul şi valina.
  În organism, formarea sau descompunerea proteinelor se realizează în funcţie de necesităţi, de procesele biologice care au loc la momentul respectiv. Aminoacizii nu pot fi depozitaţi şi, din această cauză, atunci când este nevoie de vreunul, mai întâi se utilizează aminoacizii aflaţi în circulaţia sanguină, iar apoi vor fi obţinuţi prin degradarea proteinelor.
  Lipsa oricărui aminoacid esenţial din organism poate provoca numeroase disfuncţii. Acest lucru se întâmplă mult mai des decât s-ar crede. Un regim alimentar unilateral, neechilibrat, care nu asigură toţi aminoacizii esenţiali, poate determina grave dereglări ale proceselor biochimice. O situaţie asemănătoare se produce şi în cazul în care, dintr-o cauză oarecare, alimentele consumate nu pot fi digerate şi prelucrate în totalitate. Pot apărea dereglări şi atunci când regimul alimentar este bogat în vitamine şi săruri minerale, dar cantitatea de aminoacizi esenţiali este insuficientă. Lipsa aminoacizilor esenţiali nu permite activitatea eficientă a vitaminelor şi mineralelor.
  Este foarte important de ştiut că majoritatea aminoacizilor se prezintă sub două forme diferite (aminoacizi de tip D şi de tip L). Aceste tipuri au formule moleculare identice, dar au proprietăţi fizico-chimice diferite, deoarece moleculele lor au un aranjament spaţial diferit. În natură se găsesc aminoacizii de tip L (cu excepţia fenilalaninei, care există în ambele forme, atât de tip D, cât şi L) şi, ca rezultat, organismul poate utiliza mai uşor aminoacizii de tip L. Suplimentele alimentare conţin acest tip de aminoacizi.
  Necesităţile de proteine ale organismului diferă în funcţie de vârstă, starea sănătăţii, greutatea corporală, solicitările fizice etc. Cu cât un individ este mai solid şi mai tânăr sau cu cât trebuie să depună eforturi fizice mai mari pentru a face faţă cerinţelor activităţii profesionale sau sportului practicat, cu atât mai multe proteine va solicita organismul său. Dacă la un tânăr de 19 ani, necesarul zilnic de proteine este 0,75g/kg corp, în cazul unui sportiv de performanţă de aceeaşi vârstă, acest necesar poate creşte cu 50-400%, în raport direct cu solicitarea fizică.
  Aminoacizii sunt indispensabili pentru cei care practică body building sau haltere în mod serios. Efectul benefic al aminoacizilor îl vor simţi şi sportivii care trebuie să facă faţă unor solicitări fizice de rezistenţă (cros, maraton, înot, fotbal etc.).
  La adulţi, necesarul zilnic de proteine este de cca. 45g. Un adult în greutate de 80 kg, care practică un sport de tipul haltere, culturism, are nevoie zilnic, în medie, de 160- 240 g proteine/kg corp. Consumul optim de proteine pentru un ciclist este de 1,5 g /kg corp, iar în cazul halterofililor sau al celor care practică body building poate ajunge până la 2-3 g /kg corp. Această cantitate trebuie să ajungă eşalonat în organism, pe tot parcusul zilei, odată cu consumarea meselor. Eliminarea mesei de dimineaţă este un obicei nefast pentru organismul uman, fiindcă la cei care iau numai două mese pe zi, energia şi proteinele necesare corpului sunt asigurate în mod dezechilibrat şi nu mai pot fi utilizate eficient.
  Hidrolizatele bogate în dipeptide şi tripeptide constituie cele mai bune surse de aminoacizi. Trebuie să ştim că aminoacizii cu legături peptidice cresc de 16 ori capacitatea organismului de reţinere a azotului, comparativ cu amestecurile cristalizate de aminoacizi. Balanţa azotului din organism trebuie să aibă o valoare pozitivă. Acest lucru însemnă că organismul are la dispoziţie proteine în cantităţi suficiente. Echilibrul negativ de azot duce la carenţe de proteine şi generează aşa numitul “canibalism”, când organismul consumă proteine proprii din ţesuturile musculare, din sânge.
  Cercetările din ultimul timp au relevat că dipeptidele şi tripeptidele stimulează producerea somatomedinei C în ficat. Aceasta este un factor de creştere care stimulează dezvoltarea musculaturii.

  O măsură (38 g) conţine:
  Total calorii 150
  Calorii din lipide 13,75
  Total lipide 1,5 g
  Lipide saturate 1 g
  Colesterol 25 mg
  Total glucide 21,5 g
  Zaharuri 7 g
  Proteine 13 g
  Calciu 100 mg
  Fier 0,375 mg
  Sodiu 37,5 mg

  Alte ingrediente: concentrat proteic din zer, maltodextrină, fructoză,
  pudră de cacao,arome naturale şi artificiale, lecitină.

  Aminoacizii componenţi:
  L-alanină 0,62 g
  L-arginină 0,3 g
  L-acid aspartic 1,35 g
  L-cisteină 0,15 g
  L-acid glutamic 2,31 g
  L-glicină 0,28 g
  L-histidină 0,22 g
  L-izoleucină 0,82 g
  L-leucină 1,35 g
  L-lizină 1,18 g
  L-metionină 0,23 g
  L-fenilalanină 0,41 g
  L-prolină 0,81 g
  L-serină 0,67 g
  L-treonină 0,81 g
  L-triptofan 0,27 g
  L-tirozină 0,32 g
  L-valină 0,76 g

  N-Large2 Chocolate
  Supliment alimentar cu proteine (aminoacizi) si alti nutrienti
  Pulbere 1,7 kg; 4,6 kg

  1 masura (38 g) contine:
  Concentrat proteic din zer 16,75 g
  Alte ingrediente: maltodextrina, fructoza, pulbere de cacao, arome naturale si artificiale, emulsificator-lecitina………………….q.s.
  Variatia ingredientelor +/- 5%
  Notificare Seria AB/Nr. 0041/19.03.2007

  N-Large2 Vanilla
  Supliment alimentar cu proteine (aminoacizi) si alti nutrienti
  Pulbere 1,7 kg; 4,6 kg

  1 masura (38 g) contine:
  Concentrat proteic din zer 17,25 g
  Alte ingrediente: maltodextrina, fructoza, arome naturale si artificiale; emulsificator-lecitina....................q.s.
  Variatia ingredientelor +/- 5%
  Notificare Seria AB/Nr. 0042/19.03.2007

  N-Large2 Strawberry
  Supliment alimentar cu proteine (aminoacizi) si alti nutrienti
  Pulbere 1,7 kg; 4,6 kg

  1 masura (38 g) contine:
  Concentrat proteic din zer 17,25 g
  Alte ingrediente: maltodextrina, fructoza, arome naturale si artificiale, sfecla rosie, emulsificator lecitina, bucati de capsuni deshidratate….q.s.
  Variatia ingredientelor +/- 5%
  Notificare: MSP/ISPT/Seria AB/Nr. 0087/27.03.2008

  Mod de administrare: ca supliment alimentar, se amesteca 4 masuri de pulbere cu 500 ml apa sau lapte rece (cu mixerul). Pentru rezultate mai bune se consuma între mese si dupa antrenament.  Porţia recomandată:ca supliment alimentar, 2 măsuri de două sau trei ori pe zi.

  Data ultimei revizuiri a prospectului: mai 2008

  pdf

  Descarcati aici prospectul!

   

Apasa aici pentru a merge in partea de sus a paginii

 

 

2009 © calivitavelcu.ro

 

Top vânzări

01. Protect for life (90 capsule)
02.Beta Carotene (100 capsule gelatinoase)
03.Ac-Zymes(100 capsule)
04.Vital Woman( 60 tablete)
05.Power Mins (100 tablete)
06.Acidhofilus with Psyllium(100 capsule)
07.Culevit(120 tablete)
08.Bee Power Royal(50 capsule)
09.Citrimax and Chromium (90 tablete)
10.Mega Zinc 50 mg (100 tablete)