Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Scadere Colesterol

 

    Produse naturale Calivita recomandate in colesterol marit:

      Produse Administrare Efecte
      3 capsule pe zi
      3 stelute Contine extracte din plante si vitamine special selectate pentru scaderea colesterolului. Detalii
      2 capsule pe zi
      3 stelute Lecitina scade colesterolul si emulsioneaza grasimile. Detalii
      2 capsule pe zi

      3 stelute Reduce nivelul colesterolului rau si subtiaza sangele. Detalii

      Garlic Caps
      3 capsule pe zi
      2 Stelute Usturoiul scade nivelul colesterolului si tensiunea arteriala. Detalii
      Nopalin
      3 capsule pe zi
      Contine extract de nopal care scade colesterolul. Detalii

     

    Caracteristicile colesterolului

    Nivelul ridicat al colesterolului este, de asemenea menţionat ca hipercolesterolemie (hiper = ridicat + colesterol + emia = în sânge) sau hiperlipidemie;
    Colesterolul este o substanţă grasă, care este o parte importantă a mucoasei externe a celulei din corpul animalelor;
    Colesterolul este, de asemenea, găsit în circulaţia sanguină a oamenilor;
    Colesterolul din sânge provine din aportul alimentar şi producţia ficatului;
    Colesterolul alimentar provine în principal din surse animale, inclusiv carne, carne de pasăre, peşte, şi produse lactate;
    Carnea de organe cum ar fi ficatul, sunt deosebit de bogate în conţinut de colesterol;
    Colesterolul LDL (lipoproteină ​​cu densitate scăzută), se numeşte colesterol "rău", deoarece nivelurile crescute de colesterol LDS sunt asociate cu un risc crescut de boli coronariene;
    Colesterolul HDL (lipoproteină ​cu densitate mare), este numit "colesterol bun", deoarece particulele de colesterol HDL previn ateroscleroza prin extragerea de colesterol din pereţii arterelor şi eliminare acestuia prin metabolizare hepatică;
    Un nivel ridicat de colesterol LDL şi niveluri scăzute de colesterol HDL sunt factori de risc pentru ateroscleroză;
    Cercetarea a arătat ca scăderea colesterolului LDL reduce riscul de infarct miocardic, accidente vasculare cerebrale, boli arteriale periferice;
    Institutul Naţional de Sănătate, Asociaţia Americană pentru Inimă şi Colegiul American de Cardiologie, publică orientări pentru a ajuta medicii şi pacienţii la reducerea acestui risc de atac de cord şi accident vascular cerebral;
    Factorii care afectează nivelul colesterolului din sânge includ dieta, greutatea corpului, exerciţii fizice, vârsta şi sexul, diabetul zaharat, ereditatea, precum şi afecţiunile medicale de bază;
    Liniile directoare recomandă ca determinarea colesterolului să se facă la fiecare 5 ani după vârsta de 20 de ani. Ar trebui ca atunci când sunt găsite niveluri crescute de colesterol, testarea să se facă mai frecvent;
    Medicii şi Institutul Naţional de Sănătate recomandă ca nivelul de colesterol al unei persoane să se menţină sub 200;
    Nivelurile colesterolului de 200 – 239 sunt considerate la limita superioară;
    Nivelurile 240 sau mai mari ale colesterolului sunt considerate ridicate;
    Medicamentele disponibile pentru a trata nivel ridicat de colesterol includ statine, răşini ale acizilor biliari şi derivaţi ai acidului fibric;
    Medicamentele pentru niveluri mai scăzute ale colesterolului din sânge sunt cele mai eficiente atunci când sunt combinate cu o dietă săracă în colesterol.

    Ce este colesterolul?


    Colesterolul este un compus chimic care este produs în mod natural de către organism şi din punct de vedere structural este o combinaţie de lipide (grăsimi) şi steroizi. Colesterolul este o piatră de temelie pentru membranele celulare şi pentru hormoni precum estrogenul şi testosteronul. Aproximativ 80 % din colesterolul din organism este produs de ficat, în timp ce restul provine din dietă. Principalele surse de colesterol sunt carnea, carnea de pasăre, peştele şi produsele lactate. Carnea din organe, cum ar fi ficatul, este deosebit de bogată în conţinut de colesterol, în timp ce alimentele de origine vegetală nu conţin colesterol. După masă, colesterolul este absorbit din intestin şi stocat în ficat. Ficatul este capabil să regleze nivelul de colesterol din sânge şi poate secreta colesterol în cazul în care este nevoie de el în organism.
    Ce sunt colesterolul LDL şi colesterolul HDL?
    Colesterolul LDL este numit colesterol "rău", deoarece nivelurile crescute de colesterol LDL sunt asociate cu un risc crescut de boli coronariene, accidente vasculare cerebrale şi de boli ale arterelor periferice. Depozitele de colesterol LDL lipoproteic de-a lungul pereţilor interiori ai arterelor, care provoacă formarea unei substanţe grele, groase numită placă de colesterol. În timp, placa de colesterol provoacă îngroşarea pereţilor arterelor şi îngustarea arterelor, un proces numit ateroscleroză, care scade fluxul de sânge prin zona îngustată.
    Colesterolul HDL este numit "colesterolul bun", deoarece particulele de colesterol HDL previn ateroscleroza prin extragerea colesterolului din pereţii arterelor şi eliminarea acestora prin ficat. Astfel, un nivel ridicat de colesterol LDL şi nivelurile scăzute de colesterol HDL (raporturi LDL / HDL mari) sunt factori de risc pentru ateroscleroză, în timp ce nivelurile scăzute de colesterol LDL şi nivelurile ridicate de colesterol HDL (raporturi LDL / HDL scăzute) sunt de dorit şi protejează împotriva bolilor de inimă şi a accidentului vascular cerebral.
    Colesterolului total este suma colesterolului LDL (densitate scăzută), colesterolului HDL (densitate mare), colesterolului VLDL (densitate foarte scăzută) şi colesterolului IDL (densitate medie).
    Ce determină nivelul de colesterol LDL dinn sânge?
    Ficatul produce şi secretă colesterolul LDL în sânge. Elimină, de asemenea, colesterolul LDL din sânge prin intermediul receptorilor LDL activi de pe suprafaţa celulelor sale. Un număr scăzut de celule hepatice receptori LDL este asociat cu un nivel ridicat al colesterolului LDL din sânge.
    Atât ereditatea cât şi dieta au o influenţă semnificativă asupra nivelurilor LDL, HDL şi colesterolului total ale unei persoane. De exemplu, hipercolesterolemia familială (hiper = mai multe + colesterol + emia = în sânge) este o tulburare moştenită frecvent ale cărei victime au un număr redus sau inexistent de receptori LDL pe suprafaţa celulelor hepatice. Persoanele cu această tulburare, au de asemenea tendinţa de a dezvolta ateroscleroză şi atacuri de cord în timpul maturităţii timpurii.
    Dietele care sunt bogate în grăsimi saturate şi colesterol cresc nivelurile de colesterol LDL în sânge. Grăsimile sunt clasificate ca saturate sau nesaturate (în funcţie de structura lor chimică). Grăsimile saturate sunt obţinute în principal din carne şi produse lactate şi pot creşte nivelul colesterolului din sânge. Unele uleiuri vegetale realizate din nuca de cocos, de palmier şi de asemenea din cacao sunt bogate în grăsimi saturate.
    Scăderea colesterolului LDL previne atacurile de inimă şi accident vascular cerebral?
    Scăderea colesterolului LDL este în prezent una dintre principalele iniţiative ale sănătăţii publice în prevenirea aterosclerozei şi atacurilor de cord.

    Beneficiile scăderii colesterolului LDL sunt:

    Reducerea sau oprirea formării de placi de colesterol noi pe pereţii arterelor;
    Reducerea plăcilor de colesterol existente pe pereţii arterelor ăi lărgirea arterelor;
    Prevenirea rupturii plăcilor de colesterol, care declanşează formarea cheagurilor de sânge şi blocarea vaselor de sânge;
    Reducerea riscului de infarct miocardic;
    Reducerea riscului de accident vascular cerebral;
    Reducerea riscului de boală a arterelor periferice.

    De aceleaşi măsuri care scad îngustarea arterelor coronare, pot beneficia de asemenea, arterele carotide şi cerebrale (arterele care furnizează sânge la nivelul creierului), precum şi arterele femurale care furnizează sânge la nivelul membrelor inferioare.
    Cum pot fi reduse nivelurile de colesterol LDL?
    Modificările terapeutice ale stilului de viaţă pentru scăderea colesterolului
    Modificările terapeutice ale stilului de viaţă pentru reducerea colesterolului LDL implică pierderea excesului de greutate, exerciţii fizice regulate şi urmarea unei diete care este scăzută în grăsimi saturate şi colesterol.

    Care sunt indicaţiile actuale de tratament pentru colesterolul NCEP?
    Controlul nivelului de colesterol din sânge poate scădea riscul de atac de cord şi accident vascular cerebral. Institutul Naţional de Sănătate, American Heart Association şi Colegiul American de Cardiologie publică orientări pentru a ajuta medicii şi pacienţii cu această reducere a riscului. Cel mai recent acord din 2004, a recomandat următoarele:

    Luaţi în considerare reducerea mai intensă a nivelului colesterolului LDL pentru persoanele cu risc foarte ridicat, ridicat şi moderat pentru un atac de cord. De exemplu, pentru pacienţii cu un risc foarte ridicat de atacuri de cord, obiectivul tratamentului colesterolului LDL rămâne la <100mg/dl, dar raportul recomandă medicilor să ia în considerare opţiunea de scădere a colesterolului LDL (de obicei folosind o statina şi modificarea stilului de viaţă) la <70 mg/dl;
    Iniţierea schimbării terapeutice a stilului de viaţă pentru a modifica stilurile de viaţă legate de factorii de risc (obezitatea, inactivitatea fizică, sindromul metabolic, nivelul ridicat de trigliceride din sânge şi nivelurile scăzute de colesterol HDL). Modificările stilului de viaţă au posibilitatea de a reduce riscurile de atac de cord şi accident vascular cerebral prin mai multe mecanisme independente de scădere a colesterolului LDL;
    Atunci când se foloseşte medicaţie pentru scăderea LDL pentru pacienţii cu risc foarte ridicat, ridicat sau moderat, raportul recomandă ca intensitatea terapiei medicamentoase de reducere a LDL să fie suficientă pentru a realiza cel puţin o reducere de 30 – 40 la sută din nivelul de colesterol LDL;
    Când un pacient cu risc foarte ridicat sau ridicat prezintă totodată un nivel ridicat de trigliceride în sânge sau un nivel scăzut de colesterol HDL, medicii pot lua în considerare combinarea acidului nicotinic sau unui fibrat, cu o statină. Acidul nicotinic şi fibraţii sunt mult mai eficienţi decât statinele în scăderea trigliceridelor şi creşterea HDL;
    Vârsta nu ar trebui să fie luată în considerare, deoarece persoanele în etate beneficiază, de asemenea, de scăderea colesterolului LDL. Nu este niciodată prea târziu sau pacientul prea bătrân pentru a începe schimbările stilului de viaţă şi medicaţiile pentru scăderea colesterolului LDL. Cuvântul de ordine este precauţie. Pacienţii vârstnici sunt mult mai susceptibile la disfuncţii ale ficatului şi rinichilor, şi prezintă, de asemenea, mai multe şanse de a folosi mai multe medicamente, dintre care unele pot interfera cu defalcarea medicamentelor care scad colesterolul, cum ar fi statinele. Astfel că dozarea mai mică poate fi necesară pentru a evita efectele secundare adverse.

    Pacienţii cu risc crescut sunt cei care au deja boala coronariană (cum ar fi un atac de cord, în trecut), diabet zaharat, anevrism aortic abdominal, sau cei care au deja ateroscleroză a arterelor la creier şi extremităţi (cum ar fi pacienţii cu accidente vasculare cerebrale, TIA (mini-accident vascular cerebral) şi boli vasculare periferice). Pacienţii cu risc ridicat includ, de asemenea, cei cu 2 sau mai mulţi factori de risc (de exemplu, fumatul, hipertensiunea arterială, sau un istoric familial de atacuri de cord precoce), care îi expune la o şansă mai mare de 20 la sută de a avea un atac de cord în decurs de 10 ani. (Şansa unei persoane de a avea un atac de cord poate fi calculată prin utilizarea Diagramelor Studiului Framingham pentru Punctajul Inimii, pe http://nhlbi.nih.gov/about/framingham/riskabs.htm);
    Pacienţii cu risc foarte crescut sunt cei care au boala coronariană, în plus faţă de unul dintre multiplii factori de risc (în special diabet zaharat), sau de factori de risc severi şi prost controlaţi (cum ar fi fumatul continuu), sau sindromul metabolic (o pleiadă de factori de risc asociaţi cu obezitatea, inclusiv trigliceridele ridicate şi HDL scăzut). Pacienţii internaţi pentru sindroame coronariene acute prezintă, de asemenea, un risc foarte ridicat;
    Pacienţii cu risc moderat de ridicat sunt cei care nu au nici boală coronariană, nici diabet zaharat, dar au mai mulţi (2 sau mai mulţi) factori de risc pentru boala coronariană, care i-a expus la un risc între 10 şi 20 la sută de atac de cord în termen de 10 ani. (Utilizaţi Diagramele Studiului Framingham pentru Punctajul Inimii, pe http://nhlbi.nih.gov/about/framingham/riskabs.htm pentru a calcula riscul pe 10 ani);
    Pacienţii cu risc moderat sunt cei care nu au nici CHD, nici diabet zaharat, dar au 2 sau mai mulţi factori de risc pentru boala coronariană, care i-a expus la un risc <10 % pentru atac de cord în decurs de 10 ani;
    Pacienţii cu risc mai mic sunt cei cu factori de risc de la 0 la 1 pentru boala coronariană;

    De ce este HDL colesterolul bun?


    Colesterol HDL este bun, deoarece protejează arterele de procesul de ateroscleroză. Colesterolul HDL extrage particulele de colesterol din pereţii arterelor şi le transportă la ficat pentru a fi eliminate prin bilă. De asemenea, interferează cu acumularea de particule de colesterol LDL din pereţii arterelor.
    Riscul de ateroscleroze şi atacuri de cord sunt strâns legate de nivelul de colesterol HDL. Nivelurile scăzute de colesterol HDL sunt legate de un risc mai mare, în timp ce nivelurile ridicate de colesterol HDL sunt asociate cu un risc mai mic.
    Nivelurile foarte scăzute şi foarte ridicate de colesterol HDL pot proveni din familii. Familiile cu un nivel scăzut de colesterol HDL au o incidenţă mai mare de atacuri de cord decât populaţia generală, în timp ce familiile cu un nivel ridicat de colesterol HDL tind să trăiască mai mult, cu o frecvenţă mai mică de atacuri de cord.
    Ca şi colesterolul LDL, factorii stilului de viaţă şi alte afecţiuni influenţează nivelul de colesterol HDL. Nivelul de colesterol HDL tinde să fie mai mic la persoanele care fumează, sunt supraponderale şi inactive, precum şi la persoanele cu diabet zaharat de tip II.
    Colesterolul HDL este mai mare la persoanele care sunt slabi, fac exerciţii în mod regulat, şi nu fumează. Estrogenul creşte colesterolul HDL al unei persoane, ceea ce explică de ce femeile au, în general, niveluri mai ridicate de HDL decât bărbaţii.
    Pentru persoanele cu un nivel scăzut de colesterol HDL, un colesterol total sau LDL ridicat din sânge creşte în continuare incidenţa aterosclerozei şi atacurilor de cord. De aceea, combinaţia de niveluri ridicate ale colesterolului total şi LDL-ului, cu un nivel scăzut de colesterol HDL este de dorit întrucât combinaţia de niveluri scăzute de colesterol total şi LDL şi niveluri ridicate de colesterol HDL sunt favorabile.


    Care sunt raporturile LDL / HDL şi total / HDL?


    Raportul colesterol total colesterol HDL (Col total / HDL) este un număr care este util în estimarea riscului de apariţie a aterosclerozei. Numărul este obţinut prin împărţirea colesterolul total la colesterol HDL. (Raporturile ridicate indică un risc mai mare de atac de cord, în timp ce raporturile mici indică un risc mai mic).
    Nivelul ridicat de colesterol total şi colesterolul HDL scăzut cresc raportul şi nu este de dorit. În schimb, colesterolul HDL ridicat şi colesterolul total scăzut reduc raportul şi este de dorit. Un raport mediu ar fi de aproximativ 4,5. În mod ideal, ar trebui să depună eforturi pentru raporturi de 2 sau 3 (mai jos de 4).

    Cum pot fi crescute nivelurile de colesterol HDL?
    Primul pas în creşterea nivelului de colesterol HDL (şi scăderea raporturilor LDL / HDL) este schimbarea terapeutică a stilului de viaţă. Atunci când aceste modificări sunt insuficiente, se utilizează medicamente. În prescrierea de medicamente sau combinaţii de medicamente, medicii trebuie să ia în considerare efectele adverse ale medicamentelor, precum şi prezenţa sau absenţa altor anomalii din profilurile colesterolului.
    Exerciţiile aerobice regulate, pierderea excesului de greutate (grăsime), precum şi încetarea fumatului vor creşte nivelul colesterolului HDL. Consumul regulat de alcool (cum ar fi un pahar pe zi) va ridica, de asemenea, colesterolul HDL. Din cauza altor consecinţe negative ale consumului excesiv de alcool asupra sănătăţii, alcoolul nu este recomandat ca tratament standard pentru colesterolul HDL scăzut.



    Ce sunt trigliceridele si VLDL?


    Triglicerida este o substanţă grasă, care este compusă din trei acizi graşi. Ca şi colesterolul, triglicerida din sânge, provine fie din dietă fie din ficat. De asemenea, la fel ca şi colesterolul, trigliceridele nu se pot dizolva şi circula prin sânge, fără combinarea cu o lipoproteină.
    Ficatul înlătură trigliceridele din sânge, şi le sintetizează şi ambalează în particule VLDL (lipoproteină cu densitatea foarte mică) şi le eliberează înapoi în circulaţia sanguină.
    Nivelurile ridicate de trigliceride provoacă ateroscleroză?
    Dacă nivelurile crescute de trigliceride din sânge duc la ateroscleroză şi atacuri de cord este discutabil. În timp ce nivelurile anormal de ridicate de trigliceride pot fi un factor de risc pentru ateroscleroză, este dificil de dovedit în mod concludent că trigliceridele crescute pot provoca de la sine ateroscleroză. Nivelurile crescute de trigliceride sunt adesea asociate cu alte afecţiuni care cresc riscul de ateroscleroză, obezitate, inclusiv niveluri scăzute de colesterol HDL, rezistenţa la insulină şi diabet zaharat insuficient controlat, şi particule mici, dense de colesterol LDL.


    Care sunt cauzele nivelurilor ridicate de trigliceride?


    Nivelurile ridicate de trigliceride pot fi genetice sau pot fi dobândite. Exemplele de tulburări hipertrigliceridemie moștenită (hiper = ridicat + trigliceride + emia = în sânge) includ combinaţia de hipertrigliceridemie, hipertrigliceridemie familială şi dysbetalipoproteinemia familială.
    Hipertrigliceridemia poate fi adesea cauzată de factori non-genetici, cum ar fi obezitatea, consumul excesiv de alcool, diabetul zaharat, bolile de rinichi şi medicamentele care conţin estrogen, cum ar fi pastilele contraceptive.
    Cum pot fi tratate nivelurile ridicate de trigliceride din sânge?
    Dieta este primul pas în tratarea hipertrigliceridemiei. O dietă săracă în grăsimi, exerciţiile regulate de aerobic, pierderea în greutate, reducerea consumului de alcool şi renunţarea la fumat pot fi suficiente pentru a controla nivelul trigliceridelor din sânge. La pacienţii cu diabet zaharat, controlul meticulos al creşterii glucozei din sânge este de asemenea important.
    Atunci când sunt necesare medicamente, pot fi folosiţi fibraţii (cum ar fi Lopid), acidul nicotinic şi medicamentele statine. Lopid-ul nu doar scade nivelul trigliceridelor, dar, de asemenea, creşte nivelul de colesterol HDL şi reduce dimensiunea particulelor colesterolului LDL. Acidul nicotinic scade nivelul trigliceridelor, creşte nivelurile colesterolului HDL şi dimensiunea particulelor colesterolului LDL.
    s-a observat eficienţa medicamentelor statina în reducerea trigliceridelor, precum şi a nivelurilor de colesterol LDL şi, într-o măsură mai mică, în ridicarea nivelului de colesterol HDL.


    Scăderea colesterolului LDL este suficientă?


    Reducerea colesterolului LDL este doar o parte din lupta împotriva aterosclerozei. Persoanele care au nivelurile de colesterol LDL normale sau doar uşor crescute pot dezvolta în continuare ateroscleroză şi atacuri de cord, chiar şi în absenţa altor factori de risc, cum ar fi fumatul, tensiunea arterială ridicată şi diabetul zaharat. Este clar că în timp ce scăderea colesterolului LDL sub nivelul standard NCEP este un pas important, există şi alţi factori implicaţi în boala de inimă, care urmează să fie descoperiţi.

     

     

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro