Calivita 

 

 

 

 

 

 

 

Tratament hemoroizii

 

 

  Descriere hemoroizi

  Hemoroizii sunt prezenţi la toți oamenii și cuprind alimentarea cu sânge a anusului şi a rectului. Hemoroizii interni sunt situaţi deasupra liniei pectinate, sunt acoperiţi de mucoasă și nu au inervație senzorială; hemoroizii externi sunt situați sub linia pectinată, sunt acoperiţi de epiteliu scuamos și au inervație senzorială.

  Teoria din spatele dezvoltării hemoroizilor este "teoria alunecării canalului anal". Pe măsură ce mucoasa și pielea de deasupra devine redundantă din cauza constipației, ele se deplasează în jos (prolaps), în canalul anal. O porțiune mică de prolaps cauzează sângerare sau tromboză, dar prolapsul extensiv este recunoscut de pacient.

  Este important ca pacienții care se prezintă cu plângeri legate de hemoroizi să fie întrebaţi care sunt simptomele cu care se confruntă, pentru că diagnosticul și tratamentul pot varia în funcţie de simptome. Dacă se dezvoltă prolaps semnificativ, simptomele pot deveni cronice.

  Hemoroizii sunt caracteristici normale ale anatomiei; prezența hemoroizilor fără simptome (durere, sângerare, prurit) nu necesită tratament

  Acţiune de urgenţă pentru persoanele care au hemoroizi:

  -    Toți pacienții care cred că au hemoroizi trebuie să fie examinaţi cu atenție, pentru a se asigura că simptomele nu sunt cauzate de alte afecţiuni;
  -    Prolapsul ireductibil al hemoroizilor interni (gradul IV) necesită intervenție chirurgicală urgentă, dacă nu se reuşeşte reducerea lor.
  -    Dacă hemoroizii trombozaţi externi sunt descoperiţi din timp, ei pot fi incizaţi, iar acest lucru va reduce durata simptomelor de durere.

  Puncte-cheie

  -    Majoritatea pacienților care se prezintă cu hemoroizi nu au, de fapt, hemoroizi. Trebuie să fie efectuat un istoric atent al simptomelor.
  -    Toți pacienții care se plâng de hemoroizi trebuie examinaţi cu atenție pentru a se asigura că nu suferă de afecţiuni mai grave.
  -    Multe diagnostice pot fi asemănătoare hemoroizilor, inclusiv: infecțiile, cancerul şi bolile inflamatorii intestinale. Aceste afecţiuni trebuie investigate.
  -    Afecţiunile hemoroidale necesită intervenție emergentă doar în cazuri foarte rare.

  Fundal

  Caracteristici cardinale

  -    Sângerare sau pete de sânge pe hârtia igienică;
  -    Iritație și mâncărime perianală;
  -    Durerea cu tromboză externă sau prolaps ireductibil al hemoroizilor interni (gradul IV);
  -    Colorare mucofecală a lenjeriei;
  -    Prolaps;
  -    Constipația (scaune deosebit de dure) este frecvent prezentă.

  Cauze hemoroizi:

  Cauzele comune ale hemoroizilor:

  -    Distensia hemoroidală din lumenul canalului anal este cauzată de deteriorarea țesutului conjunctiv care susține hemoroizii și apare ca o parte normală a procesului de îmbătrânire.
  -    Afecţiunile care cresc presiunea intraabdominală pot accelera deteriorarea țesutului conjunctiv de susţinere și prolapsul canalului anal. Acest lucru este menţionat că teoria alunecării canalului anal. Venele devin dilatate şi îşi pierd sprijinul.

  Cauze rare ale hemoroizilor:

  O concepție greșită este că varicele rectale sunt o cauză a bolii hemoroidale. La pacienții cu boli hepatice, varicele pot apărea din cauza creşterii fluxul de sânge la rect. Când sunt văzute endoscopic, varicele rectale apar în rect, iar hemoroizii sunt situaţi în anus. În astfel de cazuri, scopul principal este tratarea bolii hepatice și decompresia sistemului portal.

  Cauze grave ale hemoroizilor:

  Orice cauză a hipertensiunii portale (de exemplu: ciroza) poate agrava presiunea din vena hemoroidală.

  Factorii care contribuie la creşterea presiunii sunt:

  -    Constipația
  -    Creșterea presiunii abdominale, ca urmare a sarcinii
  -    Diareea
  -    Sarcina
  -    Nașterea - asociată cu hemoroizi trombozaţi şi prolaps
  -    Ridicarea greutăţilor
  -    Şezutul pentru perioade lungi de timp
  -    Afecţiuni precum tusea cronică sau prostatism
  -    Tusea cronică
  -    Sexul anal.

  Epidemiologie

  Incidența și prevalența
  Incidența
  Datorită naturii cronice de recidivare a hemoroizilor, datele sunt exprimate, de obicei, ca prevalență, nu ca incidență.

  Prevalența

  Se estimează că este la 50% dintre adulți, dar este dificil să se obțină date precise în ceea ce priveşte prevalența, pentru că multe afecţiuni sunt diagnosticate greşit ca hemoroizi, iar mulți pacienți nu solicită asistență medicală.

  Demografie

  Vârsta

  -    Hemoroizii apar mai des odată cu înaintarea în vârstă: apar mai des între vârsta de 45 și 65 de ani;
  -    Sunt mai puțin frecvenţi la sugari: dacă sunt prezenţi, pot fi din cauza unei obstrucții venacavale sau mezenterice, din cauza cirozei sau a hipertensiunii portale).

  Sexul

  Incidență egală între bărbați și femei.

  Rasa

  Frecvență crescută la caucazieni.

  Genetică

  Pot fi transmişi ereditar.

  Geografie

  Absenţi în populațiile africane probabil din cauza dietei.

  Starea socioeconomică

  -    Neclară;
  -    Prevalența hemoroidală poate fi cauzată de ocupație, nu de clasa socială;
  -    Frecvența bolilor hemoroidale este mai mare în rândul locuitorilor din mediul rural decât din mediul urban, în SUA.

  Tratament Naturist Hemoroizi:

  Vein Protex (1-1-0 dupa masa)

  Paraprotex (0-1-1 in timpul mesei)

  Liquid Chlorophyll (1-1-1 inainte de masa)

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2014 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi