Calivita


Magazin online de produse naturiste

la preţ de distributie TVA inclus

Calivit

10

 

Despre Vitamina B2 (riboflavina)

   

  Date generale despre vitamina B2 (riboflavina)

  Solubilă în apă şi uşor asimilabilă. Cantitatea eliminată în procesul de excreţie depinde de necesităţile organismului şi poate fi însoţită dej pierderi de proteine. Ca şi celelalte vitamine B, nu poate fi stocată îi corp, ea trebuind furnizată zilnic de către alimentele consumaate sau prii suplimente. Este cunoscută şi sub numele de vitamina G. Se măsoară îl miligrame. Spre deosebire de tiamină, riboflavina nu este distrusă dl căldură, agenţi oxidanţi sau acizi. Pentru adulţi, doza zilnică necesari este de 1,2 — 1,7 mg. Femeile gravide pot mări doza până la 1,6 mj Mamele care alăptează vor lua 1,8 mg în primele şase luni şi 1,7 mg îl următoarele şase luni. Se recomandă doze mărite pentru situaţiile de stres! în America, cea mai frecventă avitaminoză este carenţa de riboflavină.1 Ce poate face ea pentru dumneavoastră? Stimulează creşterea şi funcţia de reproducere. îmbunătăţeşte starei de sănătate a pielii, părului şi unghiilor. Ajută la eliminarea senzaţiei di uscăciune a gurii, limbii şi buzelor. Măreşte acuitatea vizuală şi înlături oboseala ochilor. Alături de alte substanţe, contribuie la metabolizarel carbohidraţilor, a grăsimilor şi proteinelor.

  Afecţiuni datorate carenţei de vitamina B2

  Ariboflavinoze — leziuni ale gurii, buzelor, pielii şi mucoaselol genitale. Surse naturale de vitamină B2 Lapte, ficat, rinichi, drojdie de bere, brânză, legume de culoare verde, ouă, peşte. Suplimente Disponibile în concentraţii variate — în mod obişnuit de 100 mg. La fel ca majoritatea vitaminelor din complexul B, este mai eficientă combinată în proporţii egale cu celelalte. Dozele zilnice obişnuite sunt de 100 —300 mg

  Toxicitatea vitaminei B2

  Nu se cunosc efecte toxice ale vitaminei B2. Excesul poate determina simptome ca: mâncărimi, ameţeală, senzaţii de arsură sau furnicături.

  Inamici ai vitaminei B2

  Lumina — în mod special razele ultraviolete — şi substanţele alcaline au acţiune distructivă asupra riboflavinei (ambalajele noi din carton opac protejează riboflavina care în sticlele transparente este distrusă). Alţi duşmani: apa (vitamina B2 se dizolvă în lichidele folosite la gătit), sulfamidele, estrogenii şi alcoolul. Sfatul meu Dacă luaţi anticoncepţionale, dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi, atunci aveţi nevoie de aport suplimentar de vitamină B2. Dacă consumaţi cantităţi reduse de carne de vită şi de produse lactate, trebuie să măriţi doza de vitamină B2. Este foarte probabil că aveţi o carenţă de riboflavina dacă aţi ţinut vreme îndelungată regim pentru ulcer sau diabet (când sunteţi sub un anumit tratament medicamentos şi doriţi să vă schimbaţi regimul, discutaţi înainte cu medicul dumneavoastră.) Orice stare de stres necesită mărirea cantităţii de vitamina B complex ingerată. Riboflavina acţionează cel mai eficient asociată cu nicotinamida şi vitaminele B6 şi C. Dacă vi se administrează medicamente anticancerigene — ca de exemplu methotrexate — o doză prea mare de vitamină B2 poate anula efectul medicamentelor.

   

 

  Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

Apasa aici pentru a merge in partea de sus a paginii

 

2009 © calivitavelcu.ro