Calivita

 

 

 

 

Vitamina D

 

  Vitamina D are mai multe funcții importante. De exemplu, ea ajută la reglarea cantității de calciu și de fosfat din organism. Aceste substanţe nutritive sunt necesare pentru a menține oasele și dinții sănătoși. O lipsă de vitamina D poate duce la deformări osoase, cum ar fi rahitismul juvenil, și la dureri osoase și sensibilitate, ca urmare a unei afecțiuni numite osteomalacie.

   

  Surse bune de vitamina D

  Cea mai mare cantitate de vitamina D o obţinem de la lumina soarelui. Vitamina este făcută de către corpul nostru, sub piele, ca reacție la lumina soarelui. Cu toate acestea, dacă staţi la soare, acoperiţi-vă sau protejaţi-vă pielea cu creme.

   

  Vitamina D este găsită şi în câteva produse alimentare. Cele mai bune surse alimentare sunt:

  -    peștele gras, cum ar fi somonul, sardinele și macroul;

  -    ouăle;

  -    tartinabilele fortificate cu grăsimi;

  -    cerealele fortificate;

  -    laptele praf.

   

  Cât de multă vitamina D am nevoie?

  Cei mai mulți oameni ar trebui să poată obține cantitatea necesară de vitamina D prin o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată și stând la soare.

   

  Grupurile de populație cu risc de a nu obține suficiență vitamina D sunt:

  -    toate femeile însărcinate și care alăptează;

  -     sugarii și copiii sub vârsta de cinci ani;

  -    persoanele de peste 65 de ani;

  -    oamenii care nu sunt expuşi la mult soare;

  -    persoanele care au pielea mai închisă, cum ar fi oameni din Africa și din Asia de Sud.

   

  Ce recomandă Departamentul de Sănătate?

  Departamentul de Sănătate recomandă:

  -    toate femeile însărcinate și care alăptează ar trebui să ia un supliment cu 10 micrograme (0.01mg) de vitamina D, în fiecare zi;

  -    toţi sugarii și copiii cu vârsta cuprinsă între șase luni și cinci ani ar trebui să ia un supliment de vitamina D sub formă de sirop, pentru a atinge doza recomandată pentru grupa lor vârsta;

  -    bebeluşii care sunt hrăniţi cu formule pentru sugari nu au nevoie de sirop cu vitamine, până când primesc mai puțin de 500 ml (aproximativ o jumătate de litru) de formule pentru sugari, deoarece aceste produse sunt îmbogăţite cu vitamina D;

  -    sugarii alăptaţi la sân ar putea avea nevoie de picături care conțin vitamina D de la vârsta de o lună, dacă mama lor nu a luat suplimente de vitamina D în timpul sarcinii;

  -    persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și oamenii care nu sunt expuşi la mult soare ar trebui să ia un supliment de 10 micrograme de vitamina D, pe zi.

   

  Ce se întâmplă dacă iau prea multă vitamina D?

  Dacă luați suplimente de vitamina D, nu luaţi mai mult de 25 micrograme pe zi, pentru că ar putea fi dăunătoare. Dacă luaţi mai puţin de 25 mg, nu veţi păţi nimic.

   

  Corpul dvs. face multă vitamina D de la expunerea la soare, dar amintiți-vă să vă acoperiţi pielea dacă staţi perioade lungi de timp în soare.

   

  Un aport în exces de suplimente de vitamina D, pe o perioadă lungă de timp, poate provoca o absorbţie mărita de calciu. Excesul de calciu poate afecta rinichii.

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2014 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi