Calivita


Magazin online de produse naturiste

la preţ de distributie TVA inclus

Calivit

10

 

Despre Vitamina B12 (Cobalamina)

   

  Date generale despre vitamina B12

  Vitamina B12 este solubilă în apă şi eficientă în doze foarte mici. Este cunoscută şi sub numele de „vitamina roşie", sau cianocobalamină.

  Cianocobalamina este forma sub care se prezintă de obicei vitamina B12 în comerţ. Unitatea de măsură: micrograme (mcg). Este singura vitamină care conţine elemente minerale esenţiale.

  Nu se asimilează bine în stomac; pentru a fi eficientă, trebuie combinată cu calciu. Doza zilnică necesară pentru adulţi este de 2 mcg, 2,2 mcg pentru femeile gravide şi 2,6 mcg pentru mamele care alăptează.

  Un regim bogat în acid folie, dar sărac în vitamina Bl, aşa cum este regimul vegetarian de exemplu, poate ascunde adesea o carenţă de vitamină B12. Funcţionarea normală a glandei tiroide permite o bună absorbţie a vitaminei B12.

  Simptomele lipsei de B12 pot apărea după mai bine de cinci ani de la secătuirea rezervelor interne de cobalamină. Vitamina B12 este furnizată în primul rând de alimentele de origine animală; vegetalele, cu mici excepţii, nu conţin cobalamină.

  Ce poate face vitamina B12 pentru dumneavoastră?

  Contribuie la formarea şi regenerarea celulelor roşii ale sângelui, deci previne anemia.

  Stimulează creşterea şi măreşte pofta de mâncare la copii.

  Are proprietăţi energizante.

  Menţine starea de sănătate a sistemului nervos.

  Ajută la utilizarea eficientă a carbohidraţilor, grăsimilor şi proteinelor.

  Diminuează iritabilitatea.

  Măreşte puterea de concentrare, îmbunătăţeşte memoria şi echilibrul psihic.

  Afecţiuni datorate carenţei de vitamina B12

  Anemie pernicioasă, tulburări neurologice

  Suplimente pentru vitamina B12

  Datorită faptului că vitamina B12 nu este bine absorbită în stomac, eu recomand drajeurile sublinguale sau formele cu reglare temporală însoţite de sorbitol, astfel încât asimilarea să se producă în intestinul subţire.

  Suplimentele sunt disponibile într-o gamă largă de dozaje, de la 50 meg la 2000 mcg. Medicii prescriu de obicei forma injectabilă a vitaminei B12. Pentru cazuri de carenţă severă sau de extremă extenuare, aceasta poate fi metoda cea mai eficientă de tratament. Doza zilnică se situează în mod obişnuit între 5 şi 100 mcg.

  Toxicitatea vitaminei B12

  Nu s-au semnalat efecte toxice ale vitaminei B12, nici în cazuri de supradozaje

  Inamici ai vitaminei B12

  Acizii şi substanţele alcaline, apa, lumina soarelui, alcool estrogenii, somniferele.

  Sfatul specialistului depsre vitamina B12

  Dacă sunteţi vegetarian şi aţi exclus ouăle şi produsele lactate din dieta dumneavoastră, atunci aveţi nevoie de suplimente de vitamină B12. Dacă obişnuiţi să vă binedispuneţi în mod regulat cu câte un pahar în plus, suplimente de B12 vă sunt cu siguranţă necesare. în combinaţie cu acidul folie, vitamina B12 poate fi un excelent revitalizant.

  In mod surprinzător, chiar şi marii consumatori de proteine pot avea nevoie de sporirea cantităţii de vitamina B12 care funcţionează sinergetic cu aproape toate celelalte vitamine B, cu vitaminele A, E şi C.

  Persoanele vârstnice au deseori dificultăţi de absorbţie a vitaminei B12, necesitând suplimente injectabile. Ca parte componentă a complexului B, vitamina B12 poate fi de folos femeilor înainte şi în timpul perioadei menstruale.

  Produse Calivita pe baza de Vitamina B12

  Stress Management B Complex

  Mega B Complex

  Vitamina B12 Comentata de Manolache Dorina in data de 08.01.2014. Foarte interesant articolul! Mi-a fost de ajutor. 10/10
   

   

   

   

 

   

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

Apasa aici pentru a merge in partea de sus a paginii

 

2009 © calivitavelcu.ro