Calivita

10

 

 

 

 

 

 

 

Glutamine Fuel Powder 500g- Produs Nou!

 

  twinlab glutamine fuel powder
  Producator: Twinlab

  Pret TVA inclus: 196.00 lei

  Descriere - Glutamine Fuel Powder

  Prezentare: 500 g

  Aminoacidul L-glutamina a fost izolat pentru prima dată în 1883 şi sintetizat abia în 1933. Are o răspândire ubicvitară, atât sub formă liberă, cât şi legată. Joacă un rol cheie în numeroase funcţii ale organismului. Este precursorul acidului glutamic care, la rândul său, este precursorul GABA (neurotransmiţător). De asemenea, L-glutamina este aminoacidul liber care se află în cea mai mare cantitate în sânge şi în celulele musculare. Reprezintă 61% din totalul de aminoacizi prezenţi în celulele musculare. În structura sa există două grupări aminice (cu azot) dintre care unul se eliberează uşor şi astfel este principalul “cărăuş” al azotului în celule. Se cunoaşte faptul că 35 % din azotul care accede în celula musculară este transportat de glutamină. Azotul, odată ajuns în celulă, va fi utilizat în procesele de sinteză şi creştere.
  Concentraţia intramusculară a glutaminei scade accentuat după antrenamente extenuante ca urmare a intensificării proceselor catabolice.
  S-a observat că suplimentarea organismului cu glutamină în asemenea situaţii a condus la restabilirea echilibrului azot- azotat şi a asigurat o sinteză proteică normală în muşchi. Cu cât nivelul glutaminei în ţesutul muscular este mai mare, cu atât posibilitatea “colapsării” muşchilor după efort fizic intens este mai redusă. De asemenea, administrarea glutaminei va creşte depozitele de glicogen muscular şi va contracara efectele neplăcute ale acidului lactic format în urma activităţilor fizice.
  În general, se poate conchide că glutamina, prin efectele sale enumerate mai sus, îmbunătăţeşte performanţele, accelerează refacerea musculară după epuizarea stocurilor de energie şi asigură creşterea masei musculare. Glutamina este factorul cheie în creşterea masei musculare şi datorită controlului gradientului “glutamină musculară/glutamină sanguină“. Este cunoscută pentru efectul obţinerii unei musculaturi voluminoase într-un interval scurt.
  Un studiu publicat în revista American Journal of Clinical Nutrition relevă faptul că administrarea orală a unei singure doze de 2 grame de glutamină duce la creşterea nivelului sanguin al hormonului de creştere care, după cum se ştie, participă la utilizarea glucozei şi a unor aminoacizi la nivelul muşchilor scheletici, activează sinteza proteică musculară, reduce procesele catabolice.
  Cercetările clinice efectuate după anii 1970 au subliniat, în mod special, efectul imunomodulator al L-glutaminei (creşte imunitatea non-specifică a organismului) şi acţiunea sa pozitivă asupra funcţiilor cerebrale. De asemenea, au relevat că L-glutamina are şi proprietăţi anti-apoptotice (apoptoză=moarte celulară programată).
  Glutamina are rol important în: prevenirea atrofiei musculare post-operatorii; combaterea tulburărilor gastrointestinale post-operatorii; îmbunătăţirea funcţiilor cerebrale; combaterea depresiilor; repararea ţesuturilor lezate; creşterea masei musculare la atleţi.
  Glutamina este recomandată celor care doresc obţinerea unei mase musculare voluminoase - în primul rând, culturiştilor precum şi persoanelor care ţin regim, vârstnicilor, tinerilor atleţi care doresc obţinerea unor performanţe deosebite ş.a.

  Glutamine Fuel
  Supliment alimentar proteic
  Pulbere 500 g

  O linguriţă de pulbere (5 g) conţine:
  L-glutamină 4500 mg
  Alte ingrediente: antiaglomerant-dioxid de siliciu..............q.s.
  Variaţia ingredientelor +/- 5%

  Fabricat de:
  Ideasphere Inc. sucursala Twin Laboratories Inc., USA

  Mod de administrare: ca supliment alimentar, 1-2 linguriţe de pulbere zilnic, sau la recomandarea unui specialist.
  Notificare MAPDR / IBA / Seria AA / Nr. 0263 / 17.06.2006

  Data ultimei revizuiri a prospectului: iulie 2008.

  pdf

  Descărcaţi aici prospectul!

   


   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

 

 

2009 © calivitavelcu.ro

 

Top vânzări

01. Protect for life (90 capsule)
02.Beta Carotene (100 capsule gelatinoase)
03.Ac-Zymes(100 capsule)
04.Vital Woman( 60 tablete)
05.Power Mins (100 tablete)
06.Acidhofilus with Psyllium(100 capsule)
07.Culevit(120 tablete)
08.Bee Power Royal(50 capsule)
09.Citrimax and Chromium (90 tablete)
10.Mega Zinc 50 mg (100 tablete)