Iron Plus (100 tablete)

iron-plus

Beneficiile Produsului Iron Plus de la Calivita

Previne şi combate anemiile;

Asigură respiraţia celulară;

Sporeşte rezistenţa organismului la boli;

Împiedică apariţia oboselii;

Se recomandă persoanelor în vârstă, sportivilor, femeilor;

Este sub forma chelatată pentru o absorbţie ridicată;

Contine extract de bioflavonoide din citrice;

Contine vitamina C organica.

Pret:

45,10lei

Prospect Iron Plus de la Calivita

Mineralele şi oligoelementele sunt indispensabile pentru menţinerea sănătăţii.

Deoarece organismul nostru nu este capabil să le producă singur, iar alimentele pe care le consumăm nu le conţin în cantitatea şi calitatea necesară, trebuie să le completăm folosind suplimente alimentare.

Aceste elemente au o importanţă vitală, absenţa lor ducând la perturbări în funcţionarea organismului, respectiv la apariţia bolilor.

Principalul Ingredient al Produsului Iron Plus este Fierul

Iron Plus si globulele rosiiFierul este o substantă minerală vitală, necesară pentru sinteza hemului din globulele roşii (hematii) şi a pigmentului muscular (mioglobina). De asemenea, este esenţial pentru enzimele celulare din grupa citocromilor, care asigură procesele de respiraţie celulară.

Organismul poate sintetiza, în cantităţi mici, unele vitamine, Însă sinteza oligoelementelor şi, prin urmare, a fierului, este imposibilă. fierul este obtinut exclusiv din alimente. Însă doar 2-10% din fie­rul conţinut în alimente este absorbit şi intră în circulaţia sanguină.

Fierul joacă un rol foarte important în organism. Cantitatea de oxigen care ajunge la creier, inimă, ficat, muşchi şi alte ţesuturi depinde în primul rând de fier. Fierul facilitează creşterea, sporeşte rezistenţa organismului la boli, împiedică apariţia oboselii. De asemenea, previne instalarea anemiei, care e consecinţa deficienţei de fier, şi redă tonusul natural al pielii.

Pierderile lunare de fier ale femeilor sunt de două ori mai mari decât cele ale bărbaţilor. Femeile gravide au nevoie de o cantitate de fier de două ori mai mare decât în mod normal. Fierul şi calciul sunt două dintre mineralele care lipsesc cel mai adesea din alimentaţia femeilor. Necesarul zilnic de fier al femeilor este, în medie, de 1,5 mg, însă gravidele şi mamele care alăptează au nevoie de aproximativ 3 – 3,5 mg.

Fierul este Indispensabil Organismului

Iron Plus este necesar organismuluiObţinerea acestei cantităţi doar din alimentaţie este aproape imposibilă. O mie de calorii conţin cca 6 mg de fier, deci ar trebui consumată o cantitate enormă de alimente, în jur de 5000 de calorii, pentru a se asigura necesarul de fier al organismului – 30 mg deoarece doar 10% din această cantitate poate fi absorbită, adică 3-4 mg.

Aproximativ 10-15% dintre sugari, copii, adolescenţi, gravide, sportivi şi persoanele în vârstă suferă de pe urma deficienţei de fier.

Printre simptomele deficienţei de fier la copii se numără scăderea capacităţii de concentrare, a atenţiei şi a nivelului de inteligenţă în general.

Consumatorii de cafea şi de ceai au un necesar crescut de fier. Pe lângă aceasta, fosfoproteinele din ouă şi făină integrală reduc asimilarea fierului.

Fierul pate fi asimilat cel mai uşor de organism in formă chelatată. Chelatarea este procesul prin care diferite minerale şi oligoelemente sunt transformate in substanţe uşor digerabile. Din această cauză, produsele care conţin fier chelatat sunt absorbi te de 3-10 ori mai eficient decât preparatele standard.

Pe lângă aceasta, fierul chelatat este utilizat mult mai uşor de organism şi nu produce dereglări ale digestiei. Preparatele modeme cu fier mai conţin şi vitamina C şi bioflavonoide, deoarece acestea ajută la absorbţia fierului, accentuând efectele sale benefice asupra organismului.

Atenţie!

  • Gravidele şi mamele care alăptează trebuie să consulte medicul înainte de a începe să consume suplimente cu fier. Pe lângă suplimentele cu fier, există şi diverse preparate multivitaminice, care conţin o cantitate suficientă de fier.
  • Bărbaţii care consumă alte preparate cu multivitamine şi multiminerale trebuie să consume fier doar în cazul în care suferă de deficit de fier (de ex. după hemoragii îndelungate, cauzate de ulcerul stomacal).
  • Fierul chelatat se poate consuma împreună cu vitamina E şi vitamina C, aceste vitamine păstrându-şi neştirbită valoarea biologică.
    Absorbţia fierului este redusă în caz de reumatism, micoze şi herpes, deci doza de fier trebuie mărită .
  • Într-un articol publicat în 1988, în revista Orthomolecular Medicine, se afirmă că, în cazul unor infecţii bacteriene, nu este indicat consumul de fier, deoarece acesta este un factor important care ajută la dezvoltarea bacteriilor. Pe lângă aceasta, in caz de inflamaţii, cea mai importantă proteină transportoare, transferina, iese din vasele de sânge şi, prin urmare, fierul nu poate fi folosit, acesta depunându-se în ţesuturi (hemocrornatoză).
  • Cantităţi le ridicate de fier din ţesuturi şi organe accelerează procesele de formare a radicalilor liberi, prin urmare creşte necesarul de antioxidanţi.

Iron Plus – Sănătate de fier.

Continut Iron Plus de la Calivita:

Vitamina C………………………………………………….. 30 mg,

Fier (fumarat)……………………………………………….14 mg,

Complex de bioflavonoide din citrice…………. 10 mg.

Mod de administrare Iron Plus

Recomandari Iron Plus:                               Mod de administrare Iron Plus:

Anemie
Anemie feripriva
0-0-1
0-0-1

Legenda :

1-1-1 = o tableta dimineata una pranz si una seara

sau Comandă Telefonic: 0741.101.409, 0762.293.572, 0728.862.949.

Nu există încă recenzii.

Fii primul care scrie un comentariu “Iron Plus (100 tablete)”

Comanda Acum!